زلزله دنیا در برابر زلزله های قیامت یک هشدار است

امام جمعه تبریز، با بیان اینکه واژه زلزله علاوه بر سوره زلزله در آیات دیگر قرآنی نیز مورد اشاره قرارگرفته است، گفت: زلزله های دنیوی باید ما را به زلزله بزرگ روز قیامت و حوادث آن روز بزرگ رهنمون کند.

به گزارش خبرگزاری شبستان از تبریز، نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی، امروز (12 شهریور) در اولین کنفرانس بین المللی ساخت و ساز شهری در مجاورت گسل های فعال بر ضرورت نگرش معنوی به زلزله های روز قیامت و تنبه انسان تاکید کرد.


آیت الله محسن مجتهد شبستری امام جمعه تبریز با اشاره به تعابیر قرآنی در مورد زلزله اظهارکرد: واژه زلزله علاوه بر سوره زلزله در آیات دیگر قرآنی نیز مورد اشاره قرار گرفته است.


آیت الله مجتهد شبستری بیان کرد: زلزله های مورد اشاره قرآن عمدتا به زلزله ای اشاره دارد که در آستانه روز قیامت رخ خواهد داد و بنا بر تعابیر قرآنی بسیار وحشتناک است.


امام جمعه تبریز تاکید کرد: زلزله های دنیوی باید ما را به زلزله بزرگ روز قیامت و حوادث آن روز بزرگ رهنمون کند.


وی با اشاره به علل زلزله گفت: فیلسوفان بزرگ اسلامی نیز به این مسئله پرداخته و علل زلزله را به وجود گازهای درون زمین نسبت داده اند.


امام جمعه تبریز اضافه کرد: زلزله به عنوان یک بلای طبیعی زندگی بشر را تهدید می کند و با توجه به توسعه ساخت و سازهای درون شهری آسیب های زلزله افزایش می یابد.


آیت الله مجتهد شبستری افزود: ایران در یک صد سال گذشته جزو 6 کشور زلزله خیز جهان بوده و زلزله های مهیبی در آن رخ داده که آذربایجان شرقی نیز در این میان سهمی مهم داشته است.


شهرام دبیری، رئیس شورای اسلامی شهر تبریز نیز در این همایش با تاکید بر هویت فرهنگی و تاریخی تبریز برنامه ریزی متناسب با این هویت را مورد تاکید قرار داد.


رئیس شورای اسلامی شهر تبریز با اشاره به سابقه ایین شهر در عرصه های مختلف بیان کرد: شهر تبریز در زمینه های مختلف علمی، پزشکی، عکاسی و کتابخانه در کشور اولین بوده و نخستین شوراهای مردمی و تشکل های مدنی در این شهر تشکیل یافته است.


دبیری ادامه داد: شهرسازی در ایران سابقه ای 2 هزار ساله داشته و در طی زمان شهرها توسعه و گسترش یافته اند که در همین راستا رشد شهرها مخاطرات طبیعی اطراف شهرها را نیز در پی داشته است.


رئیس شورای اسلامی شهر تبریز با اشاره به توسعه فیزیکی شهرهای در دامنه های کوه ها گفت: توسعه محدوده شهر تبریز نیز با توجه به قرارگرفتن بر روی گسل موجب شده تا آسیب های فراروی احتمالی گسترش یابد.


وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر برخی خانه های محلات تبریز بر روی شیب تند قرارگرفته و ساخت و ساز در این محله های واقع شده بر روی گسل ادامه دارد.


دبیری وقوع زلزله در شهر تبریز را با توجه به ساخت و سازهای غیر اصولی حادثه آفرین دانست و گفت: تبریز در طول تاریخ 19 بار بر اثر زلزله با خاک یکسان شده که این امر ضرورت توجه به شهرسازی مدرن را می رساند.


رئیس شورای اسلامی شهر تبریز گفت: 400 هزار نفر در سکونت گاه های غیر مجاز در تبریز ساکن هستند که امکان آسیب ها در برابر زلزله را گسترش می دهد.


دبیری بیان کرد: متاسفانه وسعت قابل توجهی از شهر تبریز در بافت فرسوده قرار دارد که در برابر زلزله نیز مقاوم نیستند.


پایان پیام/

کد خبر 63737

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha