طوفان‌های گرد و غبار از نتایج تغییر اقلیم/ایران تجربیات خود را در مقابله با گرد و غبار ارایه می‌دهد

خبرگزاری شبستان:معاون رییس‌جمهور و رییس سازمان محیط زیست با بیان اینکه ایران تجربیات قابل ارایه‌ای در کنفرانس بین‌المللی مقابله با گرد و غبار دارد، گفت: تغییر اقلیم و افزایش دمای زمین طوفان‌های گرد و غبار را تشدید می کند.

به گزارش خبرنگار محیط زیست شبستان، معصومه ابتکار، معاون رییس جمهور و رییس سازمان حفاظت محیط زیست در نشست خبری کنفرانس بین المللی مقابله با گرد و غبار؛ چالش ها و راه حل ها گفت: مراسم افتتاحیه کنفرانس بین المللی مقابله با گرد و غبار 12 تیرماه با حضور رییس جمهور در تهران برگزار می شود که یک رخداد بسیار مهم ایران، منطقه و کشورهای دنیا است.

 

وی افزود: طوفان های گرد و غبار از نظر شدت و تعداد رو به افزایش است و تاثیرات منفی زیادی در حوزه اقتصادی و بهداشتی بر جای گذاشته است.

 

رییس سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه ایران از طوفان های گرد و غبار آسیب های زیادی دیده است، خاطرنشان کرد: مقابله با گرد و غبار در دستور کار دولت یازدهم قرار داشته است و بر این اساس اولین سفر خارجی در اسفند 92 سفر به عراق برای مذاکره پیرامون گرد و غبار انجام شد.

 

وی ادامه داد: از آن زمان پیگیری های متعددی در سطوح مختلف با عراق داشته ایم و از حدود 2 ماه پیش چهارچوب های عملیاتی مشترک با دولت عراق برای مقابله با گرد و غبار تدوین شد.

 

ابتکار با اشاره به سفر معاون وزیر محیط زیست به عراق در ماه گذشته به ایران گفت: بر اساس تفاهم نامه ای که با عراق داشته ایم 200 هکتار مزرعه آموزشی و توان افزایی داخل خاک عراق در اختیار ایران قرار می گیرد تا آموزش، پژوهش و انتقال تجربه ایران در برخورد با گرد و غبار از مدل سازی، سنجش، کیفیت هوا، چگونگی کاشت نهال، مالچ پاشی، تثبیت خاک مورد توجه قرار گیرد.

 

ابتکار با بیان اینکه ستاد عتبات عالیات دستگاه پیمانکار در اجرای تفاهم نامه بین ایران و عراق است، گفت: اقدامات اولیه برای آغاز عملیات در داخل عراق آغاز کرده است.

 

معاون رییس جمهور تاکید کرد: بازگشت امنیت و آرامش و آزادسازی موصل و حذف داعش زمینه ای فراهم می کند برای احیای تالاب ها و مقابله با گرد و غبار در کشور عراق.

 

ابتکار با بیان اینکه عراق تنها کانون خارجی گرد و غبار ایران نیست، افزود: عربستان یکی از کشورهایی است که کانون گرد و غبار آن بر روی ایران تاثیر دارد و همچنین ترکیه با سدسازی و صحرای قرهقوم بر شمال شرقی ایران تاثیر منفی دارد.

 

ابتکار با اشاره به برگزاری کنفرانس بین المللی مقابله با گرد و غبار با همکاری سازمان ملل و میزبانی ایران خاطرنشان کرد: این کنفرانس بین المللی با پشتوانه چندین قطعنامه روشن شکل گرفته است و در این کنفرانس مهمترین مسئله تبادل تجربیات، راه حل ها، چالش ها، انجام مذاکرات و ایجاد زمینه تعامل و مذاکره بین کشورها فراهم خواهد شد.

 

ابتکار با بیان اینکه ایران تجربیات قابل ارایه ای در کنفرانس بین المللی گرد و غبار دارد، تصریح کرد: همکاری های منطقه ای و بین المللی، سازوکارهای فنی، حقوقی و بین المللی در این اجلاس باید مورد توجه قرار می گیرد.

 

رییس سازمان حفاظت محیط زیست روند فزاینده طوفان های گرد و غبار را یکی از نتایج افزایش دمای زمین عنوان کرد و افزود: با گرم شدن زمین و تغییر اقلیم مشاهده می کنیم وقوع طوفان های گرد و غبار در مناطق مختلف دنیا در حال تشدید است.

 

ابتکار با اشاره به برگزاری اجلاس تغییر اقلیم در مراکش در سال 2016 میلادی گفت: در این اجلاس ضرورت همکاری بین المللی برای حل و فصل طوفان های گرد و غبار و تغییر اقلیم مورد تاکید قرار گرفت و برای تحقق آن باید از همه ظرفیت های بین المللی استفاده کنیم.

 

معاون رییس جمهور اظهار داشت: کنوانسیون تغییر اقلیم، کنوانسیون رامسر همه به نوعی با موضوع گرد و غبار و مقابله با آن مرتبط هستند.

 

ابتکار با بیان اینکه ستاد ملی مقابله با گرد و غبار در داخل کشور در برگزاری کنفرانس بین المللی مقابله با گرد و غبار همکاری می کنند، افزود: علاوه بر سازمان ملل وزارت جهاد کشاورزی، سازمان هواشناسی، وزارت امور خارجه، وزارتخانه های نیرو، راه و شهرسازی و وزارت کشور در برگزاری این کنفرانس همکار سازمان حفاظت محیط زیست هستند.

 

ابتکار با بیان اینکه مراسم افتتاحیه کنفرانس بین المللی مقابله با گرد و غبار با حضور رییس جمهور، وزیر امور خارجه و وزیر نیرو برگزار می شود، افزود: روز سوم کنفرانس سه جلسه تخصصی برگزار می شود که شامل هزینه های اقتصادی و تاثیرات اجتماعی و زیست محیطی، سنجش، پیش بینی، پایش و منابع گرد و غبار، مدیریت و هدایت منابع، نوآوری ها در روش های کنترل و همکاری ها و پاسخ های جهانی با رویکرد تبادل تجربیات برگزار می شود و در پایان نیز یک بیانیه تخصصی صادر خواهد شد.

 

ابتکار با بیان اینکه در خصوص کشور عراق امروز شرایط مساعدتر از سال های گذشته است، خاطرنشان کرد: امنیت پیش نیاز فعالیت های محیط زیستی است و عراق می تواند با توجه به شرایط امروز با جدیت بیشتری در خصوص رسیدگی به وضعیت تالاب ها و کانون های گرد و غبار اقدام کند.

 

ابتکار ادامه داد: در خصوص سدسازی های ترکیه باید ارزیابی زیست محیطی و اثرات سدسازی بر کشورهای پایین دست مورد توجه قرار گیرد.

 

وی با بیان اینکه پیش از این هم مذاکراتی با کشور ترکیه داشته ایم، خاطرنشان کرد: به ترکیه و عراق در خصوص فعالیت هایشان بر روی تالاب ها و کانون های گرد و غبار عراق و اقداماتی که برای مقابله با گرد و غبار باید انجام شود، مطرح کرده ایم و مواضع خود را در این زمینه اعلام کرده ایم.

 

ابتکار با بیان اینکه از همه کشورها برای حضور در کنفرانس بین المللی مقابله با گرد و غبار دعوت کرده ایم، اظهار داشت: با ابتکار ایران موضوع گرد و غباری وجهه ای بین المللی به خود گرفته است.

 

رییس سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه برگزاری کنفرانس در این سطح یک امتیاز برای کشور ایران به عنوان میزبان محسوب می شود چرا که این اجلاس فرصتی است برای برقراری ارتباطات و تعاملات با کشورهای دیگر و انجام مذاکرات دوجانبه و چندجانبه در حوزه محیط زیست.

 

ابتکار در خصوص راه اندازی کمپین از سوی ایرانیان اظهار داشت: نهادهای مدنی ایران بسیار فعال هستند و صدای مردم ایران محسوب می شوند و در سال های اخیر رشد کمی و کیفی داشتند به طوری که شبکه ملی سازمان های مردم نهاد ایران مجوز رسمی دریافت کرد و نهادهای پرقدرتی از نظر انعکاس خاص مردم هستند.

 

معاون رییس جمهور با اشاره به راه اندازی کمپینی در خصوص سدسازی های ترکیه در منطقه خاطرنشان کرد: دغدغه این کمپین موضوع سدسازی در منطقه است و توقع دارند که این مسئله مورد توجه قرار گیرد، حقآبه و وضعیت تالاب ها در سدسازی ها پیش بینی شده باشد و همچنین تاثیرات منفی بر سرزمین های پایین دستی نداشته باشند.

 

ابتکار با بیان اینکه چندین بار از طریق وزارت امور خارجه نگرانی های زیست محیطی ایران در خصوص احداث سد در منطقه را به ترکیه اعلام کرده ایم، تصریح کرد: امیدواریم با مذاکرات و همکاری های منطقی بتوانیم به اهدافمان برسیم.

 

ابتکار در خصوص منشا مکان های گرد و غبار خارجی ایران اظهار داشت: 80 درصد وقایع گرد و غبار که روی ایران تاثیر می گذارند منشا خارجی دارند.

 

کد خبر 638826

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha