هدف  پروژه «سی» بازسازی هویت ملی است

خبرگزاری شبستان: پورناظری گفت: می خواستیم شعر و غزل ایرانی را در حد توان خودمان در بین جوانان ترویج دهیم؛ اکنون گام بلندتری برداشتیم؛ دیکته نانوشته ای است اما امیدوارم حسن هایش زیاد باشد و ضعف های پروژه به چشم نیاید.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، نشست پروژه مولتی مدیای «سی» شامگاه یکشنبه 28 خرداد با حضور دکتر امیرحسن ماحوذی، دارماتورژ پروژه،فرهاد هجرت مدیر مارکتینگ سامسونگ، مهدی پاکدل بازیگر، سحر دولتشاهی بازیگر، اصغر دشتی کارگردان، همایون شجریان تهیه کننده و خواننده، سهراب پورناظری تهیه کننده و آهنگساز، نغمه ثمینی نویسنده، امیر جدیدی، بازیگر و پوریا سوری، نماینده سازمان میراث فرهگی در هتل اسپیناس برگزار شد.

 

سهراب پورنظری، تهیه کننده و اهنگساز پروژه مولتی مدیای «سی»  در این نشست درباره شکل گیری ایده و اجرای این پروژه گفت:در امتداد تورها و سی دی هایی که با همایون داشتم گفتم حتما نیاز است که بر روی یک پروژه ملی در حد توان و گنجایشی که داریم کار کنیم، وظیفه دولت و حاکمیت است که پروژه ای اینچنینی را به اجرا ببرد، اما در پروژه مولتی مدیای «سی» سازمان میراث فرهنگی را  در کنار خود داریم.

 

وی افزود: در امتداد کنسرت های «آینه ها» و «چرا رفتی» ما گفتیم که شب های موسیقی داشته باشیم که یک روایتی داشته باشد، جلساتی با همایون و حمید نعمت الله داشتیم و ایشان گفتند تئاتر و سینما را وارد کنید؛ موسیقی هم مستقل در کنار این هنرها باشد، جلسه ای با خانم ثمینی گذاشته شد و دعوت ما را پذیرفتند. پروژه همزمان با فیلم «شعله ور» حمید نعمت الله بود و نشد که وی با ما همکاری کند، پیشنهاد استفاده از تکنولوژی ویدیومپ را هم طهمورث پورناظری داد، کنیم، با مشورتی که با اهالی تئاتر شد چند کارگردان مطرح تئاتر معرفی شد و ما در نهایت آقای دشتی  به توافق رسیدیم.

 

سهراب پورنظری اظهار داشت: هدف این پروژه بازسازی هویت ملی است؛ شاید حرف بزرگی باشد اما ما به اندازه ای که می توانیم این کار انجام دهیم، شعر ایرانی، غزل ایرانی را در حد توان خودمان در بین جوانان ترویج دهیم؛ الان یک گام بلندتری برداشتیم دیکته نانوشته ای است امیدوارم حسن هایش زیاد باشد و ضعف های پروژه به چشم نیاید.

 

این آهنگساز خاطر نشان کرد: موسیقی پروژه مولتی مدیای «سی»  از موسیقی نواحی و معاصر ایران و موسیقی کلاسیک غربی گرفته شده است در واقع ما از تمام پتانسیل ها در این کار استفاده کردیم.

 

سهراب پورناظری درباره اجرای اشعار شاهنامه توسط شهرام ناظری و حافظ ناظری در برنامه مشابهی گفت:  ما یک سال با امیرحسین ماحوذی زندگی کردیم، من تسلطم بر شاهنامه کم است با اینکه با شعر آشنا و بزرگ شدم حسن تصادف جالبی بود که این خبرها اعلام شد، امیدوارم در صداقت این حرف شکی نکنید، هدف ما این بود که شاهنامه را پرشکوه کنم چه خوب است که هنرمند بزرگ شهرام ناظری و فرزندشان که روی شاهنامه کار حسی کنند، باعث خوشحالی من است که  در یکسال 2  برنامه در حوزه موسیقی انجام شود که تمرکزشان بر روی شاهنامه باشد.

 

سهراب پورناظری اظهار داشت: حمید نعمت الله در کنار ما به عنوان مشاور هستند، بخش سینمایی کار حذف شد، این کار به صورت دی وی دی ضبط می شود که ایشان با ما همکاری می کنند.

 

وی افزود: من هنوز یک رپرتوار موسیقی صددرصد سنتی را به صحنه نبرده ام این یک رویا بود، احساس مسئولیت ایجاب می کند که دل به دریا بزنیم ، خواستیم از ماشین ها صدای موسیقی ما هم بیاید، کلام فارسی از موسیقی حذف شده است، رزمنده باید دل به دریا بزند. تصنیف های ایران قدیم و خراسانی را در این پروژه داریم.

 

سهراب پورناظری گفت: ما نمی خواهیم پرده خوانی شاهنامه نقالی انجام دهیم این یک برداشت امروزی از داستان هاست، ما سفر داریم به امروز، فردا و دیروز، در این راه از موسیقی ایرانی، دستگاهی، نواحی و موسیقی بهره می بریم. این تجربه نوینی است که ممکن است اولین بار هم نباشد اتفاق می افتد مهم این است که چگونه از آب درآید.

 

سهراب پورناظری اظهار داشت:  شاهنامه پتانسیل کنسرت شدن را ندارد در هیچ فرمتی، یک داستان روایتی است که توسط یک خنیاگری روایت می شود که بعد از شنیدن هفت بیت خاصیت اش را از دست می دهد، ما از اشعاری که به متن مان نزدیک است موسیقی و تصنیف هایمان را انتخاب می کنیم.

 

وی تصریح کرد: منظورم از موسیقی کلاسیک غرب سمفونی 5 بتهوون نیست؛ بلکه یک بستری است ارکستر غربی که آوازی بر روی آن خوانده می شود.

 

پورناظری گفت: تنبور، 2 تار، عود، بالابان، سازهای کوبه ای، سه تار، تار و ارکستر غربی از جمله سازهایی هستند که در این پروژه اجرا می شود.

 

سهراب پورناظری درباره استفاده از ارکستر غربی در پروژه سی گفت:  از دوره گلها ارکسترهایی داریم که از هارمونی غربی استفاده کردند، تجربه هایی بوده است نینوای استاد علیزاده یکی از بهترین نمونه ها است که از موسیقی غربی در دستگاه های ایرانی بهره گرفته است ما از همه ابزارها کمک می گیریم.

سهراب پورناظری اظهار داشت: ما تفاهم نامه ای با میراث فرهنگی برای اجرا در بناهای تاریخی امضاء کردیم؛ تمام شاکله کار میراث فرهنگی است از شعر فردوسی از آواز، از موسیقی  را دارد. همه اینها میراث فرهنگی هستند، این پروژه در حد توان آنچه مال این فرهنگ است را به مردم برمی گرداند.

 

کد خبر 636611

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha