صالحی امیری بر نقش دولت ها، ملت ها، نخبگان و رسانه ها در گسترش روابط ایران و آذربایجان تاکید کرد

خبرگزاری شبستان:وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: اراده دولت ها، ملت ها، نخبگان و رسانه ها در گسترش روابط میان دو کشور ایران و آذریایجان نقش بسزایی داشته است.

به گزارش خبرگزاری شبستان و  روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سیدرضا صالحی امیری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی پیش از ظهر امروز در حاشیه دیدار با همتای آذربایجانی در جمع خبرنگاران با بیان این مطلب گفت: هفته فرهنگی آذربایجان را در تهران برگزار خواهیم کرد. دو ملت ایران و آذربایجان دارای تاریخ و فرهنگ غنی هستند و اشتراکات فرهنگی و دینی بسیاری با یکدیگر دارند.

 

وی افزود: خاستگاه و ریشه های اعتقادی دو ملت اسلامی است و زمینه های مشترک بسیاری برای همکاری و گسترش روابط با یکدیگر وجود دارد.

 

وی با اشاره به محورهای مورد مذاکره با همتای آذربایجانی خود ادامه داد: مذاکرات امروز که در حوزه های سینمایی، هنری، موسیقی، کتاب و نشر بود بیانگر اراده دو کشور بر گسترش روابط با یکدیگر است.

 

صالحی امیری گفت: مذاکرات ما به دنبال هفت دوره دیدار روسای جمهور دو کشور صورت می گیرد. ما در آستانه تحول روابط فرهنگی هستیم و به دلیل همسایگی و قرابت فرهنگی و باورهای اسلامی دو ملت، نسبت به دیگر کشورها اشتراکات بیشتری با آذربایجان داریم.

 

وی ادامه داد: دومین دور مذاکرات با وزیر فرهنگ و گردشگری آذربایجان و هیات همراه را فردا شب ادامه خواهیم داد که در آن زمینه‌های اجرای توافقات امروز را دنبال می‌کنیم.

 

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تاکید کرد: سینمای ایران می‌تواند با حوزه سینمای آذربایجان همکاری نزدیک داشته باشد.

 

وی در ادامه در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه چرا روابط فرهنگی آذربایجان با جمهوری اسلامی ایران به اندازه اشتراکات فرهنگی موجود پیش نرفته است، گفت: گسترش روابط ما با آذربایجان به چهار عامل اصلی بستگی دارد؛ نخست اراده دولت‌ها است که در چهار سال گذشته روسای جمهور دو کشور هفت دور مذاکره با یکدیگر داشته اند. دومین عامل عزم ملت‌هاست. مردم ما نسبت به ملت آذربایجان با تاریخ، فرهنگ و پیشنیه مشترک ذهنیت مثبتی دارند.

 

صالحی امیری در ادامه افزود: عامل سوم نخبگان دو کشور هستند که در عمق بخشیدن به روابط  تاثیر بسزایی دارد. همچنین عامل چهارم اصحاب رسانه و شبکه‌های خبری هستند. در اینجا همه رسانه‌های ایران و آذربایجان را به تبلیغ و ترویج روابط بین دو ملت تشویق می‌کنم

.

وی درباره جزئیات مذاکرات خود با همتای آذربایجانی گفت: حوزه سینمای اجتماعی ما قرابت فرهنگی بسیاری با جمهوری آذربایجان دارد؛ از این رو ما در حوزه تبادل فیلم و همکاری سینمایی اشتراکات زیادی داریم و علاقه مند به گسترش روابط بیشتر در این زمینه هستیم. درحوزه هنری، تئاتر، موسیقی، ارکستر ملی و سمفونیک، نقاشی و برگزاری گالری‌های مشترک نیز مذاکره کردیم.

 

صالحی امیری در عین حال تصریح کرد: هفته فیلم جمهوری اسلامی ایران در فرهنگسرای ارسباران افتتاح خواهد شد و هفته فرهنگی آذربایجان فردا سه شنبه ١٣ تیرماه ساعت ١٩ در تالار وحدت افتتاح می شود

.

وی درباره  نقش رسانه‌ها در تقویت اشترکات دو ملت گفت: تلاش برای تشویق ملت‌های ایران و آذربایجان برای گسترش تبادلات اقتصادی و تقویت گفت و گوی فرهنگی میان نخبگان فرهنگی دو کشور به نقش رسانه‌های وابسته است.

 

صالحی امیری با تاکید بر اینکه امروز تبادل اقتصادی ایران و آذربایجان ٤٠٠ میلیون دلار است، درباره همکاری های دو کشور در زمینه نسخ خطی افزود: آثار خطی ایران در همه کتابخانه‌های خطی دنیا وجود دارد و یکی از غنی‌ترین فرهنگ‌های جهان به شمار می‌رود، حدود دومیلیون اثر خطی ایرانی در دنیا وجود دارد که از این میان ٥٠٠ هزار نسخه در آسیای میانه و قفقاز است.

 

وی در عین حال تصریح کرد:  ما با ٥٧ کتابخانه ملی دنیا مبادله داریم. در تبادل نسخ خطی منظور نسخه های دیجیتال است که برای پژوهشگران و اصحاب هنر سرمایه بزرگی محسوب می‌شود و با جمهوری آذربایجان نیز در این زمینه  تبادلات خوبی داشته‌ایم

 

در ادامه وزیر فرهنگ و گردشگری جمهوری آذربایجان گفت: رئیس جمهور آذربایجان امسال را سال همبستگی اسلامی اعلام کرد و نمایندگان ایران نیز در عرصه فرهنگی و ورزشی در بازی‌های همبستگی اسلامی شرکت کردند.

 

 وی افزود: بر این باورم که برگزاری هفته فرهنگی آذربایجان در ایران بین کتابخانه‌ها، موزه‌ها و متولیان فرهنگی دو کشور یک پل ارتباطی خواهد ساخت و ما با همکاری ایران می‌توانیم پروژه‌های بسیاری را به ثبت برسانیم.

 

قارایوف در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه چوگان و ساز سه تار به اسم آذربایجان در یونسکو ثبت شده است، آیا جمهوری آذربایجان در حال ارائه پروژه‌های جدیدی به یونسکو است، گفت: چوگان با اسب‌های قره باغ در آذربایجان انجام می شد که چون این اسب‌ها و پرورش آنها در آذربایجان از میان رفته است بازی چوگان نیز در حال به فراموشی بود بنابراین ما این بازی را به ثبت رساندیم.

 

وی افزود: ساز تار نیز در آذربایجان به نام استاد صادق جان ساخته شده است. در این تار از ١١ سیم استفاده شده است. این ساز با تارهای دیگر کشورها فرق دارد بنابراین ما ساز تار آذربایجان را به ثبت رساندیم.

 

وزیر فرهنگ و گردشگری آذربایجان افزود: ما با جمهوری اسلامی ایران و دیگر کشورها به صورت مشترک پرونده عید نوروز و نان لواش را به ثبت رساندیم و در آینده نزدیک ساز کمانچه را نیز به طور مشترک به ثبت می رسانیم.

 

وی درباره ثبت جنگل‌های هیرکانی نیز گفت: مذاکرات چند سال است ادامه پیدا کرده و در آینده نزدیک بین وزارت محیط زیست جمهوری آذربایجان و سازمان محیط زیست ایران مذاکرات دیگری انجام خواهد شد.

 

 

کد خبر 639494

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha