نیروهای مسلح ایران تا دندان مجهز به موشک هستند/ ایتالیا به دنبال توسعه مناسبات دوجانبه با ایران

خبرگزاری شبستان: نیروهای مسلح ایران تا دندان مجهز به موشک هستند، ایتالیا به دنبال توسعه مناسبات دوجانبه با ایران، گردهمایی شرکت های توریستی آرژانتین در سمینار ایران در جهان از جمله سرتیترهای اخبار ایران در جهان در خبرگزاری ها بود.

خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: نیروهای مسلح ایران تا دندان مجهز به موشک هستند، ایتالیا به دنبال توسعه مناسبات دوجانبه با ایران، گردهمایی شرکت های توریستی آرژانتین در سمینار ایران در جهان از جمله سرتیترهای اخبار ایران در جهان در خبرگزاری ها بود. مشروح این اخبار را در گزارش زیر بخوانید:

فارس:

نیروهای مسلح ایران تا دندان مجهز به موشک هستند/موشک‌های متنوع سپاه مرگبارند

نشریه آمریکایی «نشنال اینترست» در تحلیلی پیرامون توان موشکی ایران نوشت: دفع حملات دشمنان منطقه‌ای، نخستین دلیل ایران در شکل دادن بزرگترین نیروی موشکی در خاورمیانه است.

بر این اساس، برنامه موشکی ایران در زمان جنگ این کشور با دولت وقت عراق شتاب گرفت و از آن موقع تا کنون ایران با کشورهای لیبی ، کره شمالی و چین برای توسعه توان زرادخانه بزرگ و  متنوع از موشک‌های بالستیک و کروز که بخشی از سه مرحله بازدارندگی است، همکاری کرده است.

این نشریه با اشاره به انواع موشک‌های ایران و ذکر مشخصات فنی آن‌ها نوشت: در حالی که فهرست ارائه شده از موشک‌های ایران در این گزارش کامل نمی‌باشند اما امکان مرور کلی را درباره یکی از مهلک‌ ترین قابلیت‌های سپاه ایران فراهم می‌آورد.

موشک‌های بالستیک یکی از صریح ترین بخش‌های بازدارندگی ایران هستند که باید به آن نبردهای نیابتی و جنگ‌های نامتقارن دریایی را افزود.

در خاتمه این مطلب آمده است: در حالی‌که ایران و آمریکا در سوریه در جدال با هم نزدیک می‌شوند، توان موشکی ایران باید به یقین مورد توجه مقر «مرکز فرماندهی آمریکا» باشد.

ایتالیا به دنبال توسعه مناسبات دوجانبه با ایران

محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان چهارشنبه شب با آنجلینو آلفانو وزیر امور خارجه ایتالیا دیدار و گفتگو کرد.

در این دیدار وزیر امور خارجه ایتالیا با اشاره به حادثه تروریستی اخیر در تهران، لزوم مقابله با تروریسم و افراط گرایی را مورد تاکید قرار داد.

وی با اشاره به وجود دیدگاه مثبت شرکت های ایتالیایی در قبال ایران افزود: ایتالیا به دنبال توسعه مناسبات دوجانبه خود با ایران است.

آلفانو برجام را باعث ثبات منطقه ای و بین المللی دانست و ضمن حمایت از آن،  به گزارش اخیر آژانس بین المللی انرژی اتمی مبنی بر اجرای تعهدات ایران در قبال این توافق اشاره کرد.

در این دیدار ظریف وزیر امور خارجه کشورمان نیز با اشاره به سطح خوب روابط دو کشور، تبادل هیأت های اقتصادی و بانکی بین دو کشور را موجب تقویت و تحکیم بیشتر روابط دوجانبه دانست.

ظریف در بخشی دیگری از این دیدار با اشاره به تحولات منطقه افزود: ایتالیا می تواند از ظرفیت خود در جهت کاهش تنش در بین کشورهای منطقه استفاده کند.

وی همچنین هر گونه حمله به سوریه از سوی آمریکا به بهانه های واهی را باعث تقویت مجدد داعش در منطقه خواند.

مک مستر: ایران می‌خواهد اعراب را ضعیف نگه دارد

«هربرت مک مستر» مشاور امنیت ملی کاخ سفید روز چهارشنبه مدعی شد که ایران به دنبال ضعیف نگه داشتن کشورهای عربی منطقه است.

وی که در نشست سالانه اندیشکده «امنیت آمریکایی جدید» صحبت می‌کرد، گفت: «اولویت نخست ما در سوریه مبارزه با داعش است... اما بخشی از پیچیدگی این کار، به واسطه نقش مخربی است که ایران ایفا می‌کند.»

مک مستر ادامه داد: «داعش به دلیل تضعیف دولت‌های ملی به واسطه جنگ‌های داخلی طایفه‌ای و مذهبی قدرت می‌گیرد و ایران در حال دمیدن در این جنگ‌ها است.»

وی افزود: «عقیده من این است که ایران می‌خواهد با این کار اعراب را برای همیشه ضعیف نگه دارد و دولت‌های عرب ضعیفی را بر سر کار بیاورد که همواره نیازمند پشتیبانی این کشور باشند.»

مشاور امنیت ملی رئیس‌جمهور آمریکا سپس مدعی شد: «ایران گروه‌های شبه نظامی غیرقانونی در کشورها ایجاد می‌کند تا دولت این کشورها نتوانند علیه منافع ایران وارد عمل شوند. این مدل چیزی شبیه به حزب‌الله است که در منطقه خاورمیانه هم پیاده شده است.»

وی در این نشست ایران را «یک منبع مهم تداوم درگیری‌ها، تداوم رنج‌ها و تداوم این فاجعه انسانی در سرتاسر خاورمیانه بزرگتر» توصیف کرد.

مک مستر با متهم کردن ایران به ارسال سلاح برای گروه‌های شبه‌نظامی در منطقه، گفت: «به همین جهت ایران برای همه ما مسئله‌ای است که باید آن را حل کرد.»

او سفر اخیر «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا به عربستان سعودی را «بسیار مثبت» توصیف کرد و گفت در این سفر «اجماع خوبی» بر سر مقابله با «تروریسم و ایدئولوژی تکفیری» از یک سو و ایران از سوی دیگر وجود داشت.

وی در پاسخ به این سوال که با وجود نظامیان آمریکایی در عراق و سوریه که می‌توانند از سوی ایران هدف قرار گیرند، چه راهبردی برای عقب راندن ایران وجود دارد، گفت: «خوب ما مجموعه گسترده‌ای از گزینه‌های غیرنظامی را در اختیار داریم.»

مک مستر افزود: «یک گزینه این است که با کشورها برای تحریم رژیم ایران و نهادهای وابسته به آن که درگیر این فعالیت‌های غیرقانونی هستند، گفت‌وگو کنیم.»

وی ادامه داد: «گزینه دیگر هم این است که پرده را از اقدامات ایران کنار بزنیم و به همه بگوییم که این ایران است که از کشتارهای اسد حمایت کرده و درگیری‌های فرقه‌ای را تشدید می‌کند.»

علاقه‌ای به استفاده از گزینه نظامی علیه کره شمالی نداریم

مک مستر در مورد احتمال مذاکره با کره شمالی گفت: «تعریف حماقت این است که کاری را دوباره انجام دهی و انتظار نتیجه متفاوت داشته باشی.»

وی افزود: «به همین دلیل رئیس‌جمهور به ما دستور داد که این کار را نکنیم و مجموعه‌ای از گزینه‌ها از جمله گزینه نظامی را آماده کنیم.»

مشاور امنیت ملی ترامپ ادامه داد: «البته کسی علاقه‌ای به استفاده از این گزینه ندارد،چون خطرات عظیم این کار را درک میکنند. چون مردم کره جنوبی گروگان [کره شمالی] هستند.»

وی افزود: «طی روزها و هفته‌های آینده شاهد افزایش فشار بر رژیم کره شمالی خواهید بود، چراکه می‌خواهیم این مسئله را بدون اقدام نظامی حل کنیم. ک مسئله مهم در این مسیر، این است که ببینیم چین تا چه حد به کمک به حل این مسئله متعهد است.»

بحران سوریه می‌تواند منجر به تقابل ایران و اسرائیل شود

«آدام کیزینگر» سناتور جمهوریخواه ایالت ایلینوی و عضو کمیته روابط خارجی سنای آمریکا در گفت‌‌وگو با نشریه «واشنگتن اگزمینر» هشدار داد که ایران و اسرائیل ممکن است به خاطر بحران سوریه با هم درگیر شوند.

وی در این زمینه گفت: «امیدواریم که چنین موردی رخ ندهد، این مسئله مورد خوشی نیست و برای همه وحشتناک است. اگر پل زمینی از عراق به سمت سوریه درست شود، شما شاهد تسلط ایران در منطقه برای مدت زمان طولانی خواهید بود.»

کیزینگر در بخش دیگر افزود: «موفقیت ایران در سوریه آشکارا می‌تواند منجر به درگیری در آینده نزدیک بین حزب الله و اسرائیل شود. ما می‌دانیم که حزب الله سلاح‌ها و راکت‌های آماده شلیک و پرتاب به سمت اسرائیل دارد و اسرائیل نیز اینک در موقعیتی  قرار دارد که شاید محبور به عملیات باشد. این مسئله شبیه وضعیت دشوار سال 2006 است.»

عضو کمیته روابط خارجی سنای آمریکا در حالی که حملات شمیایی صورت گرفته در سوریه را به ارتش این کشور نسبت داد گفت که تیم امنیتی «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا نباید تردیدی در واکنش نشان دادن به حملات شیمیایی نشان دهد زیرا این حمله وضعیت را برای «بشار اسد» رئیس جمهور سوریه در کمک به ایران برای کنترل مهمترین مناطق قلمروی این کشور سخت‌تر می‌سازد.

کیزینگر گفت: «ممکن است جنگ افزارهای شیمایی کمبود نیرو  در یک منطقه خاص را جبران کنند، ولی اگر شما کنترل اوضاع را از دست آن‌ها خارج سازید این در واقع خط قرمز بازدارنده‌ای است که می‌تواند نتایج تاکتیکی در برداشته باشد.»

مهر:

وندی شرمن: گزینه نظامی و تحریمها علیه ایران بی اثر هستند

«وندی شرمن» مذاکره کننده ارشد آمریکا در مذاکرات هسته ای گروه ۱+۵ با ایران روز چهارشنبه در مصاحبه ای اختصاصی با رادیو «A1» آمریکا گفت که «گزینه نظامی و تحریمها علیه تهران برای توقف برنامه هسته ای ایران کارساز نبودند».

شرمن با اشاره به نگرانیهای موجود پیرامون توافق هسته ای با ایران افزود که «باراک اوباما» رئیس جمهور پیشین آمریکا با دقت بسیاری در مورد این توافق اندیشید و مدعی شد که آمریکا از توان بمباران تمام تأسیسات هسته ای ایران حتی تأسیسات زیرزمینی «فردو» نیز برخوردار است.

وی در ادامه اعلام کرد که «دانش [هسته ای] قابل بمباران نیست. ایرانیان می دانند که [برای پیشرفت برنامه هسته ای خود] چه باید بکنند. بنابراین اگر شما تأسیسات هسته ای ایران را بمباران کنید، آنها قادرند که احتمالاً ظرف دو سال این تأسیسات را از نو بسازند و احتمالاً این بار این تأسیسات را زیرزمینی و مخفیانه خواهند ساخت».

این دیپلمات برجسته آمریکایی و معاون سیاسی و پیشین وزارت امور خارجه آمریکا در ادامه سخنان خود، «اقدام نظامی» را گزینه ای خواند که این روزها همچنان مطرح است. اما از دیدگاه وی، گزینه نظامی برنامه هسته ای ایران را متوقف نخواهد کرد.

وندی شرمن همچنین گفت که «آمریکا می تواند به تحریمها علیه ایران ادامه دهد، اما این تحریمها هرگز برنامه هسته ای تهران را متوقف نکرد».

وی با اشاره به اینکه در آغاز مذاکرات هسته ای اروپا با تهران- قبل از سال ۲۰۰۰- ایران دارای ۱۶۴ سانتریفیوژ بود که در دوران مذاکرات و برغم وضع تحریمهای فوق العاده و مؤثر علیه ایران، تهران تعداد سانتریفیوژهای خود را به ۱۹ هزار رساند؛ افزود: «بنابراین تحریمها نیز برنامه هسته ای ایران را متوقف نمی کند».

وندی شرمن در پایان صحبتهای خود «توافق هسته ای با ایران» را بهترین توافق ممکن برای حفظ امنیت آمریکا و جهان و همچنین تضمین عدم دستیابی ایران به سلاح هسته ای دانست.

جان بولتون: تنها راه حل برای رفع تهدید ایران، تغییر رژیم است!

«جان رابرت بولتون» وکیل و دیپلمات برجسته آمریکایی روز چهارشنبه در یک پیام توئیتری مدعی شد که «تنها راه حل طولانی مدت برای رفع تهدید ایران در منطقه خاورمیانه، تغییر رژیم در این کشور است!»

این سفیر پیشین آمریکا در سازمان ملل متحد روز دوشنبه ۲۶ ژوئن (۵ تیرماه) نیز در دو پیام توئیتری جداگانه شکست داعش را عامل شکل گیری یک خلاء قدرت دانست که باید توسط متحدان آمریکا پُر شود و نه ایران، دولت بشار اسد و یا حزب الله.

وی در پیامی دیگر نیز گفت که آمریکا برای شکست نهایی داعش به یک استراتژی و برای منطقه خاورمیانه در دوره پسا- داعش، به یک استراتژی دیگر نیاز دارد.

این درحالی است که مقامات تهران نیز «رکس تیلرسون» وزیر امور خارجه آمریکا را به «طرحی مداخله گرایانه و شرم آور» برای براندازی حکومت فعلی ایران متهم کردند؛ طرحی که ناقض قوانین بین المللی و منشور سازمان ملل متحد است.

باشگاه خبرنگاران جوان:

وندی شرمن: اقدام نظامی و تحریم نمی‌تواند از پیشرفت دانش هسته‌ای ایران جلوگیری کند/ بحران قطر نگران‌کننده است

«وندی شرمن»، نماینده ارشد آمریکا در مذاکرات هسته‌ای ایران و شش قدرت جهانی در سال 2015، در گفتگو با رادیو عمومی ملی آمریکا، اظهار داشت توافق هسته‌ای ایران و شش قدرت جهانی باعث لغو تحریم‌های مرتبط با برنامه هسته‌ای ایران شد؛ با این وجود، تحریم‌های دیگر علیه این کشور -از قبیل تحریم‌های مرتبط با حقوق بشر، تروریسم، و توسعه برنامه‌های تسلیحاتی- همچنان به قوت خود باقیست و این کشور تحت فشار شدیدی قرار دارد.

وندی شرمن با این وجود تصریح کرد اقدام نظامی و اعمال تحریم‌ها علیه ایران نمی‌تواند از پیشرفت و توسعه صنعت هسته‌ای این کشور جلوگیری کند. وی اذعان کرد با وجود اینکه ایران به دلیل تحریم‌ها تحت فشار شدیدی قرار داشت، توانست شمار سانتریفیوژهای خود را چندین برابر کند و از تنها چند صد دستگاه به 19 هزار دستگاه برساند.

نماینده ارشد آمریکا در مذاکرات هسته‌ای ایران و گروه 1+5، همچنین افزود اقدام نظامی، در دولت پیشین آمریکا، گزینه‌ای برای مقابله با برنامه هسته‌ای ایران بود و باراک اوباما، رئیس جمهور وقت، تمهیداتی را در این خصوص در نظر گرفته و دستور ساخت سلاحی مناسب برای هدف قرار دادن تأسیسات هسته‌ای فردو را نیز صادر کرده بود. شرمن با این وجود، اذعان کرد دانش هسته‌ای را نمی‌توان بمباران کرد و از بین برد و افزود حتی با وجود بمباران تأسیسات هسته‌ای، ایران می‌تواند ظرف دو سال برنامه هسته‌ای خود را از سر بگیرد.

شرمن در ادامه ادعاهای بی‌اساس مقامات آمریکایی را علیه کشورمان، تکرار کرد و گفت باید ایران را برای توقف اقدامات ویرانگرش در منطقه خاورمیانه تحت فشار قرار داد. نماینده ارشد آمریکا در مذاکرات هسته‌ای ایران همچنین، درباره تنش‌های اخیر میان قطر و برخی کشورهای عربی، ابراز نگرانی کرد و هشدار داد این بحران می‌تواند به درگیری بینجامد.

ایرنا:

گردهمایی شرکت های توریستی آرژانتین در سمینار ایران در جهان

بزرگترین شرکت های توریستی آرژانتین روز چهارشنبه به وقت محلی ، در مراسمی با حضور سفیر جمهوری اسلامی ایران در بوئنوس آیرس و شرکت های هواپیمایی امارات ، به بررسی همکاری های دو کشور در صنعت توریسم پرداختند .

در این مراسم با تشریح آخرین وضعیت ارزش های فرهنگی‌ و جهانگردی در ایران و گزارش اتاق های بازرگانی کشورمان و آرژانتین و تجربیات به دست آمده از سوی شرکت های توریستی در تعامل با شرکت های ایرانی ، بر همکاری های گسترده تر طرفین تاکید کردند .

«فرهاد کلینی» کاردار جمهوری اسلامی ایران در آرژانتین ضمن برشمردن فرصت های توریستی و اهمیت اکوتوریسم و تسهیلات ارائه شده و سرمایه گذاری های جمهوری اسلامی ایران در این حوزه، به پرسش های شرکت کنندگان پاسخ داد .

همچنین در این مراسم ، کلیپی از تنوع صنعت توریسم در ایران به نمایش گذاشته شد .

کد خبر 638510

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha