بخششی از جنس زندگی/ زکات تندرستی که در شب های قدر پرداخت شد

خبرگزاری شبستان: گاهی ما انسان ها با قدم هایی به ظاهر کوچک، کارهای بزرگی را انجام می دهیم، کارهایی که رنگ و بوی خدایی دارد و به انسان ها زندگی می بخشد، کارهایی که جنس آن دنیایی نیست و محاسبه پاداش آن هم از حساب و کتاب این دنیا خارج است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین، ما انسان ها در زندگی روزمره خود به یکدیگر نیازمندیم، نیازهایی که خود را در مواقع مختلف و به اشکال گوناگون نشان می دهد و از همین رو هم در دین اسلام که دین جامعی است، احادیث و روایات متعددی در خصوص کمک به دیگران و رفع نیاز همنوع  آمده است.

 

یکی از سنت های حسنه در جامعه اسلامی ما که رنگ و بوی بخشش و کمک به دیگران در آن موج می زند، اهدای خون است، این اقدام خداپسندانه موجب نجات جان چندین انسان می شود و این عمل خیر در کنار اینکه نشان دهنده حس نوع دوستی و مسئولیت پذیری فرد نسبت به دیگر انسان هاست، نشانه گذشت و ایثاری است که فرد با اهدای خون خود آن را به نمایش می گذارد و چنین کاری در نزد پروردگار متعال هم اجر و پاداش بالایی دارد به طوری که در حدیثی از پیامبر گرامی اسلام آمده است: «کسی که برای کمک به برادر خود و سود رساندن به او اقدام کند، پاداش مجاهدان در راه خدا را خواهد داشت.»

 

اهدای خون در ماه مبارک رمضان، یکی از کارهایی است که مردم مومن ایران اسلامی برای کمک به همنوعان خود انجام می دهند و این کار در شب های قدر به صورت پررنگ تر نمود دارد، به طوری که در استان قزوین هم مردم مومن و روزه دار برای اهدای خون و در واقع اهدای زندگی به همنوعان خود در این شب ها به مراکز انتقال خون مراجعه کرده و زکات تندرستی خود را در شب های قدر پرداخت کردند.

 

مدیرکل انتقال خون استان قزوین در گفتگو با خبرنگار شبستان در قزوین با اشاره به اهدای خون صورت گرفته توسط مردم قزوین در شب های قدر بیان کرد: اهدای خون در شب های قدر در استان افزایش داشته است به طوری که در شب نوزدهم ماه مبارک رمضان در سال گذشته 215 نفر در قزوین و تاکستان برای اهدای خون مراجعه کردند که از این تعداد 175 نفر خونگیری شدند که در این بین 75 نفر اهداکننده مستمر و 11 نفر هم از بانوان بودند.

 

محمد حسین برادران افزود: این در حالی است که در سال جاری در 23 خرداد ماه مصادف با شب نوزدهم ماه مبارک رمضان در مجموعه 265 نفر به مراکز انتقال خون در قزوین و تاکستان مراجعه کردند که نسبت به مدت مشابه سال گذشته رشد 23.3 درصدی را شاهد هستیم.

 

وی عنوان کرد: از این تعداد 207 نفر موفق به اهدای خون شدند که رشد 18.3 درصدی را نسبت به مدت مشابه سال گذشته نشان می دهد که در این بین 123 نفر اهداکننده مستمر و 15 نفر بانوان بودند که در این موارد به ترتیب رشد 64 و 36.4 درصدی را شاهد هستیم.

 

مدیرکل انتقال خون استان قزوین تصریح کرد: در شب 21 ماه مبارک رمضان در سال گذشته در مراکز اهدای خون ما که در قزوین و تاکستان مستقر هستند، در مجموع 356 نفر مراجعه کننده داشتیم که از این تعداد 273 نفر با توجه به دارا بودن شرایط لازم موفق به اهدای خون شدند که در این بین 151 نفر اهداکننده خون مستمر و 19 نفر هم بانوان بودند.

 

وی اعلام کرد: در شب بیست و یکم ماه رمضان سال جاری هم تعداد مراجعه کنندگان و اهداکنندگان خون نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزایش داشته به طوری که 470 نفر در این شب مراجعه کننده داشتیم که در سال گذشته این عدد 324 نفر بوده که رشد 32 درصدی را نسبت به سال گذشته نشان می دهد.

برادران تأکید کرد: از مجموع افراد مراجعه کننده 367 نفر شامل 220 نفر در قزوین و 147 نفر در تاکستان موفق به اهدای خون شدند که رشد 34.4 درصدی را در مجموع اهداکنندگان خون شاهد هستیم که از این تعداد 209 نفر اهداکننده مستمر خون بودند که این تعداد نسبت به مدت مشابه سال گذشته 38.4 درصد رشد داشته ولی تعداد بانوان مراجعه کننده در این شب 16 نفر بوده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته 15 درصد کاهش داشته است.

 

مدیرکل انتقال خون استان قزوین گفت: در شب بیست و سوم ماه مبارک رمضان هم در سال جاری 355 نفر مراجعه کننده داشتیم که از این تعداد از 268 نفر با توجه به دارا بودن شرایط لازم خونگیری شدند که در این بین 134 نفر اهداکننده خون مستمر و 27 نفر بانوان بودند.

 

وی خاطر نشان کرد: تعداد مراجعه کنندگان در شب بیست و سوم ماه مبارک رمضان نسبت به مدت مشابه سال گذشته 9.6 درصد، تعداد اهداکنندگان خون 10.7 درصد، تعداد اهداکنندگان مستمر خون 59.5 درصد و تعداد بانوان اهدا کننده هم 35 درصد رشد داشته است.

 

برادران اظهار کرد: در مجموع در شب های 19، 21 و 23 ماه مبارک رمضان در سال گذشته 895 نفر مراجعه کننده در مراکز انتقال خون قزوین و تاکستان داشتیم که از این تعداد 690 نفر خونگیری شدند که از این تعداد 310 نفر اهدا کننده مستمر و 50 نفر هم بانوان بودند.

 

وی خاطر نشان کرد: در سال جاری هم در شب های قدر یک هزار و 90 نفر مراجعه کننده داشتیم که به نسبت مدت مشابه سال گذشته 21.8 درصد رشد را شاهد هستیم که از این تعداد 842 نفر موفق به اهدای خون شدند که این تعداد رشد 22 درصدی داشته است.

 

برادران یادآور شد: در شب های قدر ماه مبارک رمضان سال جاری از مجموع کسانی که دارای شرایط لازم برای اهدای خون بوده و موفق به انجام این عمل خداپسندانه شدند 466 نفر اهداکننده مستمر بودند که رشد 50.3 درصدی را در این تعداد نسبت به مدت مشابه سال گذشته شاهد هستیم و 58 نفر هم بانوان بودند که در این بخش هم رشد 16 درصدی را مشاهده می کنیم.

اهدای خون اگرچه اهدای زندگی است ولی صحنه ای از ایثار و گذشتی است که در دنیای پر تلاطم امروز هم می توان چنین صحنه هایی را در جای جای این سرزمین مشاهده کرد، صحنه هایی که بذر امید را در دل هر انسانی می کارد و این نوید را می دهد که انسانیت هنوز زنده و پابرجاست.

 

کد خبر 636901

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha