ظرف ماه مبارک رمضان زمینه رسیدن به تزکیه نفس در عید فطر

خبرگزاری شبستان: عضو هیئت علمی جامعه الصطفی با بیان اینکه عید فطر یعنی بازگشت به سرشت و آفرینش خود و پاکیزه شدن از تمام پلیدی ها گفت: استغفار و عمل صالح در ظرف ماه مبارک رمضان و تزکیه نفس و رسیدن به پاکی روح در عید فطر به ثمر می نشیند.

حجت الاسلام حسین علوی مهر، عضو هیئت علمی جامعه المصطفی در گفت و گو با خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، با اشاره به واژه عید فطر گفت: عید در لغت به معنای بازگشت و از ریشه عود می باشد همانطور که واژه معاد را به بازگشت معنی کرده اند.

وی با بیان اینکه فطر نیز از فطرت گرفته شده و به معنای سرشت و آفرینش می باشد، خاطرنشان کرد: بنابراین عید فطر یعنی بازگشت به سرشت و آفرینش خود و پاکیزه شدن از تمام پلیدی ها به مانند روزی که انسان از مادر خود متولد می شود.

حجت الاسلام علوی مهر با اشاره به آیات 14 و 15 سوره مبارکه اعلی اظهار کرد: این آیات به عید فطر اشاره دارند آنجا که می فرماید: «قَدْ أَفْلَحَ مَن تَزَکَّى، وَ ذَکَرَ اسْمَ رَبِّهِ فَصَلَّى، هر آینه پاکان رستگار شدند، آنان‌ که نام پروردگار خود را بر زبان آوردند و نماز گزاردند.

رئیس انجمن قرآن پژوهان حوزه علمیه قم با بیان اینکه عید فطر روزی است که انسان از دورن پاکیزه می شود، تصریح کرد: بنابراین در این روز مانند واجباتی مانند حج، انسان نیز از تمامی بدی ها پاک می شود.

وی با بیان اینکه انسان در این روز بعد از یک ماه روزه و امساک و خواندن قرآن پاک می شود، ادامه داد: بنابراین ماه رمضان زمینه این تزکیه نفس بوده و انسان را به پاکیزگی فطری خود بر می گرداند.

حجت الاسلام علوی مهر با اشاره به لزوم مراقبت از این حال خوب تا ماه رمضان سال آینده افزود: توبه و استغفار و عمل صالح در ظرف ماه مبارک رمضان و تزکیه نفس و رسیدن به پاکی روح و استمرار آن در طول سال می تواند انسان را به رمضان بعدی برساند.

عضو هیئت علمی جامعه المصطفی در ادامه با اشاره به فلسفه پرداختن فطریه در عید فطر خاطرنشان کرد: پرداخت زکات فطره باعث تمامیت و کامل شدن یک ماه روزه گرفتن و قبولی امساک می شود.

وی با اشاره به آثار فردی و اجتماعی زکات فطره اظهار کرد: پرداختن این زکات نه تنها برای جامعه و جهت فقرزدایی و تامین اجتماعی صورت می گیرد بلکه آثار روحی و نشاط برانگیزی بر انسان دارد.

حجت الاسلام علوی مهر تصریح کرد: زدودن فقر از چهره جامعه و کمک به فقرا و تامین نیازهای جامعه از محل درآمد زکات فطره مانند ساخت مدارس، بیمارستان و مراکز فرهنگی از بزرگترین علت های پرداخت آن می شود.

رئیس انجمن قرآن پژوهی حوزه علمیه با اشاره به نشاط روحی افراد در این مساله تاکید کرد: پرداخت زکات علاوه بر کمک به جامعه اسلامی باعث نشاط و آرامش درونی افراد پس از یک ماه روزه داری می شود.

کد خبر 638209

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha