حجت الاسلام سید لطف الله سپهر، سرپرست شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی خوزستان، با بیان این مطلب به خبرنگار خبرگزاری شبستان در اهواز گفت: هفتم تیر سالروز انفجار دفتر حزب جمهوری اسلامی و شهادت شهید بهشتی در سال 1360 و 72 تن از یاران امام (ره) به دست منافقین است.
وی افزود: در این حادثه 72 نفر از اعضای حزب، نمایندگان مجلس و وزرای دولت به شهادت رسیدند که علیرضا چراغزاده دزفولی نماینده دزفول و اندیمشک، حجت الاسلام سید محمدکاظم دانش نماینده شوشتر و گتوند و سید محمدجواد شرافت نماینده رامهرمز و هفتگل از خوزستان بودند.
وی با اشاره به برگزاری مراسم شهدای هفتم تیر در اهواز، تصریح کرد: همه ساله این روز همزمان با سراسر کشور در نقاط مختلف خوزستان گرامی داشته می شود که مراسم استانی امسال چهارشنبه (7 تیر) بعد از نماز مغرب و عشاء در مسجد جوادالائمه (ع) اهواز برگزار خواهد شد.
لازم به ذکر است، انفجار دفتر مرکزی حزب جمهوری اسلامی در تاریخ هفتم تیر 1360 منجر به شهادت آیت الله دکتر محمد حسینی بهشتی دبیرکل حزب و 72 تن از یاران امام (ره) که اکثر آنها مسئولیت هایی را در اداره امور کشور بر عهده داشتند به شهادت رسیدند شد که از آن جمله چهار وزیر و 27 نماینده مجلس بود، عده ای نیز مجروح شدند.
علیرضا چراغزاده دزفولی: در سال 1332 در اهواز به دنیا آمد. پدرش درودگری ساده بود و او کار و تحصیل را با هم دنبال کرد. پس از اخذ لیسانس در رشته حسابداری به استخدام شرکت نفت درآمد و یک سال بعد استعفا داد. نخستین مسئولیت او پس از انقلاب، بخشداری هفتگل بود و یک سال بعد در 27 سالگی به عنوان نماینده مردم هفتگل و رامهرمز به مجلس شورای اسلامی راه یافت.
مقالات فراوانی در زمینه روش مطالعه و برداشت و روش سخنرانی از او را در دست است که یادگار دوران تحصل و تحقق اوست. وی در هفتم تیر 1360 در انفجار دفتر مرکزی حزب جمهوری اسلامی به شهادت رسید.
حجت الاسلام سید محمد کاظم دانش: در سال 1318 در دزفول متولد شد. در خانواده ای روحانی بزرگ شد و بعد از تحصیلات ابتدایی به قم رفت. از آنجا برای تبلیغ تفکر سرخ شیعی به سراسر کشور سفر کرد. بارها به علت افشاگری هایش علیه رژیم ممنوع المنبر شد. با گروه های مبارز ارتباط تنگاتنگ داشت و دو کتاب «سیمای فداکاران» و «غازهای مهاجر» را به تحریر درآورد. پس از پیروزی انقلاب به شوش رفت و سرپرست کمیته و امام جمعه این شهر شد.
با درایت و توان مدیریتی خاص در آن منطقه مرزی تفاوت های قوی و اختلافات گروهی مردم را حل و فصل کرد و سلاح هایی که در جریانات انقلاب به دست مردم افتاده بود، جمع آوری و در خدمت توان نظامی سپاه و کمیته در آورد. پس از مدتی از سوی مردم شوش و اندیمشک به مجلس شورای اسلامی راه یافت و در شامگاه 7 تیر 1360 به فیض شهادت نائل آمد.
سیدمحمد جواد شرافت: در سال 1306 در شوشتر و در خانواده ای متدین به دنیا آمد. پس از پایان تحصیلات به معلمی و تدریس مشغول شد و به دنبال درگیری و مبارزه با رژیم به اهواز تبعید شد و در 15 خرداد 1342 و در پی یک سخنرانی دستگیر و به تهران فرستاده شد. پس از ورود به دانشگاه تهران، در سال 1345 با همکاری جمعی از معلمان متعهد آموزش و پرورش همچون شهید رجائی، برنامه تظاهرات و اعتصابات معلمان ایران را تدارک دید که باعث تبعید وی به بیدخت گناباد و سپس چالوس، کرج و دوباره تهران شد. یکبار هم ساواک نقشه قتل او را طرح ریزی کرد که با بیماری او عقیم ماند.
پس از پیروزی انقلاب، ابتدا مشاور وزیر آموزش و پرورش و عضو هیات رییسه بنیاد فرهنگی البرز و سپس از سوی مردم شوشتر به نمایندگی مجلس شورای اسلامی انتخاب شد. دو کتاب «فاطمه (ع)» و «مردگان با ما سخن می گویند» از او به یادگار مانده است. وی سرانجام در فاجعه هفت تیر 1360 به شهادت رسید.
نظر شما