شرایط حضور حداکثری جوانان با هر گرایشی را در مساجد فراهم کنیم

خبرگزاری شبستان: امام جماعت مسجد مفتخر با اشاره به حضور پر رنگ تر مردم در مساجد در ماه مبارک رمضان، گفت:لازم است، در دیگر ایام هم شرایط حضور حداکثری جوانان فارغ از هرجناح و گرایش را به مساجد فراهم کنیم.

حجت الاسلام صادق غلامی در گفت و گو با خبرنگار مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان،بر لزوم برنامه ریزی مساجد برای جذب حداکثری مردم بویژه جوانان در مساجد تاکید کرد و گفت: با توجه به اهمیت ماه مبارک رمضان میان مومنین و حضور هر چه بیشتر مردم در مساجد، لازم است بعد از ماه مبارک رمضان با یک برنامه ریزی جامع و هدفمند زمینه حضور هر چه بیشتر مردم در مساجد فراهم شود. زیرا که برنامه های یک  مسجد می تواند اثرات مفیدی بر نشاط و شادابی محله و جامعه داشته باشد.

 

وی با اشاره به حضور پر رنگ تر مردم در مساجد و محافل مذهبی در این ماه نسبت به سایر ماه های سال، اظهار کرد: ماه رمضان بهار قرآن است و خود فعالیت ها و برنامه های قرآنی در سطح مساجد و هیئات مذهبی در معنویت افزایی جامعه بسیار اثربخش است و برکات خوبی به همراه دارد. آنچه مهم است این است که بدانیم چطور می توان این فرهنگ معنوی را نهادینه کرد تا دیگر ایام هم این فضا تداوم داشته باشد.

 

امام جماعت مسجد مفتخر شمیرانات با اشاره به عوامل رونق مساجد اظهار کرد: ائمه جماعات، فعالان فرهنگی و مامومین می توانند موجب رونق مساجد شوند و آن ها را به عنوان مکانی معنوی برای بندگان خدا تبدیل کنند.

 

غلامی خاطر نشان کرد: اگر کسی با یک بار آمدن به یک مسجد، آن را محلی امن و آرامش بخش دانست، این خود بهترین تبلیغ برای مسجد است، اما لازم است، برنامه های هفتگی و برگزاری برنامه های مختلف در مناسبت ها هم در نشاط و رونق مساجد اثرگذار باشد.

 

وی استمرار برنامه های قرآنی را زمینه ساز انس بیشتر با قرآن بیان کرد و گفت: بهره گیری از فرصت ماه مبارک رمضان جهت ارتقای دانش دینی جوانان و نوجوانان با ایجاد امکانات متنوع فرهنگی و دینی در کنار برنامه های قرآنی باید مورد توجه فعالان در مساجد قرار گیرد.

 

امام جماعت مسجد مفتخر ابراز کرد: عملکرد امامان جماعت مساجد باید طوری باشد که همه افراد با هر گرایش و سلیقه ای در مسجد حضور یابند و حضور آنها همیشه در مساجد تداوم یابد، اگر آنها در مساجد به گونه ای عمل کنند، یا سخن بگویند که بخشی از مردم در مساجد حاضر نشوند، این آسیب قابل جبران نخواهد بود.

 

 وی نپرداختن به مسائل و مشکلات مردم و بی تفاوت بودن نمازگزاران و گردانندگان مسجد، نامناسب بودن مکان بعضی از مساجد و دور از دسترس بودن آنها،انحصاری شدن بعضی از مساجد در دست عده ای خاص یا سلایق و اختلافات سیاسی و قومی،نبود یا کمبود روحیه، نشاط و شادابی در فضای مسجد، عدم تشویق والدین برای حضور فرزندان در مساجد و یا همراه نکردن آنها با خود را از جمله عوامل کم رونقی مساجد برشمرد و گفت: متاسفانه نبود برنامه فرهنگی اجتماعی متنوع و متناسب با نیاز اقشار مختلف جامعه، چه در شادی ها و چه در عزاداری ها ، از دیگر عوامل کمرنگ شدن حضور جوانان در  مساجد شده است.

 

 غلامی بر لزوم اهتمام لازم برای رونق بخشی و به روز کردن مساجد تاکید و تصریح کرد: متاسفانه روند رو به رشد سرگرمی ها و جاذبه های کاذب مثل: فضای مجازی، تلویزیون، ماهواره، مراکز بازی و رفتارهای خارج از انتظار اعضای هئیت امنای مساجد با مردم، به ویژه جوانان هم در این زمینه تاثیر بسیاری داشته است.

 

امام جماعت مسجد مفتخر با اشاره به اینکه مساجد مهمترین مکان برای گردهمایی مسلمین به شمار می آید، اذعان کرد: علاوه بر عبادات دسته جمعی، کارکردهای اجتماعی، علمی، فرهنگی، اقتصادی، آموزشی و تربیتی هم در مساجد مورد توجه قرار گیرد، زیرا که مساجد در طول تاریخ اسلام محل اجتماع و بسیج مردمی برای دستیابی به همه اهداف مورد نظر جامعه بوده و سابقه درخشانی در حل مشکلات و معضلات داشته است.

 

 

 

 

کد خبر 637986

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha