بهترین راهکار مبارزه با استعمار، پیوند عمیق دولت با مردم است

عضو هیئت علمی پژوهشکده علوم و اندیشه سیاسی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی، پیوند عمیق دولت با مردم را بهترین راهکار مبارزه با استعمار جهانی دانست.

خبرگزاری شبستان//قم

 شورای فرهنگ عمومی و شورایعالی انقلاب فرهنگی روز 12 شهریور ماه سالروز شهادت رییسعلی دلواری را به نام "روز مبارزه با استعمار انگلیس" تصویب کرد.

کشور ایران از دیرباز گرفتار استعمار به سرکردگی انگلیس بوده و با آن غریبه نیست، طمع استعمار برای غارت منابع عظیم ایران غیرت ایرانیان را به جوش آورد و موجب شکل گیری نهضت مبارزه و پیروزی انقلاب اسلامی ایران شد.
بررسی تاریخ معاصر ایران و بسیاری از کشورهای اسلامی و جهان سوم، بیانگر روش هایی است که استکبار جهانی و به طور مشخص، آمریکا، برای غارت و سلطه گری به کار گرفته است. برخی از این شیوه ها با اتکا به دولت های ضد مردمی و فاسد، مبارزه با هویت فرهنگی و باورهای مردم، گسترش فساد و پوچ گرایی، متلاشی کردن اقتصاد ملی و سنتی و نیز اسلام زدایی و منزوی ساختن ارزش ها انجام می شود.
بدون تردید شناخت ویژگی های استکبار و آشنایی با عملکرد استعمار جدید، لازمه کامیابی هر ملتی است. باید دانست این ترفندها، مخصوص زمان و مکان خاصی نیست و تمام حکومت ها باید برای مقابله با آن به فکر چاره باشند.
به همین بهانه گفتگویی را با حجت الاسلام والمسلمین مرتضی یوسفی راد، عضو هیدت علمی پژوهشکده علوم و اندیشه سیاسی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی انجام دادیم.


جناب آقای یوسفی راد! استعمار از کجا و به چه هدفی شکل گرفت؟
بحث استکبار و استعمار از مقولاتی است که از گذشته های دور بوده و در دوره مدرن شکل جدیدی پیدا کرد و از زمانی که غرب وارد عصر جدید خود شد همراه با تاریخ تحول اندیشه غرب، ویژگی پیشرفت در حوزه صنعت، تکنولوژی، تفکر و بنیان غرب، پیشرفت تکنولوژی را به این سمت برد که بتوانند کاربردهای بیشتری از پیشرفت های تکنولوژی خود در استعمار کشورهای عقب مانده داشته باشند.


استعمار تنها در عرصه تکنولوژی رخ می دهد؟ یا نه در عرصه فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و حتی دانش نیز استعمار داریم؟ استعمار در تمام ابعاد تکنولوژی هم در حوزه سیاست، هم اقتصاد، هم نظامی و هم فرهنگی شکل می گیرد که فراتر از مرزهای جغرافیایی برای تحصیل منافع بیشتر خود اقدام می کند به همین جهت پدیده استعمار شکل می گیرد که بتوانند با ایدئولوژی که پشت تکنولوژی قرار دارد از مرزهای جغرافیایی خود خارج شده و به منابع غنی کشورهای عقب مانده و جهان سوم دست اندازی کنند و به غارت این منابع اقدام کنند در حالیکه کشورهای جهان سوم فاقد این تکنولوژی بودند و از سویی هم به خاطر ضعف هایی که در حوزه قدرت و حاکمیت داشتند و در پیوستگی با ملت هایشان نبودند، این دست اندازی بهتر و قوی تر انجام شد.


بهترین راه حل برای مبارزه با استعمار و استکبار جهانی چیست؟ کشور ما چه راهکاری را پیش گرفت که بعد از صدها سال موفق به قطع دست غول استعمار از ایران شد؟ کشورهای جهان سوم و عقب مانده برای مبارزه و پیشگیری از این پدیده شوم استعمار، نیازمند خودآگاهی از هویت و پیشینه تاریخی خود هستند تا هویت خود را تحصیل کنند و با آگاهی در مقابل غرب بایستند تا بتوانند آگاهی خودشان را تبدیل به قدرت کنند والا اگر دست خالی باشند، قدرت و توان مبارزه با استعمار را نخواهند داشت.
دنیای امروز دنیای ارتباطات است و باید در ارتباط با کشورهای دیگر بود و اگر قدرت و علم و معرفت لازم وجود نداشته باشد به سادگی نمی توان با پدیده استعمار به مقابله پرداخت.

یکی دیگر از اساسی ترین راهکارها در مبارزه با استعمار، پیوند دولت و ملت است که به برکت نظام اسلامی که به نام جمهوری اسلامی در ایران تاسیس شد این پیوند برقرار شد و خود توانمندی قوی را برای دولت و ملت ایران تولید کرد.
در مجموع اساسی ترین راهکارها این است که در کشورهای جهان سوم باید پیوند دولت و ملت قوی شود و دولت ها مشروعیت خود را تحصیل کنند تا در یک روابط عادلانه در دنیای امروز وارد شوند و با استکبار و استعمار مبارزه کنند.


آقای یوسفی راد! با توجه به اهمیت فرهنگ و ارتباطات در دنیای امروز، به عقیده شما استعمارگران در عصر کنونی با چه ایده ها و طرحها و توطئه هایی وارد عمل می شوند؟ استعمار در دوران کنونی، شکل و قواره مدرن تری به خود گرفته گرچه در گذشته خشن بود و با ابزارهای سخت وارد می شد اما امروزه مدرن شده و چهره گذشته خود را مخفی کرده است، بنابراین بهترین راهکار برای مقابله و مبارزه با استعمار، تحصیل ابزارهای قدرت بویژه در حوزه علم و معرفت است.


پایان پیام/

کد خبر 63752

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha