تکامل بشر از دیدگاه تمدن غرب، تفاوت اساسی با تمدن قرآنی دارد

کارشناس ارشد ادیان و کلام با اشاره به اینکه در تمدن غرب، تکامل انسان وابسته به تکامل ابزار است، گفت: در تمدن قرآن، مدار تکامل بشر بر اساس تکامل ارزش ها و حقایق معنوی و نه مادی است.

حجت الاسلام داوود فاضل در ادامه بحث مدرنیته یا همان تمدن غرب با اشاره به سکولار بودن ماهیت این تمدن و اعتقاد به اینکه در دنیا چیز مقدس وجود ندارد، به خبرنگار شبستان گفت: در این میان، عده ای صریحاً ماده گرا شدند که همان کمونیست هایند و عده دیگری هم (لیبرالیست ها) در لفافه و به صورت غیر صریح به این جرگه پیوستند.


وی با بیان اینکه این تمدن از آغاز پیدایش (رنسانس) همه هم و غم خود را معطوف به جلوه دادن مظاهر دنیایی و مادی و سوق دادن انسان به مادی گرایی و دور شدن از عالم ماورا کرد، یادآور شد: قرآن کریم دقیقاً به این مطلب اشاره کرده است؛ آنجا که می فرماید: شیطان برای گمراهی انسان ها آنها را به سمت مادی گرایی سوق می دهد.


کارشناس ارشد ادیان و کلام با استفاده از آیه 268 سوره مبارکه بقره، مبنی بر جلوه دادن دنیا برای انسان و ترساندن بر از دست دادن دنیا توسط شیطان، گفت: تمدن غرب هم این گونه است که دنیا را برای انسان زینت می دهد.


وی با بیان اینکه در برابر این تفکر (تفکر غرب) تفکر الهی قرار دارد که نه تنها انسان را از فقر می ترساند که معتقد است خداوند روزی انسان را تأمین می کند، تأکید کرد: همه هم و غم قرآن و مکاتب الهی و نیز اهتمام انبیای عظام از آدم تا خاتم هدایت انسان به سمت عالم ماوراء و آخرت است، زیرا دنیا فرع بر آخرت است.


کارشناس فلسفه افزود: تمام تلاش تمدن غرب از آغاز برای به حاشیه راندن تمدن دینی و فکر ماورایی است در حالیکه همه علومی که امروز در غرب تحت عنوان علوم انسانی رایج است از روانشناسی گرفته تا تاریخ و.. فاقد هرگونه رنگ و بوی خدایی و به شدت سکولار است.


وی به تاریخ تمدنی که تحت عنوان" تاریخ تکامل ابزار" در غرب نوشته شده است، اشاره و خاطرنشان کرد: به اعتقاد آنها تاریخ انسان، تاریخ تکامل ابزار است که با پیشرفته شدن ابزار، انسان هم متکامل تر می شود.


حجت الاسلام فاضل ادامه داد: این نوع نگارش تاریخ که متأسفانه در دنیا و حتی در کشور ما هم رسوخ کرده است به دور از دین و منطبق بر سکولار است در حالیکه تمدن قرآن با تاریخ انبیاء و حضرت آدم آغاز می شود و مدار تکامل بشر بر اساس تکامل ارزش ها و حقایق معنوی و نه مادی است.


وی با ذکر نوعی دیگر از گرایشات مادی گرایانه در تمدن غرب به روانشناسی آن که بی اعتقاد به وجود روح و بعد غیر مادی انسان است، اشاره و تصریح کرد: روانشانسی در غرب در حقیقت نوعی رفتار شناسی است؛ به این معنا که با آزمایش رفتار انسان ها و تجربه حاصل از آن و سنجیدن این مطلب که انسان در شرایط مختلف چه کاری انجام می دهد، برای او نسخه می پیچند.


مبلغ حوزه علمیه قم خاطرنشان کرد: در غرب هیچ معنایی از تقوا و حرکت به سوی عالم بالا وجود ندارد گرچه این امر به معنای عدم وجود انسان های مؤمن و متدین در آن جوامع نیست؛ بلکه جریان غالب بر حوزه های علمی و آکادمی ها جریان بریده از خدا و سکولار است.


وی با بیان اینکه در مدرنیته و تمدن غرب، "انسان" محور و ستون عالم است و به همین دلیل معتقدند که باید علومی ترویج شود که انسان، محور آن باشد، تصریح کرد: رواج تفکر غربی، نگرانی اندیشمندان مسلمان به ویژه عالمان آگاهی که از همان نخست، متوجه اهداف این تمدن شدند را برانگیخت.

 

ادامه دارد...

  

پایان پیام/

کد خبر 63806

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha