خبرگزاری شبستان//قم
در مسجد بود که برای اولین بار از نزدیک با تو آشنا شدم. تو سراسر نور و زیبایی همراه با گذشت هستی. همان روزی که وجودی سر تا سر گناه در خانه ات به میهمانی نشست و تو با نگاهی زیبا پذیرایش شدی و تا ابد این دل را به نگاه پر از مهربانی ات زنجیر کردی. زنجیری از محبت...
محبتی فراتر از زمین و زمینی ها. عشقی از نوع آسمانی. آنجا بود که من پایبندت شدم. حال اگر لحظه ای در چون و چرای وانفسای زندگی معلق بمانم و یا در اوج شادی و خوشحالی نیاز به شکرگذاری داشته باشم، همچون رسم دیرینه مان وضویی تازه می کنم و با همان سلام معروف میان هر دویمان (بسم ا... الرحمن ارحیم) اذن دخول می خواهم و به میهمانی مصفای تو می آیم. در همین جریان دل و دلدادگی بود که خواستم تا دیگران هم از زیبایی این رابطه که نه یک طرفه، بلکه کاملا دو طرفه است، بهره مند شوند. کانون مهری در مسجد، همان خانه زیبا و آرام بخش تو به نام کانون سفیران انقلاب یافتم و در آن به عنوان خادم، مسئول و یا یک عضو کمر به خدمت دوستدارانت بستم تا بتوانم گوشه که نه! ذره ای از محبت بی دریغت را در راه بندگانت خرج کنم..
باشد که گوشه ای از محبت بی دریغ تو را در این کانون محبت به بندگانت نثار کنم...
فعالیت کانون ها در کنار مساجد مفید فایده است
حجت الاسلام والمسلمین علی بهرامی، امام جماعت مسجد جواد الائمه که محل فعالیت کانون فرهنگی هنری سفیران انقلاب است، به گفته مسئول این کانون، وی برخورد مناسبی با اعضای کانون که اکثرا نوجوان هستند دارد و به علت سن بالا توان مشارکت جدی تر در برنامه های این کانون را ندارد.
آنچه در پی می آید حاصل گفتگوی ما با حجت الاسلام والمسلمین بهرامی است:
جناب حجت الاسلام بهرامی حضور جوانان و نوجوانان در صف نماز جماعت مسجد چگونه است؟ این حضور به نظر من خوب است ولی امکان حضور پرشورتر نسل جوان در مساجد جهت اقامه نماز اول وقت وجود دارد.
عملکرد کانون سفیران انقلاب را چگونه ارزیابی می کنید؟ ارتباط من با کانون در حدی نیست که بتوانم نظر قطعی در این خصوص بدهم ولی در کل باید بگویم که فعالیت کانون ها در کنار مساجد امری لازم و مفید است.
حجت الاسلام بهرامی به سختی سوالات ما را می شنید و به همین علت گفتگو را بیش از این ادامه ندادیم و در ادامه مطابق با روال گذشته با مسئول این کانون که همراه با نخبه کانون به دفتر خبرگزاری آمده بودند به گفتگو نشستیم.
اخلاق خوب و معدل 18 شرایط عضویت در کانون سفیران انقلاب
علی اسحاقی، مسئول کانون فرهنگی هنری سفیران انقلاب در این بخش از گفتگو ابتدا از فضای کم کانون خود گله مند می باشد و در باره ویژگی های کانون خود و در جواب سوالات طنین قم اینچنین می گوید:
بفرمایید، از چه سالی فعالیت کانون شما به شکل رسمی آغاز شد و در حال حاضر چند عضو دارید؟ فعالیت کانون سفیران انقلاب از سال 89 به شکل رسمی آغاز شده ولی سابقه فعالیت های فرهنگی و هنری در مسجد جواد الائمه(ع) به سال های قبل تر باز می گردد. در حال حاضر200 نفر به صورت فعال و غیر فعال در این کانون عضویت دارند.
از شاخصه های کانون تان برایمان بگویید؟ این کانون در زمینه سرود به صورت جدی و تخصصی فعالیت می کند ولی کانون تخصصی سرود نیست، البته طرحی در این راستا ارائه شده که در صورت تایید دبیرخانه در آینده نزدیک، کانون ما به کانون تخصصی سرود تبدیل شود. از ویژگی های بارز کانون سفیران انقلاب، عضوگیری از میان دانش آموزانی است که معدل بالایی دارند و می توان گفت که با تعاملی که بین ما و مدارس و سازمان آموزش و پرورش وجود دارد، زمینه برای حضور و عضویت دانش آموزان برتر از لحاظ علمی و اخلاقی و شرکت در برنامه های آن مهیاست.
یعنی تمام فعالیت های شما تنها در رابطه با سرود خلاصه می شود؟ نه، خروجی کانون سفیران انقلاب سرود است ولی در کنار آن فعالیت هایی مانند برگزاری کلاس های آموزشی مختلف از جمله آموزش کامپیوتر، طرح حلقه های معرفت، حفظ قرآن کریم، آموزش طراحی دکور و صحنه، کلاس های ورزشی و همچنین مشارکت در برگزاری و طراحی نمایشگاه هایی همچون نمایشگاه "حدیث غربت" انجام می شود.
آیا برای درآمد زایی این کانون هم راهی اندیشیده اید؟ بله. گروه سرود ما در برنامه های مختلف و در مناسبت های گوناگون در صدا و سیما و یا مکان های دیگر حضور می یابد و البته برای برنامه های خود حق الزحمه نیز دریافت می کند. یکی از محل های مصرف این درآمد، پرداخت اجاره منزلی است که به علت محدودیت فضای این کانون در مسجد و برای تمرین گروه های سرود اجاره شده است.
میانگین درآمد کانون شما در این مدت چقدر است؟ خوب به طور میانگین نزدیک 20 میلیون تومان ولی ما در کانون هزینه های فراوانی هم داریم که از جمله آن می توان به پرداخت هفت میلیون تومان جهت هزینه های مکان تمرین گروه های سرود اشاره کرد که البته پرداختی های دبیرخانه نیز در این زمینه به ما کمک می کند ولی در برابر هزینه های این کانون بسیار ناچیز است و ما نیازمند منبع درآمد این چنینی هستیم.
شاخص ترین برنامه کانون شما در سال گذشته کدام بود؟ اجرای سرود در محضر رهبر معظم انقلاب در جریان سفری که به قم داشتند و در این اجرا 17 نفر از سرودخوانان این کانون حضور داشتند.
به نظر شما با توجه به رسالت کانون ها و قشر مخاطب آن و همچنین سرگرمی های فراوان عصر ما، چگونه می توان دوستی جوانان و نوجوانان با کانون های مساجد را عمق بخشید؟ در پاسخ به این سوال باید بازهم به فعالیت های این کانون بپردازم، هدف و فلسفه گرایش این کانون به سمت سرود صرفا فعالیت تخصصی در این زمینه نیست بلکه ما در نظر داریم تا در کنار جمع کردن بچه ها زیر چتر کانون، به افکار و اعتقادات آنها نیز جهت دهیم. به همین علت است که در جریان برگزاری جلسات تمرینی این گروه ها برگزاری حلقه های معرفتی نمود بارزتری می یابد و در این جلسات نیز از محضر اساتید برجسته اخلاق بهره مند می شویم.
آیا عنوان و مقام برتری هم تا کنون داشته اید؟ بله، کسب مقام اول در نمایشگاه حدیث غربت، حضور در جشنواره آواها و نغمه های آسمانی در مازندران و کسب رتبه در این جشنواره، کسب مقام برتر در جشنواره فرهنگی، ورزشی، قرآنی قم و همچنین دعوت صدا و سیمای استان جهت حضور و اجرای برنامه به مناسبت های مختلف از جمله این موفقیت هاست. البته در ادامه باید اشاره کنم که از بین اعضای این کانون 100 نفر در گروه های سرود ما عضو هستند که این گروه ها در محضر مراجع تقلید نیز برنامه اجرا کرده اند.
با توجه به فضای کم کانونتان کلاس های تابستانی را چگونه برگزار می کنید؟ ما هر سال با یکی از مدارس همجوار کانون، هماهنگی های لازم جهت برگزاری کلاس های آموزش در ایام فراغت مدارس انجام می دهیم و به این شکل تاکنون مشکل کمبود فضا در ایام تابستان را رفع کرده ایم. البته بچه های این کانون در این ایام در اردوهای جهادی سپاه نیز شرکت کرده و در امر بازسازی و مرمت اردوگاه 15 خرداد کمک رسانی می کنند که البته حق الزحمه ای هم در قبال آن دریافت می کنند.
آیا راهکار خاصی برای گرایش بیشتر نسل جوان و نوجوان به سمت کانون های فرهنگی هنری مساجد دارید؟ به نظرم توجه به بحث برگزاری اردوها و ایجاد تفریحات سالم برای اعضا بسیار مهم است و در کانون سفیران انقلاب نیز رعایت می شود.البته با توجه به واقع شدن این کانون در منطقه نیروگاه که از مناطق پر جمعیت استان می باشد، استقبال ها برای عضویت در این کانون بسیار زیاد است ولی در این کانون با توجه به معیارهایی مانند داشتن حداقل معدل 18 و رعایت مسائل اخلاقی، تربیتی و خانوادگی عضو گیری می شود.
من در فضای کانون احساس آرامش می کنم
محمد جواد خلیلی که در حال حاضر 13 سال دارد و سال تحصیلی آتی در مقطع سوم راهنمایی تحصیل می کند، در سال تحصیلی گذشته در المپیاد ریاضیات استانی رتبه اول را کسب کرده است، بسیار متواضعانه همراه با مسئول کانون سفیران انقلاب در دفتر ما حاضر شد تا با مخاطبان طنین صحبت کند و این گونه به سوالات ما پاسخ داد:
بفرمائید از چه سالی در این کانون عضو شده اید و با توجه به عضوگیری این کانون از میان دانش آموزان برتر، معدل شما چند است؟ من چهار سالی است که با مسجد و فعالیت های فرهنگی برگزار شده در آن ارتباط دارم و از ابتدای تاسیس این کانون به صورت رسمی در آن عضو هستم. معدلم هم 20 می باشد.
عضویت در این کانون چه تاثیراتی در شما داشته؟ در این خصوص باید بگویم، رفتار بچه ها کاملا در خانواده شکل نمی گیرد و نیم دیگر آن در جامعه اتفاق می افتد و کانون های فرهنگی هنری مساجد نیز جزئی از همین جامعه هستند. عضویت من هم در این کانون و البته ارتباط تنگاتنگ از سال ها قبل با این فضا در زندگی،در بهتر شدن نگرش و رفتارم تاثیر داشته است.
کانون های فرهنگی هنری مساجد چگونه می توانند در میان جوانان و نوجوانان ما تاثیر گذارتر باشند؟ به نظرم تبلیغات در این عرصه بسیار کم است و درصد کمی از افراد و بخصوص نوجوان و جوانان این فضا را می شناسند.
اگر بخواهید کانون خود را در یک جمله معرفی کنید، چه می گویید؟ اینجا در کنار کمبودهایی همچون فضا، برخوردها خوب و همه چیز عالی است و در یک جمله بگویم "من در این فضا احساس آرامش می کنم".
پایان پیام/
عذری صفری
نظر شما