عربستان و اسرائیل برای مقابله با ایران، به‌هم نزدیک شدند/ ادعاهای پوچ منافقین در نشست سالانه پاریس

خبرگزاری شبستان: تاجیکستان دو موسسه فرهنگی اقتصادی ایران را تعطیل کرد، عربستان و اسرائیل برای مقابله با ایران، به‌هم نزدیک شدند، ادعاهای پوچ منافقین در نشست سالانه پاریس از جمله سرتیترهای اخبار ایران در جهان در خبرگزاری ها بود.

خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: تاجیکستان دو موسسه فرهنگی اقتصادی ایران را تعطیل کرد، عربستان و اسرائیل برای مقابله با ایران، به‌هم نزدیک شدند، ادعاهای پوچ منافقین در نشست سالانه پاریس از جمله سرتیترهای اخبار ایران در جهان در خبرگزاری ها بود. مشروح این اخبار را در گزارش زیر بخوانید:

فارس:

عربستان و اسرائیل برای مقابله با ایران، به‌هم نزدیک شدند

«یوسی ملمان» تحلیلگر ارشد امنیتی اطلاعاتی صهیونیست طی یادداشتی در «میدل‌ایست‌آی» تصریح کرد رژیم صهیونیستی و عربستان سعودی سطح تماس‌های خود را طی سال‌های اخیر با هدف مقابله با ایران افزایش داده‌اند.

در ابتدای این یادداشت با اشاره به دشمنی اسرائیل و عربستان با ایران و ادعای اینکه ایران برای ایجاد «هلال شیعی» در خاورمیانه تلاش می‌کند، آمده است: «بر اساس ضرب‌المثل قدیمی "دشمن دشمن من، دوست من است" دو دولت (اسرائیل و عربستان) سطح تماس‌های خود را افزایش دادند اگرچه بیشتر آنها مخفیانه بوده است.»

ملمان با بیان اینکه عربستان و رژیم صهیونیستی بر پایه منافع مشترک و جهت متوقف کردن برنامه هسته‌ای و گسترش تسلط ایران بر منطقه، به هم نزدیک شده‌اند، می‌نویسد: «درپی این چشم‌انداز استراتژیک، مقامات نظامی، دولتی و اطلاعاتی اسرائیل با همتایان سعودی خود دیدار کردند.»

وی همچنین از دیدارهای متعدد رؤسای مختلف سازمان جاسوسی رژیم صهیونیستی «موساد» با رئیس شورای امنیت ملی عربستان خبر داد.

 این تحلیلگر صهیونیست تاکید کرد اظهارات مبهم «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر و دیگر مقامات درباره منافع مشترک با کشورهای عربی، «ارجاعات رمزگذاری شده» برای عربستان، امارات عربی متحده، بحرین، عمان و حتی قطر است.

ملمان در ادامه به طرح رژیم صهیونیستی جهت اتصال یک خط آهن از طریق اردن به عربستان، قطر، عمان و سپس امارات اشاره کرده و افزود اسرائیل از این طریق مذاکراتی را با اردن انجام داده و می‌خواهد با دیگر کشورها نیز جلساتی را آغاز کند.

وی با بیان اینکه از دیدگاه رسمی در برخی کشورهای عربی، اسرائیل هنوز یک دشمن است، نوشت اما محصولات کشاورزی، اطلاعاتی، سایبری و فناوری‌های امنیتی اسرائیل به بحرین، عمان، قطر، امارات و عربستان صادر می‌شود.

رزمایش ایران - چین قابلیت‌های نظامی جدید ایران را نشان داد/ ناوشکن الوند به تجهیزات ویژه جنگال مجهز شده‌است

تمرین مشترک نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران و ارتش جمهوری خلق چین در محدوده آب های شرق تنگه هرمز تا دریای عمان چندی قبل برگزار شد.

در این تمرین مشترک 700 نفر از کارکنان نیروی دریایی ارتش با ناوشکن‌های «الوند» و «البرز» و یک بالگرد و 700 نفر از کارکنان ناو گروه چینی حضور داشتند. در این تمرین مشترک تبادل اطلاعات، عملیات نقل و انتقالات عمودی و نشست و برخاست بالگرد صورت گرفت.

به دنبال این رویداد نشریه تخصصی نظامی «شفرد میدیا» چاپ انگلیس در تحلیلی  با توجه به تصاویر  ناوشکن الوند  و قیاس آن‌ها با هم نوشت: دیدار ناوگان دریایی چین از ایران ارتقاء یکی از کشتی‌های جنگی جمهوری اسلامی را آشکار کرد.

به نوشته این نشریه، ناوگان دریایی ارتش چین (PLAN) از تاریخ 15 تا 18 ژوئن  به مدت چهار روز در بندرعباس پهلو گرفت و رزمایش مشترکی را با ناوگان دریایی ارتش ایران (IRIN) در تنگه هرمز برگزار کرد.

بر این اساس، تصاویر منتشر شده در رسانه‌های چینی و ایرانی مشخص کرد که ناوشکن «الوند» یکی از کشتی‌های ایرانی حاضر در این رزمایش در کنار کشتی‌های چین بود  اما آنچه که به وضوح مشخص شد نصب «آنتن جدید» بر آن بود.

تحلیل تصاویر دیگر از ناوشکن الوند در دوازده ماه گذشته آشکار کرد که یک آنتن جدید در سمت راست کشتی و در روی اتاق کنترل نصب شده و این امر به طور محتمل درست قبل از حضور الوند در نوامبر سال 2016 در آفریقای جنوبی صورت گرفته است.

این آنتن استوانه‌ای شکل مجهز به قابلیت‌های جنگ الکترونیک (ELINT) و جهت‌یاب (DF) است.  افزوده شدن یک حسگر الکترونیک بر ناو شکن ایران قابلیت جدید را برای نیروی دریایی ارتش فراهم کرده است. این در حالی است که ناوشکن الوند یکی از قدیمی‌ترین کشتی‌های نیروی دریایی ایران است اما نشان داده با دسترسی به مکان‌های بیشتر و استقرارهای معمول دریایی افزون‌تر یکی از سخت کارترین کشتی‌ها است.

شفرد میدیا در ادامه نوشت: شاید ناوشکن الوند از این سو انتخاب شده تا با توجه به قابلیت اطمینان دهی آن و پهلوگیری در آفریقای جنوبی در این رزمایش نشان دهد که ایران می‌خواسته آنتن جدید را در وضعیت بزرگتر، پیچیده‌تر و شرایط دریای آزمایش کند.

در ادامه این مطلب آمده است: حسگرهای الکترونیکی نقش متمایزی را در شرایط دشوار منطقه‌ای چون خلیج فارس ایفا می‌کنند. توانایی رهگیری غیر عامل، شناسایی و کشف امواج الکترونیک دشمن ناوگان ارتش ایران را تواناتر کرده و امکان جمع آوری اطلاعات گسترده از رقبا در ابعاد بیشتر را فراهم می‌آورد.

شفرد میدیا در خاتمه نوشت با استقرار یک آنتن جنگ الکترونیک بر کشتی‌هایی چون ناوشکن الوند، ایران احتمالا کشتی های جدید مجهزتری خواهد ساخت.

ناوچه الوند نخستین ناوچه‌های کلاس «سام» نیروی دریایی ایران است که در سال 1967 ساخت شرکت انگلیسی «ووسپر تورنیکرافت» است.

این ناوچه به ندرت خارج از آب‌های ایران دیده شده بود تا اینکه در 22 فوریه سال 2011 با وارد شدن به آبراه سوئز و حرکت به سمت سوریه برای شرکت در یک رزمایش در آن کشور خبرساز شد زیرا  این اولین بار پس از انقلاب اسلامی در ایران بود که کشتی‌های ایرانی از این مسیر عبور می‌کردند.

جلسه ایکائو جهت رسیدگی به درخواست قطر و ایجاد مسیر هوایی جدید بر فراز خلیج فارس

سازمان بین‌المللی هوانوردی کشوری (ایکائو) قصد دارد روز ششم جولای با حضور نمایندگانی از کشورهایی که روابط خود با قطر قطع کردند به بحث درباره درخواست قطر برای ایجاد مسیر هوایی جدید بر فراز آب‌های بین‌المللی خلیج فارس به بحث بپردازد.

«خبرگزاری رسمی عربستان سعودی» با اعلام این خبر گزارش داد که هیئت مدیره ایکائو روز گذشته جلسه‌ای غیر رسمی را برگزار کرد و در آن دبیرکل ایکائو اطلاعات ایمنی هوایی بر فراز خلیج فارس را به روز رسانی کرد.

«استیو کرمر» دبیرکل ایکائو اعلام کرد، در حالی‌ که کشورهای تحریم کننده قطر دارای تجهیزات ناوبری پیشرفته و توانایی‌هایی لازم برای پوشش تمامی قلمروی هوایی خلیج فارس هستند، این سازمان نگرانی از برقراری امنیت هوایی بر فراز خلیج فارس ندارد.

عربستان سعودی، بحرین، مصر و امارات متحده عربی از دو هفته قبل روابط خود را با  قطر بنا به برخی دلایل قطع و این کشور را در انزوای دیپلماتیک و اقتصادی قرار دادند. این کشورها همچنین آسمان خود را به روی پروازهای قطری بسته‌اند، که این مسئله مشکل فراوانی را برای خطوط هوایی این کشور ایجاد کرده است.

شکل‌گیری مثلث قدرت ایران، قطر و ترکیه تهدید علیه تل آویو است

روزنامه صهیونیستی «جروزالم پست»  روز  شنبه در تحلیلی پیرامون «شکل‌گیری ائتلاف ایران، ترکیه و قطر» نوشت: سفیر ایران در ترکیه در 17 جولای گفت که تهران خواهان همکاری با ترکیه در نبرد با تروریست‌هاست و حتی احزاب کرد این کشور را «خرابکار» برشمرد. آخرین اظهار نظر یک مقام ایرانی و نیز تصمیم ترکیه در اعزام نیرو به قطر در بحبوحه تنش با عربستان نمایانگر ایجاد حوزه نفوذ جدی ایران، قطر و ترکیه بوده و این خود موردی بالقوه در نفوذ در منطقه و اسرائیل است.

 قطر و ترکیه از دهه گذشته به این سو روابط نزدیک با حماس دارند. برقراری رابطه گرم جدید بین دوحه، تهران و آنکارا موجب تهدید اسرائیل شده و اسرائیلی‌ها را به ریاض و قاهره نزدیک‌تر کند. این امر همچنین به نشانه پایان دادن به این تعریف تقسیم شدن خاورمیانه بین ائتلاف به رهبری سعودی و ائتلاف تحت رهبری ایران است.

این روزنامه نوشت: ایران با ائتلاف خود با ترکیه و دیدگاهش پیرامون گروه‌های کرد در سوریه در حال ارسال پیامی مهم بوده و با تغییر 180درجه‌ای در رویکردش در منطقه خواهان روابط گرم با آنکارا شده است. این دو کشور البته در سال‌های گذشته اختلافاتی با هم داشتند اما «احمد داوود اغلو» نخست وزیر ترکیه در مسیر آرام کردن اوضاع در سال 2016 از تهران دیدار کرد و درباره اختلاف نظر دو طرف پیرامون سوریه به رایزنی پرداخت.

البته وزیر خارجه این کشور در سال 2017 و در نشست امنیتی مونیخ اتهام‌هایی را به ایران زد که این سخنان بی‌جواب نماند و «بهرام قاسمی» سخنگوی وزارت خارجه ایران بلافاصله واکنش نشان داد و ترکیه را به حمایت از گروه‌های خرابکار متهم نمود.

اما این وضع با انتخاب قطر از سوی ترکیه در هنگام بحران دوحه با عربستان تغییر یافت. ترکیه در دو هفته نیروهای خود را به قطر اعزام کرده و به این کشور کوچک مواد غذایی داد. شبکه الجزیره قطر حتی از حضور هزار نظامی ترکیه در قطر خبر داد. این در حالی است که قطر از سوی تحلیلگران سعودی و اماراتی متهم به تعامل با ایران و حمایت از افراط گرایان منطقه است.

این روزنامه در بخشی دیگر نوشت: بحران قطر، ترکیه و ایران را نزدیکتر کرد. ترکیه جمعه گذشته متعهد به حل تنش ریاض _دوحه از طریق رایزنی با «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا شد و از ریاض درخواست کرد تا در رویکردهایش تعدیل کند. در سال‌های اخیر خاورمیانه از منظر نبردهای قومیتی رویت شده است. ایران، حزب الله، و حوثی‌های یمن از یک سو با سنی‌های منطقه در مخالفت بودند و اوضاع سوریه و عراق از نمادهای این شکاف هستند.

اینک روابط بین ایران، قطر و ترکیه یک حوزه سوم و در تقابل با اختلاف‌های فرقه‌ای ایجاد کرده است. حال سئوال این است که چگونه رابطه عمیق قطر و ترکیه موجب تقویت قدرت ایران شده و ضلع سومی را در منطقه ایجاد می‌کند. تاثیر این ضلع سوم بر اسرائیل در این معما این است که اسرائیل می‌تواند در این گیر و دار روابطش را با عربستان نزدیکتر کند. هرچند که تل آویو با ترکیه نیز روابط دارد و بدان مفهوم است که آنکارا شریک مهم و تاثیرگذار در امور امنیتی منطقه است.

در خاتمه این مطلب آمده است: اسرائیل البته از عدم حضور صلح‌بانان ترکیه در غزه و این‌که خود را در مواجهه با نیروهای این کشور همچون عربستان در مرزهای قطر می‌بیند، خوشحال است اما شناختن روابط ترکیه ، ایران و قطر برای اسرائیل جهت ارزیابی رویکردهایش در قبال عربستان و تنش در سوریه در امتداد مرزهای لبنان مهم است.

مهر:

پارلمان مصر ازنمایندگان شرکت کننده درکنفرانس منافقین تحقیق می کند

«احمد سعدالدین» دبیر پارلمان مصر اعلام کرد که «علی عبدالعال» رئیس پارلمان این کشور ۵ نماینده مصری را که بدون اذن قبلی در کنفرانس سالانه منافقین در پاریس شرکت کرده بودند به دفتر تحقیقات ارجاع داده است.

در همین حال روزنامه «الیوم السابع» مصر به نقل از «نعمان احمد فتحی البداری» یکی از نمایندگان شرکت کننده در کنفرانس منافقین اعلام کرد که تمام نمایندگان مصری از شرکت در این کنفرانس کناره گیری کرده و در راه بازگشت به مصر هستند.

گفتنی است که پارلمان مصر روز جمعه با مشارکت در کنفرانس سالانه منافقین که روز شنبه در پاریس آغاز شد و دو روز به طول خواهد انجامید اعلام مخالفت کرد.

پیشتر برخی منابع خبری از لغو این کنفرانس سالانه خبر داده بودند که گویا با فشارهای عربستان و رژیم اسرائیل به دولت فرانسه این نشست مجددا برگزار شده است.

ادعاهای پوچ منافقین در نشست سالانه پاریس

کنفرانس سالانه منافقین در حالی در پاریس در حال برگزاری است که معارضان خارج نشین سوری نیز در این نشست حضور داشتند.

«جان بولتون» نماینده سابق آمریکا در سازمان ملل در این نشست مدعی شد: به ایران نباید اجازه داده شود تا هلال جغرافیایی از ایران تا عراق و سوریه و لبنان را کنترل کند.

وی در ادامه مدعی شد: ایران نه تنها تهدید هسته ای بلکه تهدیدی برای صلح و امنیت است. رژیم ایران رفتارش را عوض نمی کند و تنها راه حل، تغییر رژیم است. سیاست آمریکا نیز این است که رژیم ایران تغییر پیدا کند.

این سیاستمدار آمریکایی از حضور در این نشست ابراز خوشحالی کرد و گفت تغییر رژیم ایران قابل دسترسی است.

«لیندا چاوز» مدیر پیشین روابط عمومی کاخ سفید نیز در این نشست مدعی شد: بهترین راه‌حل در ایران جایگزین کردن رژیم حاکم است. جنبش شما تحت هدایت مریم رجوی تنها جنبشی است که می‌تواند جایگزین این رژیم بشود و بنیادگرایی اسلامی را را ریشه کن کند.

«نصرالحریری» سرکرده معارضین خارج نشین سوری نیز در این نشست حضور دارد.

گفتنی است پییشتر برخی منابع خبری از لغو برگزاری این نشست سالانه خبر داده بودند که با فشارهای عربستان و رژیم اسرائیل به دولت فرانسه این نشست مجددا ببرگزار شده است.

باشگاه خبرنگاران جوان:

تاجیکستان دو موسسه فرهنگی اقتصادی ایران را تعطیل کرد

دو مؤسسه فرهنگی و اقتصادی ایران در شهر خجند به دستور دولت تاجیکستان تعطیل شد.

اگر چه تاکنون مقامات ایرانی واکنشی به این اقدام مقامات تاجیکستان نشان نداده اند اما به گفته یکی از کارمندان این مؤسسه ها، مقامات تاجیک اواسط ماه ژوئن سال 2017 با ارسال نامه ای رسمی مسئولین این دو مؤسسه را در شهر خجند آگاه کردند که تاجیکستان به این گونه مراکز دیگر نیاز ندارد و آنها باید پلمپ شوند.

در طول یکسال اخیر بیشتر سازمان های ایرانی از جمله کمیته امداد امام خمینی(ره) و شرکت های تجاری ایرانی در دوشنبه پایتخت این کشور نیز تعطیل شدند.

به نظر می رسد دولت تاجیکستان سیاست کاهش مناسبات خود را با ایران که از سال 1394 آغاز شده است همچنان با ترغیب دولت عربستان سعودی ادامه می دهد.

ایرنا:

ایران و شکاف بروکسل - واشنگتن به روایت رسانه های غربی

اتحادیه اروپا در تلاش است تا به ویژه در مورد خاورمیانه و ایران، سیاست خارجی خود را از زیر سایه سنگین کاخ سفید خارج و استقلال راهبردی را در مقابل ایالات متحده ایجاد کند.

سفر دوره ای «محمد جواد ظریف» وزیر امور خارجه ایران به چند کشور اروپایی حاکی از آن است که مقام های حوزه سیاست خارجی کشورمان تلاش دارند تا از ظرفیت های اتحادیه اروپا به عنوان یک موازنه دهنده استفاده کند.

اکنون در شرایطی هستیم که دولتمردان آمریکایی و به ویژه «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری این کشور از هیچ خصومتی علیه ایران فروگذار نمی کنند. کاخ سفید با خلف وعده آشکار در تلاش است با روش های گوناگون از منافع توافق هسته ای «برجام» بکاهد و فشار بر ایران را افزایش دهد.

در این عرصه با توجه به محبوبیت اندک ترامپ و سیاست های آمریکا در عرصه جهانی، استفاده از توانایی های سیاسی و اقتصادی کشورهای اروپایی می تواند تا حدودی وضعیت را به نفع کشورمان متوازن سازد.

در چارچوب همین راهبرد کلان سیاست خارجی، ظریف در سفر به سه کشور مهم اتحادیه اروپا (آلمان، ایتالیا و فرانسه) با تاکید بر لزوم ایجاد یک مجمع امنیتی منطقه ای در خلیج فارس از مقام های این کشورها خواست تا نقش پررنگ تری را در مباحث امنیت جمعی خاورمیانه به ویژه خلیج فارس ایفا کنند. همچنین در این سفر در زمینه روابط اقتصادی دوجانبه و تحرک بیشتر اروپا در رابطه با ایران و ارتقا و تسهیل مبادلات مالی و تجاری مذاکراتی صورت گرفت.

رسانه های انگلیسی زبان نیز با اشاره به سفر وزیر امورخارجه کشورمان به اروپا علاوه بر محور اختلافات اروپا- آمریکا، به موضوع تمایل کشورهای قاره سبز به نقش آفرینی در عرصه های سیاسی و اقتصادی جهان به ویژه در رابطه با ایران پرداختند.

**اتحادیه اروپا بازیگر اصلی در تعامل با ایران

برای کشورهای اروپایی پیروزی دوباره دکتر «حسن روحانی» در انتخابات ریاست جمهوری به مفهوم ادامه سیاست تعامل با غرب است. پیش از این نتیجه همین رویکرد روحانی دستیابی به توافق هسته ای بود.

تارنمای اندیشکده اروپایی «جامعه و سیاست بین المللی» (www.ips-journal.eu) ایران را فرصتی برای اتحادیه اروپا دانست که می تواند به سیاست خارجی اروپا در مقابل کاخ سفید شکل و انسجام ببخشد. حال اتحادیه اروپا با توجه به خط مشی های نامشخص آمریکا، می تواند نقشی مهم را بازی کند و با برداشتن گام های مصمم در سیاست خارجی، خود را از سایه کاخ سفید در عرصه سیاست بین الملل رهایی ببخشد.اتحادیه اروپا تقریبا چنین دیدگاهی را دنبال می کند و این نگاه در پیام «فدریکا موگرینی» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، برای حسن روحانی عیان بود.

به باور کارشناسان اروپایی، زمانی که واشنگتن تمایلی به مصالحه در زمینه تحریم ها را ندارد، اتحادیه اروپا باید ابتکارعمل را به دست گیرد. اروپا می تواند با فراهم سازی کانال هایی برای پرداخت و تامین مالی برای شرکای تجاری ایران تاثیر این تحریم ها را کمتر کند. بنا به تحلیل این گزارش به نظر می رسد که موگرینی و اتحادیه اروپا در تلاش هستند تا خود را در موضوع رابطه با ایران به بازیگر سوم تبدیل کنند.

افزایش رابطه میان ایران و اتحادیه اروپا - با وجود مقاومت های ایالات متحده- باعث ایجاد انگیزه در اروپا می شود. در سال 2003 نیز اتحادیه اروپا با ورود در بحث هسته ای جایگاه تاثیرگذار خود در عرصه سیاست بین الملل را نشان داد. اگر این اتحادیه به دنبال دیپلماسی موفق است باید خود را در یک موضوع امنیتی پراهمیت، از بند محدودیت های ایالات متحده آمریکا رها کند. اتحادیه اروپا باید نشان دهد که قادر است به صورت مستقل در مسائل مهم سیاست جهانی وارد شود.

تارنمای تحلیلی LebLog نیز در گزارشی در مورد دیدگاه های اروپا و آمریکا در مورد ایران نوشت کمیته امورخارجی پارلمان اروپایی توافق هسته ای میان ایران و اعضای شورای امنیت بعلاوه آلمان را موفقیتی بزرگ در عرصه بین المللی به ویژه در دیپلماسی اروپا توصیف کرده است. این کمیته از اتحادیه اروپا خواست تا تلاش کند با افزایش فشار بر ایالات متحده، باعث اجرای کامل «برنامه جامع اقدام مشترک»(برجام) شود.

این گزارش نوشت: برخی کارشناسان آمریکایی نسبت به خط مشی های همیشگی ترامپ در دشمنی با ایران و برجام هشدار داده اند زیرا تهران به طور کامل به اجرای آن متعهد بوده است. به اعتقاد تحلیلگران ممکن است این امر موجب منزوی تر شدن واشنگتن به جای ایران شود به ویژه اینکه اعضای اروپایی این توافق، آن را تایید می کنند.

ممکن است این شروعی برای یک تقابل باشد. این مساله به ویژه پس از دیدار ترامپ از خاورمیانه می تواند به عنوان پیامی برای کاخ سفید تحلیل شود. علت آن است که این بار اعضای پارلمان اروپا از ایالات متحده خواستند تا برجام را اجرا کند و نه ایران. در مقابل اتحادیه اروپا نیز باید استقلال راهبردی خود را با ارائه دیدگاه جایگزین برای امنیت در منطقه نشان دهد.

بر پایه تحلیل ها در اروپا اکنون برای اروپا آسان تر خواهد بود که از دیدگاه های ضدایرانی و زبان نامتعارف ترامپ دوری کند زیرا هم اکنون ترامپ آشکارا در مورد حضور واشنگتن در ناتو و هزینه های اروپا در این سازمان سخن گفته است.

**اختلاف دیدگاهی میان واشنگتن بروکسل

از زمان امضای توافق هسته ای تاکنون اتحادیه اروپا تمایل بیشتری را برای تعامل با ایران نشان داده است. از طرف دیگر بنگاه های اقتصادی آمریکا نیز به شدت خواستار ورود به ایران هستند. اما این علاقه شدید با موانع و مجازات های سنگین دولت آمریکا روبرو شده است. ترس از این تنبیه ها، سد بزرگی را در برابر شرکت های آسیایی و اروپایی ایجاد کرده است.

با این وجود اروپایی ها هیچ گاه تمایل خود را پنهان نکرده اند و با حمایت از برجام و رویکرد ایران، به دنبال ایجاد مسیرهایی برای کاهش فشارهای آمریکا و افزایش تعامل با تهران هستند. تقابل اروپا و آمریکا بر سر نوع رابطه با ایران امر پنهانی نیست و به صورت گسترده در رسانه های غربی به آن پرداخته می شود.

تارنمای اندیشکده «کارنگی» نیز چندی قبل در گزارشی جامع با عنوان «رویکرد فرا آتلانتیکی در مورد ایران» آورد که آمریکا و اروپا باید مواضع متفاوت خود را نسبت به ایران هماهنگ کنند.

«فدریکا موگرینی» از نخستین افرادی بود که پیروزی حسن روحانی در انتخابات ریاست جمهوری را به وی تبریک گفت و از آمادگی اتحادیه اروپا برای همکاری نزدیکتر و اجرای کامل توافق هسته ای سخن گفت. وی همچنین در پیام خود نیز از آمادگی برای تعامل دوجانبه برای صلح منطقه ای خبر داد.

کارشناسان به ویژه در اروپا اعتقاد دارند اتحادیه اروپا در روابط خود با ایران، منافع اقتصادی را در اولویت قرار داده است. اروپا امیدوار است اکنون بتواند تجارت عادی خود با ایران را از سر بگیرد بنابراین باید رویکرد جامعی را در قبال ایران در نظر داشته باشد. اما در طرف مقابل دولت دونالد ترامپ به دنبال بازدارندگی کامل ایران است و این موضوع را به صورت آشکار در ریاض بیان کرد.

به نوشته کارنگی، اروپا و آمریکا موضع گیری های گوناگونی را در مورد ایران در پیش گرفته اند و از این رو شکافی در میان کشورهای غربی رخ داده است.

یکی از آخرین نمودهای این تقابل به تازگی در شورای امنیت ظاهر شد. تارنمای روزنامه «وال استریت ژورنال» با بیان اینکه اعضای شورای امنیت از پایبندی کامل ایران به برجام خبر می دهند افزود حمایت آشکار دیپلمات های اتحادیه اروپا و سازمان ملل متحد از ایران موجب کم رنگ شدن انتقادهای ایالات متحده از ایران شدند. این روزنامه تعهد کامل ایران به اجرای توافق هسته ای را دلیل موضعگیری اروپایی ها در برابر آمریکا دانست.

تارنمای «راشاتودی» نیز در گزارشی مشابه نوشت گرچه «نیکی هیلی» نماینده آمریکا در سازمان ملل از ایران انتقاد کرد و رفتار تهران را با عقرب مقایسه کرد اما اتحادیه اروپا و سازمان ملل از اجرای کامل توافق هسته ای از سوی ایران تمجید کردند.

کد خبر 638964

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha