خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: بنیاد برکت در 20 آذر ماه سال 1386 توسط ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) تأسیس شد تا به عنوان مجموعهای برای توانمندسازی اقتصادی و اجتماعی و انجام امور عامالمنفعه در مناطق محروم و کمتر توسعهیافته فعالیت کند. این نهاد با تفأل بر قرآن کریم (آیه 96 از سوره مبارکه اعراف) «برکت» نامیده شد تا از همان ابتدا پیامآور برکت و توسعه در مناطق محروم و کمتر توسعهیافته کشور باشد.
بنیاد برکت که منابع مالی آن از سوی ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) تأمین میشود، در بیش از هشت سال فعالیت مستمر خود دستاوردهایی در زمینههای گوناگون به ارمغان آورده است. بنیاد برکت به منظور توسعه و توانمندسازی اقتصادی و کارآفرینی در مناطق محروم آغاز به کار کرد، به همین دلیل وجود استراتژی مناسب و منحصر به فرد از همان ابتدا بر بنیانگذاران آن آشکار بود. به همین منظور و پس از مطالعات اقتصادیِ بیش از 80 مدل مشابه در جهان، الگوی فعالیت این بنیاد تدوین شد؛ الگویی که مطالعهی آن نشان میدهد نه کمنظیر، که در سطح جهان بینظیر است.
هم اکنون بنیاد برکت در حوزههای وسیعی در جهت خدمت به محرومین و نقاط کمتر توسعهیافته فعالیت دارد که مواردی از قبیل توانمندسازی اقتصادی و کارآفرینی، توسعهی فضاهای آموزشی از طریق تأسیس مدارس برکت، انجام امور زیربنایی، ساخت مراکز فرهنگی- مذهبی، توسعهی خدمات بیمهای، مالی و حمایتی، توسعهی محصولات راهبردی دارویی با تأکید بر فناوریهای نوین، ساخت بیمارستان و افزایش دسترسی آحاد جامعه بهویژه هموطنان ساکن مناطق محروم به خدمات بهداشتی و درمانی را شامل میشود.
بنابراین گزارش، این بنیاد در راستای تحقق اهداف خود در حدود 9 سال فعالیت خود در اجرای 262 طرح اقتصادی و صنعتی در مناطق محروم کشور سرمایه گذاری کرده است و در ادامه فعالیت هایش با سرمایه گذاری 924 میلیارد ریالی در مناطق محروم اصفهان اشتغال ایجاد کرده است.
این گزارش می افزاید: سید ناصر موسوی لارگانی، نماینده مردم فلاورجان در مجلس شورای اسلامی در این زمینه به ایرنا گفته است: "مشارکت بنیاد برکت، وابسته به ستاد اجرایی فرمان حضرت امام خمینی (ره)، در هشت طرح اقتصادی و تولیدی با حجم سرمایهگذاری 924 میلیارد ریال زمینه اشتغال برای سه هزار و 350نفر را در مناطق محروم این استان فراهم کرده است. مشارکت اقتصادی بنیاد برکت در این طرحها علاوه بر کارآفرینی برای مردم ساکن در مناطق کمتر توسعه یافته ، به رشد اقتصادی این مناطق نیز کمک می کند. بنیاد برکت برای ساخت و توسعه مدارس در مناطق محروم استان اصفهان تاکنون بیش از مبلغ 130 میلیارد ریال اعتبار اختصاص داده است. تاکنون این بنیاد 19 مدرسه مجهز به امکانات کامل آموزشی را در استان اصفهان و در روستاهای شهرهای فلاورجان، شاهینشهر و میمه، خمینیشهر، گلپایگان، کاشان، اصفهان، برخوار، خور و بیابانک، آران و بیدگل، لنجان، بویین و نجفآباد افتتاح کرده است.
بنیاد برکت در سالهای اخیر برای توانمندسازی اقتصادی مردم مناطق محروم کشور و حمایت از کارآفرینان محلی در طرحهای متعددی مشارکت کرده است. تاکنون 8 طرح اقتصادی و تولیدی در شهرستانهای اصفهان، مورچهخورت، کاشان، گلپایگان، اردستان با حجم سرمایهگذاری 924 میلیارد ریال اجرا شده است."
یادآور می شود: بنیاد برکت وابسته به ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) از سال 86 تاکنون در حوزه کارآفرینی و راهاندازی طرحهای توانمندسازی اقتصادی و اشتغالزایی در مناطق محروم و کمتر برخوردار کشور، فعالیت گستردهای داشته و در این زمینه گامهای مؤثری برداشته است.
نظر شما