خبرگزاری شبستان_ خرم آباد؛
تنوع و تحول در لباس و وسایل زندگی گرچه امری پسندیده است، اما افراط در این زمینه را می توان نوعی از آسیب های اجتماعی دانست.
آسیبی با عنوان مد و مدگرایی که بخش قابل توجهی از جمعیت جامعه بویژه بانوان را درگیر می کند.
افراد درگیر در این حوزه روزانه دغدغه های غیر واقعی دارند و در این میان بخش مهمی از سرمایه و فرصت های زندگی خانواده ها برای تغییر پرده، فرش، مبل، یخچال تا سرویس های قابلمه و قاشق و چنگال هدر می رود.
با هر مدی از روی چشم و هم چشمی، رقابتی کودکانه بین افراد شکل گرفته و در این رقابت که در بیشتر موارد کلید آن در دست دیگران است افرادی گرفتار دامی از زرق و برق و تنوع و تحول می شوند.
صاحبان این کلید، برای نوع لباس پوشیدن، آرایش، وسایل خانه و .... برنامه ریزی کرده و با انتشار آن در مجلات اروپایی و برنامه های ماهواره ای عروسک گردان عده ای می شوند.
تغییر سبک زندگی مردم مسلمان و ایجاد دغدغه های واهی برای آنان از اهداف دشمنان است که در قالب برنامه های ماهواره ای، اینترنتی و فضای مجازی ترویج داده می شود.
یک روز مانتوهای بلند و روز دیگر مانتوهای کوتاه، روزی مانتوی شیشیه ای و روزی دیگر نیمه عریان و مدل های مختلفی از شال و روسری ها با سبک استفاده های مختلف و نیمه عریان برای نمایش بخشی از موها و در قالب وسایل خانه روزی رواج ظروف نقره، مسی، برنز و.... را می توان نمایش های برای سرگرمی افراد و دور شدن روز به روز از سبک زندگی ایرانی و اسلامی است.
توطئه دشمنان در ترویج سبک زندگی غربی، کمرنگ شدن ارزش های والای انسانی و الهی و دینی در زندگی است، برای مقابله با توطئه های دشمنان علاوه بر برنامه ریزی فرهنگی، هوشیاری و همراهی خانواده ها نیز ضروری است.
رواج مصرف گرایی در بین مخاطبان ماهواره ها به ویژه زنان
همایون رهبران، جامعه شناس لرستانی، در این زمینه گفت: این روزها و در سایه نفوذ ماهواره ها در سبک زندگی ایرانی ها، مفهوم جوانی نیز تغییر کرده است.
وی با بیان اینکه منظور از تغییر، مصرفی شدن دوره جوانی است، افزود: به نظرمی رسد که قرار است همه چیز با محک و معیار جوانی سنجیده شود، برآیند چهره، پوشش و نگاه جوانانه و پرانرژی و خطر پذیر آنها در سبک زندگی تأثیرگذاشته است.
رهبران، با اشاره به اینکه مراد از سبک زندگی الگوهایی از رفتار و کنش است که افراد و گروه بندی های اجتماعی را از هم متمایز می کند، اظهار داشت: با نگاهی به جامعه خود می بینیم که در فرایند های دو سه دهه اخیر، رشد طبقه متوسط به خصوص بعد از جنگ تحمیلی و افزایش جمعیت، باعث به وجود آمدن تغییراتی در جامعه ایرانی شده است.
وی خاطرنشان کرد: جوان های امروزی آشکارا مصرفی تر شد ه اند، زندگی را بیشتر برای حال می خواهند و نگاه تحقیرآمیز به فرصت های زندگی دارند.
این جامعه شناس لرستانی، بیان کرد: از آنجایی که یکی از مولفه های اصلی سبک زندگی غربی تأکید بر مصرف گرایی است و ارزش اجتماعی انسان ها با الگوی مصرف آنها معلوم می شود.
وی با بیان اینکه در برنامه های ماهواره ای شاهد تزریق این سم مهلک به مخاطبان هستیم، ادامه داد: یکی از مسائل مهم در برنامه های ماهواره ای علاوه بر انواع و اقسام برنامه های آن، تبلیغاتی است که در آن پخش می شود.
رهبران، اذعان داشت: تبلیغاتی که به طور حتم با هدفمندی از سوی مدیران این رسانه برای پرورش ذائقه جدید و نو برای کسانیکه این برنامه ها را تماشا می کنند همراه است.
وی با بیان اینکه یکی از پرکاربردترین جنبه های تبلیغی ماهواره، استفاده از سریال برای فروش محصولات است، گفت: حین پخش سریال، تبلیغ چند ثانیه ای از نظر بینندگان می گذرد و برای تثبیت نام محصول و ایجاد احساس نیاز در مخاطب برای خرید و مصرف محصول تا حد زیادی موفق عمل می کند.
رهبران، با بیان اینکه از همه فاجعه بارتر مواردی است که محصولات آرایشی بهداشتی از طریق سفارش تلفنی به دست مصرف کنندگان می رسد، تاکید کرد: به جرأت می توان ادعا کرد که عمده مصرف کنندگان و سفارش دهندگان این کالاها زنان ایرانی هستند، چرا که بازار پر مصرفی برای آزمایش محصولات کشورهای غربی و یا فروش کالاهای بی کیفیت هستند و مصرف کنندگانی منفعل ومشتاق به نظر می آیند یا حداقل تاکنون این طور اثبات شده است.
وی افزود: این محصولاتی که توسط زنان خریداری می شود، فاقد پلمپ یا مهر تاییدیه وزارت بهداشت هستند و همین گویای قلابی بودن و جعلی بودن آنهاست.
رهبران، بیان کرد: برخی عرضه کنندگان این کالاها به جای تحویل جنس تبلیغ شده محصول چینی را تحویل مشتری می دهند و پس از فروش مسئولیتی بر عهده نگرفته و گاهی منکر فروش چنین محصولی می شوند.
وی با بیان اینکه کودکان نیز از تبلیغات ماهواره ای در امان نیستند، ادامه داد: کودکان ۴ یا ۵ ساله در مقابل تبلیغ مواد خوراکی همراه با موسیقی و رنگ شاد بکار رفته در آن جذب شده و میخکوب می شوند و پدر و مادر به گمان اینکه این محصول باعث شادی فرزندشان می شود آن را تهیه می کنند، غافل از اینکه نوع تبلیغات است که برای کودک شان خوشایند جلوه می کند و تهیه این نوع محصولات بی کیفیت برای فرزندشان مضر است.
این جامعه شناس، بیان کرد: زنانی هستند که به شدت از طرز لباس پوشیدن، حرف زدن و حتی مدل راه رفتن مانکن های تبلیغاتی ماهواره و یا بازیگران سریالها تقلید کرده و با شبیه کردن طرز فکر و پوشش خود به آنها احساس بزرگی و موفقیت می کنند.
وی ابراز کرد: این افراد با افتخار عنوان می کنند که مدل لباس و موی خود را از فلان بازیگر یا تبلیغ گرفته اند و اینگونه می خواهند که نزد دیگران احساس کمبود نکنند، در حالی که مصرف، خرید و استفاده از آن مدل لباس یا موی سر هرگز با فرهنگ ایرانی- اسلامی ما و شخصیت خود فرد هم خوانی نداشته و سبک زندگی و هویت جدید و خارج از عرفی را به زنان و خانواده های ایرانی تحمیل می کنند.
رهبران، تاکید کرد: چشم و هم چشمی در تهیه لوازم آشپزخانه و و لوازم دکور خانه نیز از این امر مستثنی نبوده و همه نمادها و الگوها بر اساس ماهواره چیده می شود.
به نظر می رسد باید دانش رسانه ای مخاطبان تقویت شود تا هرچه ارائه می شود را بی چون و چرا نپذیرند، در این امر زنان مسولیت سنگین تری بر دوش دارند، زیرا آنان مدیر خانواده اند و نقش تربیتی کودکان را نیز برعهده دارند.
چنانچه برنامه ریزی برای این مساله صورت نگیرد، این روند کماکان ادامه خواهد داشت و تبلیغات ماهواره اذهان را به خود جلب کرده و خیل عظیمی را در منجلاب فرو خواهد برد.
در شبکه های ماهواره ای،جریان تبلیغ فیلم، سریال، لوازم خانگی، مواد خوراکی، لباس، زیور آلات و... بسیار عادی و روزمره شده و هر روز به تعداد شبکه های فروش و تبلیغات افزوده می شود، این تبلیغات سعی می کنند با استفاده از دلایل منطقی و علمی در اثبات محصول خود مخاطب را به هر ترتیب با خود همراه کند.
نظر شما