به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اصفهان، امیرحسین بانکی، رئیس دانشکده اهل البیت (ع) دانشگاه اصفهان در نشست خبری «آتش به اختیار فرهنگی؛ رویکردها، نمونه ها و افق ها» در دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم شعبه اصفهان با هدف تبیین منویات رهبر معظم انقلاب در دفتر تبلیغات اسلامی استان اصفهان تصریح کرد: آتش به اختیار فرهنگی می تواند انرژی و موج و صف آرایی جدیدی ایجاد کند و از نظر بیانی جدید است ولی خلق الساعه نیست.
وی گفت: آتش به اختیار فرهنگی در گفتمان انقلاب اسلامی دارای عقبه است که در بند میم وصیت نامه امام خمینی که سند استوار انقلاب است نیز به آن اشاره شده است.
استاد دانشگاه اصفهان اظهار داشت: واژه خلاقیت در آتش به اختیار فرهنگی وجود دارد و آتش به اختیار فرهنگی برای گروه های خودجوش مردمی امری ذاتی است و برای همه گروه های حاکمیتی که در راس دچار مشکلات هستند، پیام دارد.
این کارشناس فرهنگی با تاکید بر اینکه کارهای سفارشی و سلسله مراتبی با آتش به اختیار فرهنگی همخوانی ندارد افزود: تشخیص خلا در فضای جنگ نرم و اصلاح و پر کردن آن با خلاقیت خود فرد معنای آتش به اختیار فرهنگی است.
وی ادامه داد: زمان، نحوه و تکنیک عمل در آتش به اختیار فرهنگی به اختیار خود فرد است و اگر این موارد رعایت شود هرج و مرج رخ نمی دهد.
بانکی با بیان اینکه فرمان آتش به اختیار فرهنگی حقیقتی موجود بود که نمایان شد ابراز داشت: ناکارآمدی بخش دولتی در عرصه فرهنگی و همچنین رکود حرکت های مردمی عامل پرداختن مقام رهبری به آتش به اختیار فرهنگی است.
وی اظهار داشت: فردی که آتش به اختیار فرهنگی است باید با بصیرت و شجاعت باشد و همچنین تبعات عمل آتش به اختیار فرهنگی خود را قبول کند.
این کارشناس فرهنگی تاکید کرد: مقام رهبری اجرای آتش به اختیار فرهنگی را به فرد واگذار نکردند بلکه به هسته های فکری، جهادی و علمی واگذار کردند، بنابراین اصول هماهنگی، وحدت و مشورت در آتش به اختیار فرهنگی به طور حتم باید وجود داشته باشد.
وی با تاکید بر اینکه در آتش به اختیار فرهنگی رابطه صف و ستاد قطع شده ولی درون خود صف باید هاهمگی و وحدت وجود داشته باشد.
بانکی خاطر نشان کرد: در آتش به اختیار فرهنگی به هیات اندیشه ورزی و برنامه ریزی دقیق نیازمندیم و اینها شرط اثربخشی آتش به اختیار فرهنگی است.
وی ادامه داد: در کارهای خیریه نمونه های زیاد و موفقی در آتش به اختیار فرهنگی داریم که می تواند به عنوان الگو مطرح شوند.
رئیس دانشکده اهل البیت(ع) یادآور شد: دست اندرکاران و فعالان فرهنگی باید از جنس فرهنگ باشند و سیاستمداران باید بگذارند متخصصین فرهنگی کار خود را بکنند.
بانکی اظهار داشت: سایه انداختن سیاست روی فرهنگ یکی از مشکلات کشور است که مانع تحقق آتش به اختیار فرهنگی نیز می شود.
وی افزود: نگاه حرفه ای و شغلی به فرهنگ و کسب جایگاه و رتبه با ابزار فرهنگ از آسیب های جدی حوزه فرهنگ و یکی از موانع تحقق آتش به اختیار فرهنگی است.
این کارشناس فرهنگی با انتقاد از نحوه تربیت جوانان در دانشگاه ها و مدارس گفت: اینقدر که نسل نو سیاسی و اقتصادی تربیت می شوند، فرهنگی تربیت نمی شوند.
وی تاکید کرد: باید در در ذهن جوانان جا بیندازیم که خدمت گره بر تکیه زدن به منصب دولتی نخورده است و قدرت را باید از ملت گرفت و این بدین معنی است که زمانی هم که فرد به دولت وابسته نباشد بازهم کار فرهنگی را رها نکند.
بانکی تصریح کرد: تا زمانی که شخصیت های حقوقی فرهنگی بر شخصیت حقیقی فرهنگی غلبه داشته باشد کار فرهنگی به تنیجه ای نمی رسد.
نظر شما