به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از سنندج، علی اکبر گروسی، رئیس کل دادگستری کردستان امروز (3 تیر) در دیدار قضات و کارکنان دستگاه قضا استان با نماینده ولی فقیه با تبریک 7 تیر و هفته قوه قضاییه اظهار کرد: آنچه امروز در قوه قضاییه می گذرد با آنچه در گذشته بود، متفاوت است و وظایف و اختیارات و مراجعات مردمی بیشتر شده است.
وی ادامه داد: به همین جهت تمام دستگاه قضا از برنامه منسجم و مدونی که برگرفته از منویات رهبری است جهت اجرا و برنامه ریزی برای توسعه کشور پیروی می کند.
رئیس کل دادگستری کردستان به برنامه ها و فعالیت های دستگاه قضایی استان در کاهش جرایم اشاره کرد و افزود: پیشگیری های خوبی در جهت کاهش جرایم در استان انجام شده است که از آن جمله می توان به برگزاری نشست در مناطق حاشیه نشین، آگاه سازی جوانان، شناسایی مناطق حادثه خیز در جاده ها ، انجام مکاتبات با مسئولان و اختصاص اعتبارات برای پیشگیری از جرم را نام برد.
گروسی، یکی از کارهای قوه قضاییه را مطالبه گری عنوان کرد و ابراز داشت: مطالبه گری اجرایی از اهم وظایف دستگاه های قضایی استان است و در واقع آنچه که به تشخیص ما موجب کاهش و یا افزایش جرم شود به عنوان مطالبه از مدیران دستگاه های دولتی می خواهیم.
وی با بیان اینکه جرایم کلان اقتصادی در استان مورد توجه بوده، اظهار داشت: به حوزه بانک ها و بخش خصوصی توجه شده و مناطق جرم خیز در استان با همکاری نیروی انتظامی شناسایی شده و جلسات زیاید در پیشگیری از جرم تشکیل شده است.
این مقام مسئول با بیان اینکه در ایام انتخابات 9 جلسه در مرکز استان و 36 جلسه در شهرستان در پیشگیری از جرایم انتخاباتی برگزار شد، عنوان کرد: در مجموع 190 مصوبه برای کنترل و کاهش جرایم انتخاباتی در استان تصویب شد.
رئیس کل دادگستری کردستان، به کاهش جمعیت کیفری در زندان های استان اشاره کرد و افزود: در این راستا قضات استان در سال 95، یک هزار و 200 بازدید از زندان های استان داشتند که عملکرد قابل قبولی در زمینه مراجعه قضات است که این بازدیدها در آزادی زندانیان مثمرثمر بوده است.
گروسی اذعان کرد: در شورای ساماندهی جمعیت کیفری زندان ها با کمک اداره کل زندان های استان در مقایسه سال 94 و 95 کاهش 6 درصدی جمعیت کیفری زندان ها را شاهد بودیم.
وی به عملکرد ستاد دیه استان نیز اشاره کرد و افزود: ستاد دیه استان عملکرد قابل توجهی دارد و زندانیان جرایم غیر عمد زیادی از کمک های مردمی و عفو عمومی و موردی برخوردار شده اند.
رئیس کل دادگستری کردستان همچنین گفت: شورای صیانت از بیت المال استان نیز در سال گذشته 2 هزار و 995 پرونده مربوط به زمین خواری را بررسی که در این راستا یک هزار و 421 متهم شناسایی و منتهی به رفع تصرف 543 هکتار از اراضی ملی و منابع طبیعی استان به ارزش 161 میلیارد ریال شد.
گروسی برگزاری جلسات و محافل قرآنی، مسابقات فرهنگی و قرآنی، تشکیل کلاس های قرآن و معارف اسلامی را از جمله فعالیت های فرهنگی دستگاه قضا برشمرد و افزود: خوشبختانه بخش فرهنگی استان موفق به کسب مقام دوم کشوری شد که این مهم در جهت ایجاد فضای شادی و رفاه و تقویت روحیه همکاران موثر بوده است.
وی خواستار تسریع در اصلاح آیین نامه دادرسی کیفری توسط مجلس شورای اسلامی شد و بیان کرد: مجلس شورای اسلامی برای کمک به قوه قضاییه و کمک به مردم در اسرع وقت نسبت به دریافت و اصلاح آیین نامه دادرسی کیفری اقدام کند چرا که با این کار کمک شایانی به دستگاه قضایی می کند.
رئیس کل دادگستری کردستان با بیان اینکه در سال 94 ورودی دادگستری استان 250 هزار پرونده قضایی بود، عنوان کرد: این آمار در سال 95 به 250 هزار و 650 پرونده افزایش یافت که رشد 1/7 درصدی را نشان می دهد.
گروسی خاطر نشان کرد: همچنین در سال 94 تعداد 242 هزار و 227 پرونده مختومه شد که این آمار در سال گذشته به 265 هزار و 484 پرونده افزایش یافت که نشان از رشد 74/8 درصدی است.
نظر شما