در دعای وداع با ماه مبارک با سماجت از خدا تقاضای مغفرت کنید

خبرگزاری شبستان: مدیر گروه حدیث پژوهشکده باقرالعلوم با بیان اینکه مساله دوم در دعای وداع با ماه مبارک درخواست مغفرت و آمرزش است، گفت: پیامبر (ص) می فرماید در شب آخر ماه مبارک باید با سماجت از خدا تقاضای مغفرت کنید.

حجت الاسلام مهدی اسماعیلی، مدیر گروه حدیث پژوهشکده باقرالعلوم در گفت و گو با خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان با اشاره به دستور ویژه وداع با ماه مبارک رمضان در سیره پیامبر و اهل بیت گفت: در ورود به ماه مبارک از طرف پیامبر (ص) آدابی ذکر شده تا بهترین استفاده از ظرفیت ماه رمضان برده شود.

وی با بیان اینکه یکی از مهمترین آداب ورود به ماه مبارک این است که یک روز قبل از ماه روزه پیشواز گرفته شود، خاطرنشان کرد: همانگونه که آدابی برای ورود به ماه مبارک ذکر شده برای خروج از این ماه هم آدابی نقل شده که یکی از آنها خواندن دعای وداع در شب آخر ماه مبارک است.

حجت الاسلام اسماعیلی با بیان اینکه در آخرین شب ماه مبارک که شب عید فطر می باشد توصیه شده که راز و نیازهای ویژه ای داشته باشید، اظهار کرد: با توجه به اینکه ماه مبارک همه راز و نیاز و تضرع و درخواست است اما به صورت خاص در آخرین شب ماه توصیه می شود که با این ماه وداع داشته باشیم.

این کارشناس علم حدیث با بیان اینکه در منابع روایی و حدیثی شیعه از سه معصوم در مورد وداع با ماه مبارک سخن گفته شده است، تصریح کرد: اولین روایت از پیامبر (ص) است که جابر بن عبدالله انصاری که از مومنین و یاران خوشنام پیامبر است نقل می کند که در آخرین جمعه و آخرین شب ماه مبارک خدمت حضرت رسیدم، ایشان به من نگاهی کردند و فرمودند: وداع کن با ماه مبارک.

وی ادامه داد: در اینجا رسول خدا توصیه هایی کردند و فرمودند؛ خدایا این ماهی که روزه گرفتم را آخرین ماه از عمر من قرار نده، این خواسته بسیار عجیبی است به این معنی که خدایا اگر احیانا این آخرین ماه رمضان من است من را بیامرز و محروم از لطفت نگردان و مرحوم و رحمت شده و آمرزیده شده شوم.

حجت الاسلام اسماعیلی با اشاره به دو تقاضا در کلام پیامبر (ص) افزود: در این سخن پیامبر(ص) دو آرزو و تقاضا دیده می شود که به ما تعلیم می دهند و نکته تربیتی دارد، پیامبر (ص) به ما می آموزد با خواندن این دعا امید به آینده را در خود زنده کنید به طوریکه باید کاری کنید که در بیرون رفت از ماه مبارک تقاضای اول این باشد که خدایا به من فرصت بده که ماه رمضان دیگری را درک کنم.

این کارشناس علم حدیث امیدوار بودن را موتور محرک زندگی دانست و بیان داشت: اگر انسان به آینده امیدوار نباشد بسیاری از خطرات تهدیدش می کنند و شخص آینده روشنی در انتظار خود نمی بیند، پس پیامبر اکرم (ص) بعد از یک ماه روزه داری و عبادت می فرمایند این تقاضا را از خدای متعال داشته باشید تا در زندگی با انگیزه حرکت کنید.

وی با بیان اینکه مساله دوم درخواست مغفرت و آمرزش است، تاکید کرد: به این معنا که کل ماه مبارک برای اهل عبادت آمرزش است ولی علاوه بر آنها در شب آخر پیامبر می فرماید در شب آخر ماه مبارک باید با سماجت از خدا تقاضای مغفرت کنید.

حجت الاسلام اسماعیلی با اشاره به دو حدیث از امام صادق (ع) در این خصوص گفت: با توجه به اینکه موسس و بنیانگذار این موضوع پیامبر اسلام هستند ولی ائمه با تاسی از حضرت این راه را ادامه دادند.

 مدیر گروه حدیث پژوهشکده باقرالعلوم خاطرنشان کرد: امام صادق (ع) می فرمایند؛ وقتی شب آخر ماه مبارک شد تو هم با خدای خودت آنچه را در دل داری در میان بگذار و رازهای خود را با کسی که محرم ترین است بگو و اینگونه بگو خدایا این ماه مبارک رمضان را آخرین پیمان و عهد و قرار من با خودت قرار مده.

وی با اشاره به کلمه عهد در این روایت اظهار کرد: به این معنی که خدایا به من طول عمر بده تا ماه مبارک را دوباره درک کنم؛ بندگان خاص خدا اینگونه هستند، این فرازها را باید توجه داشت که ائمه هم خود اینگونه بودند هم به ما توصیه کردند.

حجت الاسلام اسماعیلی تصریح کرد: این کلمات نورانی امام صادق (ع) شبیه فرمایش پیامبر (ص) است و در باطن تقاضا برای امرزش و مغفرت می باشد.

 

کد خبر 637019

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha