به گزارش خبرگزاری شبستان، روزنامه هیل در گزارشی نوشت: بخشی از فرمان رئیس جمهور آمریکا برای ممنوعیت سفر مسلمانان به این کشور روز پنجشنبه پس از ماه ها کش و قوس حقوقی، اجرایی شد.
دیوان عالی آمریکا تصمیم گرفت تا اجازه دهد فرمان اجرایی دونالد ترامپ تمامی مسافران و پناه جویان شش کشور عمدتا مسلمان که ارتباط نزدیکی با فرد و یا سازمانی در آمریکا ندارند، در بر گیرد و استدلال قانونی بودن این فرمان ترامپ را بشنود.
این اقدام شاید پیروزی برای دولت محسوب شود اما این ممنوعیت با اجرایی شدن از روز پنج شنبه چالش های حقوقی دیگری ایجاد کرده است.
ایالت «هاوایی» در روز پنج شنبه با ارائه شکوائیه ای از یک قاضی فدرال خواست تا تعیین کند که آیا دولت تصمیم روز دوشنبه دیوان عالی کشور را رعایت کرده است یا خیر. این ایالت استدلال می کند که کاخ سفید در تعریف اعضای خانواده نزدیک بسیار سختگیری کرده است.
«داگلاس چین» دادستان کل هاوایی در بیانیه ای گفت: «در هاوایی خانواده نزدیک شامل بسیاری از افرادی است که دولت فدرال تصمیم به حذف آنها از این تعریف داشت. متاسفانه این تعریف محدود، ممکن است نقض حکم دیوان عالی کشور باشد.»
قاضی از دولت خواسته است تا روز دوشنبه پاسخ خود را ارائه دهد و دستور داد تا شاکیان تا پنج شنبه پاسخ دهند، که احتمالا هرگونه حکم را تا حداقل 6 ژوئیه رد می کند.
کارشناسان حقوقی - و سه تن از مخالفان قضات دیوان عالی کشور - هشدار دادند که ممکن است سیلی از دعوی ها علیه دولت جریان یابد زیرا دولت تصمیم سختی در مورد اینکه چه کسی با آمریکا ارتباط دارد و چه کسی ندارد، گرفته است.
دولت همچنین می تواند در تلاش برای بدست آوردن مستندات مناسب از خارجی ها برای اثبات معیارهای خود، به مشکلاتی بر بخورد.
گروه های حمایت از حقوق بشر مانند شورای روابط آمریکایی - اسلامی در حال تهدید به اقدام قانونی علیه ممنوعیت جدید هستند.
«لنا ماسری» وکیل شورای روابط آمریکایی - اسلامی گفت: «ما از دولت ترامپ می خواهیم این دستورالعمل های غیر منطقی و همچنین ممنوعیت سفر تمامی مسلمانان را لغو کند. ما از هر گونه نقض تصمیمات دادگاه، شکایت خواهیم کرد.»
نظر شما