به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از زنجان، مرتضی مقدمی، مسوول دبیرخانه کانون های فرهنگی و هنری مساجد استان زنجان شب گذشته(9 تیر) در مراسم افتتاح کلاس های اوقات فراغت کانون های مساجد استان زنجان اظهار کرد: اوقات فراغت یکی از سرمایه های ارزشمند و گنج های نهان است که می توان به نیکویی از آن استفاده کرد.
وی با اشاره به اینکه فرصت ها به دست آمدنی نیست، بلکه به دست آوردنی است، خاطرنشان کرد: به همین خاطر باید زمان را مدیریت کرد.
این مقام مسوول ادامه داد: از نگاه مذهبی، عمر فرصت و نعمت الهی است که باید از آن در جهت قرب الهی استفاده کرد و از امام موسی کاظم(علیه السلام) نقل شده است که عمر خود را به چهار بخش عبادت و مناجات با خدا، کسب و کار، معاشرت با برادران دینی و استراحت تقسیم کنید.
مسوول دبیرخانه کانون های فرهنگی و هنری مساجد استان زنجان هدف از اوقات فراغت را آرامش درونی و رهایی از غم، کدورت ها و ناراختی ها دانست و با اشاره به حدیثی از امام علی(علیه السلام) افزود: به فرموده مولای متقیان« روح های شما مانند جسمتان دچار تالم و خستگی می شود پس با سخنان نغزآن را تلطیف بخشید».
مقدمی به فرمایشات امام سجاد(علیه السلام) در خصوص اوقات فراغت اشاره کرد و گفت: اوقات فراغت به دو قسمت گوارا و ناگوار تقسیم می شود و فراغت گوارا فراغتی است که در آن ناراحتی به وجود نیاید و به تعبیری در آن گناهی انجام نشود و در اوقات فراغت ناگوارا، هواهای نفسانی و خواسته های شیطانی غلبه می کند.
این مقام مسوول به ویژگی های اوقات فراغت هم اشاره کرد و یادآور شد: اوقات فراغت قسمتی از عمر شناخته می شود که بایستی قبل از رسیدن به سن کهولت آن را غنیمت شمرد، فرصت ها زود گذر هستند، این فرصت ها همیشه و در هر عمری به دست نمی آیند، از دست دادن فرصت ها در آینده باعث خسران و پشیمانی می شود.
وی به حدیثی از امام علی(علیه السلام) اشاره کرد و گفت: به فرموده ایشان فرصت ها به سرعت از دست می روند ولی به کندی باز می گردند، همچنین به فرموده مولای متقیان اگر فرصتی برایت پیش آمد به سرعت از آن بهره بگیر زیرا از دست دادن فرصت ها اندوه در پی خواهد داشت.
مقدمی با یادآوری اینکه اهل ایمان از اوقات فراغت خود به عنوان نردبانی برای رسیدن به خدا استفاده می کنند، ادامه داد: عالمان هم از این فرصت ها برای شکوفایی فکر و اندیشیدن سود می جویند از اینرو تفکر عالمان دینی هفتاد سال عبادت است.
مسوول دبیرخانه کانون های فرهنگی و هنری مساجد استان زنجان افزود: هنرمندان از اوقات فراغت خود برای آفرینش آثار هنری و ورزشکاران برای پرورش جسم و جان خود استفاده می کنند ولی افرادی که از این فرصت استفاده نکرده و تنبلی می کنند با آسیب های فراوانی روبه رو می شوند.
وی با بیان اینکه خیابان گردی، استفاده بیش از حد از تلویزیون، بازی های رایانه ای، حضور در فضاهای مجازی و خواب از جمله مواردی است که توصیه می شود در اوقات فراغت کمتر به آن توجه شود، تصریح کرد: فعالیت در رشته های ورزشی از جمله شنا که موجب کاهش اضطراب و به جریان درآمدن خون در بدن می شود، یکی از توصیه های مسوولان به جوانان است.
به گفته مقدمی، مطالعه، بازی های دسته جمعی، تشکیل گروه های نمایشی و حضور در پایگاه ها و کلاس های اوقات فراغت می تواند زمینه بهره مندی از اوقات فراغت مطلوب را برای جوانان و نوجوانان فراهم سازد.
وی در پایان سخنان خود با یادآوری اینکه کانون های فرهنگی و هنری مساجد و پایگاه های مقاومت بسیج در کنار مساجد دایر شده است، اظهار کرد: همین مساله موجب شده است که حضور در کلاس های اوقات فراغت این مراکز از اثر معنوی بیشتری برخوردار باشد.
نظر شما