نمایش چهره واقعی استکبار، ادای دین هنرمندان به هنر است

خبرگزاری شبستان: منتظری گفت: هنرمندان با به تصویر کشیدن هنرمندانه چهره واقعی کشورهای استکباری و افکار پلید ‌آن‌ها ادای دینی به نعمت خدادادی خود یعنی هنر داشته باشند.

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از پایگاه خبری حوزه هنری، ۷ تا ۱۲ تیرماه هر سال از سوی مقام معظم رهبری به نام «هفته حقوق بشر آمریکایی» نام‌گذاری شده است. به همین مناسبت هر ساله جشنواره هنری «حقوق بشر آمریکایی» توسط حوزه هنری برگزار می‌شود.

 

غلامرضا منتظری، از مدیران فرهنگی کشور، در آستانه آغاز هفته «حقوق بشر آمریکایی» و به مناسبت برگزاری دومین جشنواره بین‌المللی حقوق بشر آمریكایی گفت: الفاظ و واژگان یک معنی حقیقی دارند. در مورد حقوق بشر هم چنین است. اما مداخله برخی انگیزه‌های قومی، سیاسی، اقتصادی و سایر آن ها سبب تغییر در معنا و مفهوم حقیقی حقوق بشر می‌شود. چرا که وقتی می‌گوییم حقوق بشر منظور کاملا مشخص است. اما وقتی در حوزه عمل و بر اساس سلیقه انگیزه‌های مختلف پیش ‌می‌رود پسوندی را با خود حمل می‌کند.

 

منتظری با اشاره به یکی از حکایت‌های گلستان سعدی افزود: انسان دارای کرامت است. به قول سعدی که می‌فرمایند «بنی آدم اعضای یکدیگرند/ که در آفرینش ز یک گوهرند/ چو عضوی به درد آورد روزگار / دگر عضوها را نماند قرار/ تو کز محنت دیگران بی غمی/  نشاید که نامت نهند آدمی». حقوق بشر  به عنوان یک حقوق در هرجای دنیا یکی است. اما این منافع کشور‌های استکباری است که منجر به تفسیر به رأی آن ها از حقوق بشر می‌شود. اندیشه استکباری به جز همنشینان خود را از این حقوق منع می‌دارند.

 

وی ادامه داد: آدم‌هایی که در فلسطین، یمن، لبنان و ایران مورد حمله توسط تروریست‌ها قرار می‌گیرند از حقوق بشر برخوردار نیستند. اما وقتی به هم‌پیمانان خود و منافع خود می‌رسند حقوق بشر رنگ می‌گیرد. استفاده ابزاری از قوانین و اندیشه‌ها از جمله حقوق بشر موجب عدم نمای معنای واقعی آن می‌شود. سوالی که پیش می‌آید این است که آیا مردم سوره آدم نیستند، آیا از حقوق برخوردار نیستند که این‌گونه به آن ظلم می‌شود.

 

منتظری با بیان دیدگاه خود نسبت به اصطلاح «حقوق بشر آمریکایی» گفت: آمریکا و حقوقی که او از آن یاد می‌کند دنیا را به دو دسته کلی تقسیم می‌کند. این کشور استکباری و ظالم معتقد است که یا ما باش و هرچه گفتیم اطاعت کن تا حقوق بشر شامل حال تو شود و یا علیه ما باش تا حقوق بشر علیه تو باشد. در واقع از دید آمریکا کشوری که تن به خواسته‌هایش ندهد ناقض حقوق بشر جهانی است. اما هر فعالیت خصمانه‌ای از جانب او و هم‌پیمانانش درست و قانونی جلوه می‌کند.

 

وی افزود: سازمان حقوق بشر و سازمان ملل به عنوان یک تشکل مدافع حقوق تمامی کشورهای جهان است. اما این تنها ظاهر وجودی این سازمان است. در پشت پرده افکار و اهداف این سازمان وقایع دیگری می‌گذرد؛ چرا که همیشه همصدا با استکبار و در راستای منافع قدرت‌های جهانی تصمیم می‌گیرد و عمل می‌کند.

 

این مدیر فرهنگی با اشاره به قوانین حقوقی در اسلام گفت: در دنیای اسلام هم چنین است. ما یک اسلام حقیقی بیشتر نداریم. اما قوانین اسلام را برخی کشورهای منفعت طلب به سود خود تغییر می‌دهند. اینجا حقوق بشر مورد تجاوز قرار می‌گیرد. رژیم سعودی که دست‌نشانده آمریکاست، می‌خواهد اسلام را به نفع خود مصادره و با این کار حقوق مسلمانان جهان را پایمال ‌کند. این‌گونه پسوندی به حقوق بشر الصاق می‌شود.

 

رئیس سازمان بسیج هنرمندان کشور وظیفه هنرمندان در تفهیم چهره واقعی حقوق بشری که آمریکا مدام آن را تکرار می‌کند بسیار مهم تلقی کرد و گفت: هنر پویاترین، جذاب‌ترین و گیراترین زبان انتقال پیام در جهان است. شخصی که به عنوان هنرمند از او یاد می‌شود، رسالت سنگین و عظیمی بر عهده دارد. هنرِ یک هنرمند نعمتی اعطایی از جانب خداوند به اوست. پس باید به شکرانه آن در راستای انسانیت گام برداشته و از دیگران در این راه سبقت بگیرد.

 

وی افزود: هنر به عنوان یک زبان بین‌المللی است. این زبان نیازی به ترجمه و تفسیر ندارد. با دیدن یک اثر هنری توسط هر بیننده‌ای در هرکجای دنیا، تمام خواسته هنرمند درک و فهمیده می‌شود. این ویژگی، هنر را از هر وسیله ارتباطی متمایز می‌سازد.

 

منتظری ادامه داد: هرچه اثر هنری در بعد بین‌المللی به شیوه بصری عرضه شود موفق‌تر خواهد بود. هنرمندان ایرانی در تولید آثار هنری حوزه‌های مختلف می‌توانند نقش اساسی در این زمینه ایفا کنند. اما هنرهای تجسمی توان بیشتری در ارتباط با مخاطبانی که زبان گویشی ما را نمی‌دانند در وجود خود دارد. برای مثال با ثبت یک عکس توسط یک عکاس هنری از واقعه‌ای دردناک در هر کجای دنیا بیان کننده تمام حواس و عواطف انسانی است. همانند به تصویر کشیدن کودک و یا خانواده‌ای که بر اثر جنگ آسیب‌های دلخراشی دیده‌اند. یا شهرکی مسکونی که توسط بمب‌های ساخت کشورهای مدعی حقوق بشر ویران گشته است.

 

وی با تاکید بر هنرهای تجسمی در بیان اهداف آثار هنرمندان در فضای جهانی گفت: هنرمندان می‌توانند با به تصویر کشیدن هنرمندانه چهره واقعی کشورهای استکباری و افکار پلید ‌آن ها ادای دینی به نعمت خدادادی خود یعنی هنر داشته باشند. اما اشتراک تمام آدم‌های جهان در ارتباط با هم زبان نیست. بلکه چشم وسیله برقراری ارتباط میان همه انسان‌هاست. در نتیجه تولید اثر هنری برای بیان جهانی این مسئله باید به شیوه بصری بیشتر انجام شود. چرا که به تنهایی گویاست و نیازی به تفسیر ندارد.

 

منتظری با اشاره به شلیک‌ موشک‌های ایرانی در روزهای گذشته به قلب مقر تروریست‌های داعش در سوریه گفت: در روزهای گذشته موشک‌هایی به سوی کفر و گروه‌های تروریستی ضد حقوق بشر شلیک شد که آسیب زیادی هم به آن ها وارد ساخت. اما قدرت هنر هم به عنوان موشک‌های فرهنگی از جانب افسران جنگ نرم کمتر از این موشک‌های نظامی نیست بلکه توانی بیش از آن در تاثیرگذاری و تخریب نقشه‌های شوم دشمنان و مستکبران دارد.

 

وی در پایان با خطاب قرار دادن اصحاب رسانه‌ گفت: هر رسانه‌ای می‌تواند با بررسی تخصصی اصطلاح «حقوق بشر آمریکایی» در یکی از حوزه‌های تخصصی هنر مثل تئاتر به بررسی جزئی و دقیق نقض حقوق بشر توسط آمریکایی‌ها بپردازد. مثل نقض حقوق مردم جهان با جنگ، تحریم و شیوه‌های گوناگونی که مستکبران جهانی از آن به نقض حقوقی مردمی جهان می‌پردازند. بهتر است رسانه‌های ما نکته‌بینانه‌تر به نقض حقوق بشر توسط مجامع بین‌المللی نگاه و  در راستای افشای آن گام بردارند. در غیر این صورت نتیجه‌ای در بر نخواهد داشت.

 

کد خبر 638855

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha