به گزارش خبرنگار شبستان، در روزهای اخیر انتشار آهنگ موسیقی با عنوان "کبیر" در فضای مجازی حاشیه ساز شد که در آن، بنیامین بهادری خواننده شناخته شده پاپ، بخش هایی از دعای جوشن کبیر را همراه با آهنگسازی خوانده بود.
آن طور که تسنیم گزارش کرده، اخیراً شورای توسعه فرهنگ قرآنی که از شوراهای اقماری شورای عالی انقلاب فرهنگی است، از 5 نهاد فرهنگی خواسته است قطعه «کبیر» بنیامین بهادری را بررسی کنند.
بنابر این گزارش، اعضای این شورا در جلسه اخیر خود با شنیدن فایل صوتی این قطعه، شورای عالی قرآن، رادیو قرآن، سازمان تبلیغات، شبکه قرآن و معارف سیما و وزارت ارشاد را مأمور کردند تا ضمن بررسی ابعاد هنری و شرعی این نوع بهکارگیری موسیقی در دعاخوانی، نتیجه را طی گزارشی به شورای توسعه فرهنگ قرآنی گزارش کنند تا دستورالعمل و آییننامه انضباطی برای جلوگیری از تکرار موارد مشابه تهیه شود.
پیش از این بینامین بهادری در پی حاشیه های به وجود آمده از انتشار این قطعه گفته بود: «من پیش از انتشار قطعه «کبیر»، این اثر را برای بسیاری از مسئولین و افراد مذهبی اسم و رسمدار و قابل احترام فرستادم و از آنها نظر خواستم. بارها و بارها با هم گپ زدیم. قابل پیش بینی بود که عدهای نسبت به این اثر گارد خواهند گرفت و حتی سعی تخریب و اتهام زنی خواهند کرد، هیچ کس در این چند روز نبوده که "جوشن کبیر" را بشناسد و با این قطعه دیگر نخواهد "جوشن کبیر" را بخواند.»
دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اعطای مجوز به این اثر پیش از تولید ان را رد کرده است. در بیانیه این دفتر آمده: «در پیانتشار قطعه «کبیر» که توسط آقای بنیامین بهادری اجرا و در فضای مجازی منتشر شده است، برخی از مردم و دستاندرکاران حوزه موسیقی از دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در مورد چگونگی انتشار آن سؤالاتی داشتند که بدینوسیله به اطلاع میرساند که اثر یادشده در خارج از کشور تهیه و منتشر گردیده و هیچگونه مجوز انتشار از مراجع قانونی ندارد.»
گفتنی است پیش از این نیز انتشار دعای "مجیر" به همراه آهنگسازی با صدای محسن نامجو، بحث های را در میان کارشناسان و علاقمندان برانگیخت.
آن قطعه با صدای مرد سالخورده ای آغاز می شد که در حال خواندن دعای مجیر است. او دعا را در آواز دشتي و ريتم آزاد مي خواند و نامجو با حفظ همان ملودي دشتي اين دعا را روي ريتم و با تنظيم مدرن و البته ساده و روان مي خواند. اين ملودي حلقه وار تکرار مي شود تا در فواصل بين چند بند از دعا، کلارينت در دشتي بنوازد و فضا قطعه را از تکرار خارج کند.( یادداشت طاها افشین درباره آلبوم «صفر شخصی»/ سایت هفت فاز)
باید منتظر ماند و دید سرنوشت بنیامین بهادری، تازه ترین اثر موسیقی او و به طورکلی آهنگسازی بر ادعیه به کجا می انجامد.
نظر شما