سرقت رتبه نخست جرائم در خوزستان/ درصد مصالحه در خوزستان از میانگین کشوری بالاتر است

خبرگزاری شبستان: رئیس کل دادگستری استان خوزستان اظهار کرد: در سال ۹۵ سرقت رتبه اول را در میان سایر جرایم خوزستان داشته چراکه افراد به علت نبود اشتغال و درآمد و مشکلات معیشتی، اقدام به ارتکاب جرم می‌کنند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اهواز،  فرهاد ‌افشارنیا رئیس کل دادگستری استان خوزستان امروز (۳۰ خرداد) در نشست خبری به مناسبت هفته قوه قضائیه گفت: استان خوزستان به لحاظ شاخص های اقتصادی و اجتماعی بسیاری که دارد، جزو استان های مهم کشور است که شایسته نگاه ویژه مسئولان است.

 

وی با اشاره به پتانسیل های موجود در استان خوزستان افزود: بیشترین اراضی سطح کشت را در خوزستان داریم و از حیث منابع طبیعی، ذخایر و منابع نفتی، گازی، پتروشیمی، صنعت فولاد، جاده های ترانزیتی، مرزهای آبی و خشکی، تنوع اقوام و معنویتی که در خوزستان به لحاظ جنگ تحمیلی و مشهد شهدای کشور هست، اعتقاد داریم که جایگاه اول کشور را دارد.

 

افشار نیا با بیان اینکه به میزانی که لازم است توجه ویژه و در خور شان به خوزستان نشده، اذعان داشت: به دلیل ناملایمت و نامهربان های موجود، خوزستان از نظر مسائل رفاهی، معیشیتی یا محرومیت زدایی در شأن متناسب با خود قرار ندارد.

 

وی با تاکید بر ضرورت توجه بیشتر مسئولان به این استان بیان کرد: خوزستان دارای ۱۸ نماینده و کرسی در مجلس شورای اسلامی است که استعداد و ظرفیت بسیار خوبی برای استفاده از این فرصت به منظور به کارگیری تمامی وزارت‌خانه‌ ها وجود دارد تا گرد و غبار محرومیت از خوزستان زدوده شود.

 

رئیس کل دادگستری استان خوزستان خاطر نشان کرد: در این راستا پیشنهاداتی به نمایندگان خوزستان داده شده و مطرح کرده ایم که به جای کلان ‌نگری، به صورت بخشی به مسائل نگاه شود و به صورت اختصاصی جلساتی از مجمع نمایندگان استان به حوزه قضائی و حقوقی خوزستان به منظور بررسی مشکلات این حوزه اختصاص یابد.

 

وی همچنین با اشاره به وجود ظرفیت مراجع دینی و اساتید حوزه علمیه خوزستان اذعان داشت: همچنین مراجع دینی بسیار و اساتید بزرگی در حوزه‌های‌ علمیه خوزستان وجود دارند که از این ظرفیت خوب نیز می‌توان در کنار ظرفیت‌ های دیگر برای ایجاد تحول اساسی در استان و کاهش مشکلات استفاده شود.

 

افشار نیا به مشکلات حوزه دادگستری خوزستان اشاره کرد و گفت:‌ به علت حجم سنگین کار و فشار بسیاری که بر کارکنان دادگستری وارد شده، بسیاری از نیروها علاقمند به فعالیت در خوزستان نیستند و در این راستا به دنبال انتقال و یا استعفای خود هستند.

 

وی به وجود ۹۹۱ پست مصوب قضائی در دادگستری خوزستان اشاره کرد و بیان داشت: در حال حاضر از این تعداد پست مصوب تنها ۵۱۸ نفر را در اختیار داریم و برای هر قاضی سه تا چهار کارمند اداری برای پیگیری و اجرای دستورات نیاز است اما در خوزستان فقط ۳۷ درصد تصدی گری داریم و ۶۳ درصد پست ها خالی است.

 

رئیس کل دادگستری استان خوزستان در بخش دیگر سخنان خود به معضلات استان اشاره کرد و گفت: در سال ۹۵ سرقت تعزیری رتبه اول را در میان سایر جرایم خوزستان داشته چراکه افراد به علت نبود اشتغال و درآمد و مشکلات معیشتی، اقدام به ارتکاب جرم می‌کنند و نخستین جرمی که می‌تواند تامین‌کننده نیاز مالی افراد مجرم باشد، سرقت است.

 

 وی تصریح کرد: سرقت، ضرب و جرح عمدی‌، صدمات ناشی از تصادفات رانندگی، تهدید، توهین، مفقودی اموال و اشیا و مدارک، تخریب عمدی اموال، کلاهبرداری، مزاحمت تلفنی و خیانت در امانت به ترتیب ۱۰ جرم دارای بیشترین میزان ارتکاب در خوزستان هستند.

 

افشار نیا خاطر نشان کرد:‌ همچنین بیشترین دعاوی حقوقی و مدنی مردم خوزستان شامل مطالبه وجه، مطالبات خسارت ناشی از دادرسی،‌ طلاق توافقی، اعسار از پرداخت هزینه ‌های دادسری،‌ مطالبه وجه چک، تامین خواسته، اعسار از پرداخت محکومه، مطالبه مهریه، مطالبه خسارت تاخیر تادیه و مطالبه خسارات است.

 

وی به فعالیت شوراهای حل اختلاف در استان خوزستان اشاره کرد و گفت: خوزستان جزو پیشتازان و مبدع تأسیس شورای حل و اختلاف است در این استان فرهنگ بسیار خوبی در زمینه صلح و سازش وجود دارد که شوراهای حل اختلاف نمودی از این فرهنگ هستند.

 

رئیس کل دادگستری خوزستان اذعان داشت: هنوز هم فرهنگ احترام به شیوخ، ‌بزرگان و ریش ‌سفیدان در خوزستان وجود دارد و ‌شوراهای حل اختلاف در استان به رغم دریافت حقوق و فعالیت افتخاری، برای رسیدگی به برخی دعاوی و ایجاد صلح و سازش کمک بسیار زیادی به دادگستری می‌کنند.

 

وی به ارائه آماری در این خصوص پرداخت و گفت: ‌در سال گذشته ۱۳۴ هزار و ۳۳۰ فقره پرونده به شوراهای حل اختلاف خوزستان ارجاع شد که این شوراها موفق شدند از این تعداد پروند، ۱۲۱ هزار و ۷۹۵ فقره را مختومه کنند.

 

افشار نیا با بیان اینکه از این تعداد  ۲۸ هزار و ۷۸۴ فقره پرونده به صلح منجر شده، تصریح کرد: درصد مصالحه در خوزستان از میانگین کشوری بالاتر است به طوری که ۳۵ درصد کل پرونده های ارجاع شده به شورای حل اختلاف به مصالحه منجر شدند در حالی که میانگین کشوری مصالحه ۳۲ درصد است.

 

وی در بخش دیگر سخنان خود به وضعیت پرونده ‌های مفاسد اقتصادی در خوزستان اشاره کرد و بیان داشت: با توجه به  گردش مالی بالای خوزستان و همچنین حجم ثروت بالا در استان، انحراف در این حوزه بیشتر از استان‌ های دیگر است و شاهد تخلفاتی در این خصوص هستیم.

 

رئیس کل دادگستری خوزستان خاطر نشان کرد:‌ به دلیل حجم بالای فعالیت‌ های اقتصادی در خوزستان و بزرگی اقتصاد استان و بیشتر بودن درآمد سرانه مردم خوزستان نسبت به سایر استان ‌ها، طبیعی است که چنین وضعیتی رخ دهد.

 

وی خاطر نشان کرد: درآمد سالانه خوزستان نسبت به سایر استان ها بالاست و  در موسسات و صندوق ‌هایی که اخیرا مشکل مالی پیدا کرده ‌اند، بیشترین حجم سپرده‌گذاری توسط خوزستانی ها صورت گرفته است.

 

کد خبر 637009

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha