به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، علی محمد زارع؛ سرپرست موزه هنرهای معاصر و دکتر محمدرضا کارگر، مدیرکل امور موزه ها ی سازمان میراث فرهنگی پس از نشست خبری نمایشگاه «پرویز تناولی و شیرهای ایران» ظهر امروز دوشنبه 29 خرداد در نشستی با خبرناران به شایعات پیرامون خروج گنجینه آثار موزه هنرهای معاصر به خارج پاسخ دادند.
دکتر محمدرضا کارگر، مدیرکل امور موزه ها ی سازمان میراث فرهنگی در این نشست با اشاره به جوسازی ها علیه برگزاری نمایشگاه آثار گنجینه موزه هنرهای معاصر در خارج از کشور گفت: حضور ایران در فضاهای فرهنگی و هنری یک رسالت هنری است؛ ما نمی توانیم آنچه در دنیا در حوزه سیاست های حاکم و جاری در رابطه با فعالیت های هنری و فرهنگی است را نادیده بگیریم، خیلی از کشورها نمی خواهند نام ایران با یک اتفاق هنری رقم بخورد.
وی افزود: آنها نمی خواهند با نام گنجینه ایران، تمدن ایران یک اتفاق هنری در دنیا رخ دهد و فضای گفتمانی درباره هنر ایران بوجود بیاید. یکی از اثرات برگزاری این نمایشگاه ها برگزاری کنفرانس ها، سخنران ها و پخش فیلم درباره ایران است، این فضای گفتمانی وقتی بوجود می آید خیلی از سیاست هایی که ایران را منزوی می کند خنثی می کند و این خوب است، خیلی از سیاست ها به دنبال منزوی کردن ایران است؛ خیلی از مخالفت های سازمان یافته در داخل با آنچه در دنیا علیه ایران است بی ارتباط نمی دانم.
مدیرکل امور موزه ها ی سازمان میراث فرهنگی اظهار داشت: اگر امروز تجاوزی به خاک کشور ما بشود همانطور که تک تک ما وارد دفاع از کشور می شویم؛ حضور در مجامع فرهنگی و در موزه ها نیز بر تک تک ما واجب است؛ هر کدام از ما در این جهاد هنری شرکت کنیم به رسالت هنری خود پرداختم و هر کدام نپردازیم غفلت کرده ایم و تاریخ از نتایج آن ما را جدای از دسته بندی های سیاسی و اجتماعی نخواهد بخشید.
دکتر کارگر درباره شایعات خروج شبانه آثار گنجینه موزه هنرهای معاصر به خارج از کشور و مباحث پیرامون آن گفت: این خودزنی را فقط در ایران دیدم؛ منافع ملی را از بین می برند، یک موزه دوست دارد بر اساس افکار مردم اش حرکت کند و در کنار مردم اش این کار را انجام می دهد؛ ما برای منافع ملی چقدر تهمت بشنویم، مدیران این مملکت وقتی باور کردند منافع ملی چقدر ارزشمند هست به هر قیمتی ایستادگی کنند.
وی تصریح کرد: تاسف می خورم چرا مدیران کلان فرهنگی باید در مقابل این فضاسازی های غیر واقعی کوتاه بیایند پروژه هایی که منافع ملی است.
مدیرکل امور موزه ها ی سازمان میراث فرهنگی درباره اعلام خروج اشیاء از موزه ها برای نمایش در خارج از کشور همچنین گفت: بعد از انقلاب هیچ اثری از کشور ما در حوزه میراث فرهنگی توقیف نشده است ، همه آثار در چهارچوب تفاهم نامه به نمایشگاه رفتند. آثاری از سال 1312 در زمان پهلوی اول به شیکاگو رفته برای تحقیقی که در چهارچوب تفاهم نامه هم نبوده است مانده است، همه مسایل را نباید به هم تعمیم بدهیم. خیلی از مواقع صلاح نیست که زمان انتقال و خروج اشیاء از موزه اعلام شود.
نظر شما