به گزارش خبرنگار تئاتر شبستان، سیامک صفری نویسنده و کارگردان نمایش لامبورگینی با بیان اینکه دغدغه ی این اثر نمایشی مضامین اجتماعی است، گفت: داستان درباره ی دو آدم تمام شده است که یک شب را همراه آن ها خواهیم بود و برخی مسائل اجتماعی و معضلات آن در خلال گفت و گوی دو نفره ی آن ها مطرح می شود.
وی ادامه داد: دغدغه های مختلفی هنگام نوشتن نمایشنامه داشتم که سعی کردم تلفیق مرتبط و هماهنگی را در آن ارائه کنم. مسائل اجتماعی که در نمایشنامه مطرح می شود می توانند به هم قلاب شوند و اجزای نمایش در ساختار کلی اثر تنیده شده و چیزی به آن الحاق نشده است.
صفری با اشاره به اینکه این نمایش یک تلخی شیرین دارد، درباره ی اسم نمایش گفت: برند خودروی لامبورگینی یک گاو خشمگین است که گاهی هم از آن تعبیر شیطانی شده. البته معنای بخشی از لامبورگینی، به زبان ایتالیایی کوچه های تاریک است و با این دو نگاه، این نام را برای نمایشنامه ام انتخاب کردم تا شاید بتوانم به چاله های میان فقر و ثروت در جامعه نزدیک شویم.
این بازیگر با سابقه ی تئاتر ادامه داد: معضلات اجتماعی مسئله ی من است. تئاتر در همه ی جهان به جامعه و مسائل اجتماعی مرتبط است و اگر نباشد به نظر من تئاتر بودنش زیر سئوال می رود. در واقع نوع تئاتری که من می شناسم و دوست دارم در آن باشم به هیچ وجه بی ربط به مسائل اجتماعی نیست و با لحن خودش به مسائل اجتماعی متربط می شود.
سیامک صفری با بیان اینکه لامبورگینی لحن خودش را دارد و توانستیم فضای خاص خودش را شکل دهد، تاکید کرد: وظیفه ی تئاتر شوک دادن و یادآوری مسائل اجتماعی است تا خواب تماشاگر را بر هم بزند. بی حسی، ندیدن، نشنیدن و بی تفاوت از کنار هم رد شدن دغدغه ی تئاتری هاست و این نمایش از آن دست آثاری است که مضامین اجتماعی را دنبال می کند.
وی یادآور شد: نمایش ما واکاوی مسئله ی پلاسکو و گورخوابی نیست، بلکه در کلیت اثر می شود آن ها را دید. گورخوابی مسئله ای نیست که به محاسبه نیاز داشته باشد. تئاتر یک مسئله را با نگاه خاص خود مطرح می کند و وظیفه ی حل و واکاوی موضوع را ندارد. تئاتر مسئله را یادآوری می کند تا دیگرانی به فکر چاره ی حل بحران ها باشند.
نظر شما