خبرگزاری شبستان: ماه مبارک رمضان ،ماه رحمت الهی از راه رسیده و بازار دید و بازدیدهای رمضانی و افطاری های این ماه عزیز نیز گرم گرم است، هرچند بسیاری، افطاری خانگی را ترجیح میدهند و دورهمی های خانوادگی را با دورمیزنشینی های تالار عوض نمیکنند، اما در مقابل نیز عده ای ترجیح میدهند، زحمت خرید و پخت و پزخانگی را به جان نخرند و خرج و برج میهمانیهای افطاری را به جیب سالن های پذیرایی و تالارها واریز کنند.
پهن کردن سفره افطاری در ماه مبارک رمضان عملی بسیار پسندیده و نیکو است و این سخن امام صادق (علیه السلام) که در مورد فضیلت افطاری دادن می فرمایند: هر مومنی برادر مومن خود را شبی از ماه رمضان افطاری دهد، خداوند برای او پاداش آزاد کردن سی بنده مومن در راه خدا را مینویسد و در برابر هر کدام (مهمانان افطاری) دعایی مستجاب می کند. حکایت از اهمیت والای این سنت نیکو و پسندیده در دین مبین اسلام دارد.
متاسفانه چندی است که تجمل گرایی و ریخت و پاش های بیهوده این سنت نیکو و پسندیده را بعضا با گناه همراه کرده است، به طوری که حتی شاهدیم برخی از خانواده ها ضیافت های افطاری خود را در تالار های لوکس برگزار میکنند و چند نوع غذا های مختلف و عجیب و غریب با دسرهای رنگارنگ سفارش میدهند و دست آخر هم مقدار زیادی از این غذا ها راهی سطل زباله میشود!
برخی از خانواده ها هم فقط این مراسم را برگزار میکنند تا به اطرافیان نشان دهند که از دیگران کمتر نیستند و تنها برای چشم و هم چشمی وارد این رقابت ناسالم میشوند.
جای تاسف دارد بجای اعمالی همچون اطعام نمودن و پهن کردن سفره میهمانی برای فقیران و مستمندان در راه رضای خداوند که از ثواب و منزلت بسیار بالایی برخوردار است سفره های افطاری پهن می شود که موجب اسراف است، سفرههای رنگینی که عمدتا نه برای مستضعفین بلکه برای مرفهان بی درد پهن می گردد، این سفره های رنگین افطاری گویا به یک رویه تبدیل شده؛ رویهای که حتی کسانی با وضعیت مالی متوسط رو به پایین نیز خود را ملزم میدانند به آن پایبند باشند.
ضرورت فرهنگ سازی برگزاری افطاری های ساده
زینب قربانی مسئول خیریه آبشار عاطفه ها شعبه ایتام و سادات استان کرمانشاه، در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان، گفت: آبشار عاطفه ها در ماه مبارک رمضان برنامه های متنوعی برای نیازمندان برگزار کرده است.
وی با اشاره به اینکه از ابتدای ماه رمضان تاکنون ۶ مراسم افطاری در موسسه آبشار عاطفه برگزار شده است، افزود: در این مراسمات خیرین در کنار نیازمندان افطار می کنند که این موضوع معنویت این مراسمات را دو چندان میکند.
قربانی، اظهار کرد: خیرین به راحتی میتوانند ایتام و خانواده های نیازمند را ببینند و از نزدیک با زندگی آن ها آشنا شوند و مشکلات آن ها را لمس کنند.
مسئول خیریه آبشار عاطفه ها شعبه ایتام و سادات استان کرمانشاه، با بیان اینکه بزرگان دین تاکید زیادی بر یتیم نوازی دارند، ابراز کرد: نباید فراموش کنیم که بسیاری از ایتام در مضیقه هستند و خیلی از آن ها از لحاظ تامین مایتاح روزانه با مشکل مواجه هستند.
وی با اشاره به اینکه تاکنون سفره های افطاری تجملاتی در موسسه آبشار عاطفه ها پهن نشده است، تاکید کرد: مردم عزیز ما میتوانند از برگزاری افطاری های تجملاتی چشمپوشی کنند و هزینه این تجملات را صرف نیازمندان کنند که بسیار عمل نیک و پسندیده ای است.
قربانی، با بیان اینکه وضعیت برخی از خانوادههای تحت حمایت این موسسه زیر خط فقر هستند، مطرح کرد: هرچقدر از وضعیت این خانواده ها سخن بگوییم کم است و تنها با دیدن وضعیت آن ها میتوانیم درکشان کنیم.
به گفته مسئول خیریه آبشار عاطفه ها شعبه ایتام و سادات استان کرمانشاه، با دیدن وضعیت محرومان متوجه خواهیم شد خیلی از هزینههایی که برای برگزاری سفره افطاری تجملاتی انجام میدهیم اسراف است و میتوانیم با همین هزینه ها لبخند بر روی لب نیازمندان بنشانیم.
وی با اشاره به اینکه برگزاری افطاری های ساده باید فرهنگ سازی شود، گفت: هرکدام از خیران می توانند در این موسسه به هر تعدادی از نیازمندان افطار دهند و عمل نیکویی را در کارنامه اعمال خود ثبت کنند.
قربانی، در خصوص طریقه کمک رسانی خیرین، اظهار کرد: مراجعه حضوری خیرین به موسسه، ارسال پیک با مجوز جهت دریافت کمک های نقدی و غیرنقدی خیرین و تحویل رسید به آنان و همچنین واریز کمک به شماره حساب 28444377205001 نزد بانک انصار به شماره کارت 6273811057618073 پیش بینی شده است.
این مسئول، در پایان سخنانش با اشاره به اینکه تعدادی از خیرین موسسه آبشار عاطفه ها در خارج از کشور زندگی میکنند، تصریح کرد: این خیران که اصالتا کرمانشاهی هستند علاقه زیادی به کمک به نیازمندان هم وطن خودشان دارند که این موضوع تقدیر و تشکر دارد.
چه لذتی دارد در ماه مهمانی خدا؛ در ماهی که عشق و محبت در آن جاری است دغدغه مان نشاندن گل لبخند بر لبان کسانی باشد که در روزها و شبهای دیگر سال، کمتر کسی سراغی از آنان میگیرد؛ چه لذتی دارد بجای برگزاری افطاری های تجملی و خانوادگی، خانواده هایی را مهمان کنیم که در فقر و محرومیت هستند و تا شاید لبخند و دعایشان خدا را خشنود کند و توشه ای برای آخرتمان ذخیره کنیم.
در افطاری ها نباید اسراف شود
آیت الله محمد حجتی امام جمعه موقت کرمانشاه، در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان، با اشاره به اینکه ماه مبارک رمضان ماه مناجات با خداوند متعال است، گفت: در ماه مبارک رمضان انسان از امور مادی فاصله می گیرد و در سمت و سوی الهی پیدا می کند.
وی با بیان اینکه افطاری یکی از کار هایی است که در ماه مبارک رمضان بسیار ارزشمند است، افزود: در افطاری ها نباید اسراف شود.
آیت الله حجتی، با بیان اینکه باید فرهنگ درست افطاری ترویج داده شود، اظهار کرد: جلوگیری از اسراف یکی از موضوعات اصلی فرهنگ افطاری است که باید به آن توجه بیشتری داشته باشیم.
امام جمعه موقت کرمانشاه، با اشاره به اینکه اگر افطار های ماه مبارک رمضان صرف نیازمندان و مستمندان شود، ثواب آن دو برابر میشود، تصریح کرد: ماه رمضان نباید تنها به نخوردن و نیاشامیدن ختم شود، بلکه باید چشم، گوش و زبان ما هم روزه دار باشد و برای خشنودی خداوند اعمال پسندیده انجام دهیم.
خطیب جمعه کرمانشاه، توجه و کمک به نیازمندان را امری واجب دانست و ابراز کرد: حمایت از نیازمندان خداوند را خشنود می کند و دعای خیر نیازمندان همیشه پشتیبان خیرین خواهد بود و سبب عاقب خیری آن ها خواهد شد.
در پایان چه خوب است، با نیت خوشنودی خداوند سفره افطاری پهن کنیم و از تجملات آن بکاهیم و کیفیت اخروی آن را افزایش داده و به جای صدها نفر، هزاران نفر را افطار دهیم تا علاوه بر اجر و ثواب پهن کردن سفره افطاری، پاداش دیگری هم نصیبمان شود؛ پاداشی که برای ترویج فرهنگ صحیح افطاری دادن در جامعه داده میشود.
گزارش: علی حیدری
نظر شما