مهدی بحرالعلوم در گفت وگو با خبرنگار مسجد و کانونهای مساجد خبرگزاری شبستان، بر لزوم افزایش همکاری و تعامل میان مسئولان مساجد با استادان قرآنی تاکید کرد و گفت: متاسفانه به دلیل محدویتهایی که از سوی بسیاری از مساجد برای برگزارکنندگان برنامههای قرآنی فراهم میشود، امروزه بسیاری از جلسات قرآنی مساجد حتی با حضور استادان مطرح نیز با استقبال کم برگزار میشوند.
وی اظهار کرد: از طرفی به دلیل آنکه برگزاری جلسات قرآنی در مساجد هزینههایی را برای مسئولین مساجد در بر دارد، به همین جهت با برگزاری این جلسات موافق نیستند، اما در مقابل با برگزاری مجالس ترحیم، موافقت میکنند، زیرا آنها از لحاظ مالی و اقتصادی دستگیر و کمککننده به مساجد هستند.
معاون آموزش و پژوهش سازمان دارالقرآنالکریم، ادامه داد: در برخی مواقع هم دیده میشود، برگزاری جلسات قرآنی که باید کار اصلی مساجد باشد، با برنامه مجالس ترحیم تداخل پیدا میکند، که لازم است، در این زمینه مسئولان مساجد تدابیری اتخاد کنند و برای برگزاری مجالس ترحیم، مکانهای جداگانهای را در مساجد در نظر بگیرند.
بحرالعلوم بر لزوم برقراری تعامل و انعطاف میان برگزارکنندگان برنامههای قرآنی و مسئولان مساجد تاکید کرد و گفت: ضرورت دارد، از ظرفیت مساجد برای تقویت توجه به قرآن در خانههای خدا که اولین مکان مهم برای پرداختن به این کتاب الهی است، بهره برد و در این عرصه همه دستاندرکاران مساجد باید برطرفکننده مشکلات و موانع باشند نه اینکه خود عاملی برای تعطیل شدن چنین برنامهها شوند.
وی به بیان دیگر راهکارهای تقویت جلسات قرآنی در مساجد اشاره کرد و گفت: استادان و کارشناسان قرآنی در جهت تقویت و نیز حضور هر چه بیشتر جوانان در برنامههای قرآنی مساجد تلاش کنند و این جلسات را به صورت عمومی جهت استفاده همگان برگزار کنند، زیرا در صورتی که برنامههای قرآنی به صورت تخصصی برگزار شوند، شاید کمتر مورد استقبال قرار گیرند، بنابراین باید همه را برای حضور در این جلسات راغب کرد.
معاون آموزش و پژوهش سازمان دارالقرآنالکریم، ادامه داد: موضوع دیگری که میتواند در جهت تقویت جلسات قرآنی در مساجد موثر باشد، این است که استادان و کارشناسان قرآنی مطرح و بینالمللی در مساجد محله خود فعالیت قرآنی داشته باشند و با نسل جوانان ارتباطات بهتری برقرار کنند، که این موضوع خود عامل مهمی در جهت تقویت این جلسات خواهد بود.
بحرالعلوم با اشاره به ظرفیت قابل توجه مساجد، خاطر نشان کرد: از این ظرفیتها میتوان برای توسعه آموزش قرآن استفاده کرد، به اعتقاد من با هماهنگیهای بیشتر و امکانات موجود میتوان، موجی قرآنی در مساجد کشور ایجاد کرد.
وی گفت: مسئولان نظام و مردم میتوانند با بهرهمندی از سیاستگذاری واحد در جهت تقویت نقش مهم مساجد در توجه به قرآن تلاش کنند.
معاون آموزش و پژوهش سازمان دارالقرآنالکریم، اظهار کرد: باید بر اساس ظرفیتهای مساجد برنامهریزی کرد، زیرا که بسیاری از آنها ظرفیتهای بالایی در زمینههای دینی، اجتماعی و قرآنی دارند که اگر این ظرفیتها شناسایی شوند، کارکرد مساجد در این موارد نیز عینیتر میشود و شاهد تحولات بسیاری در مساجد خواهیم بود، به گونهای که جوانان پاسخ پرسشهای خود را در مساجد می یابند و آن موقع است که ارتباطشان با این خانههای خدا، پر رنگ و پر رنگتر میشود.
نظر شما