به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، حجت الاسلام و المسلمین «سید محمود مدنی»، مدیر جامعهالزهرا(سلاماللهعلیها) امروز (28 خرداد) در سیزدهمین جلسه از سلسله جلسات «منشور فاطمی بر مبنای سیره حضرت زهرا(سلام الله علیها)» که با حضور اساتید، کارکنان و طلاب جامعه الزهرا(سلام الله علیها) در حسینیه امام خمینی(ره) برگزار شد، با اشاره به اینکه بستر اجتماعی که اسلام در آن به وجود آمد، به شدت زن ستیز بود؛ اظهار داشت: در آن زمان، دو تمدن بزرگ ایران و روم به عنوان کانون عمده تمدنی آن روزگار وجود داشت و شبه جزیره عربستان از هر گونه فعالیت تمدنی چشمگیر خالی بود.
حجت الاسلام و المسلمین مدنی افزود: حتی در دو کانون تمدنی ایران و روم، زن شخصیت ارزشمندی محسوب نمی شد و زمانی که به جزیره العرب می رسیدیم، برخورد با زن در سطح یک کالای کم ارزش مطرح بود که حتی مانند مال و ثروت به ارث برده می رسید.
وی یادآور شد: برخی ادعاهایی که راجع به زن در تاریخ ایران نقل می شود، حقیقت ندارد و قابل مناقشه است؛ در حقیقت، جایگاه زن در ایران و روم جایگاه نامناسبی بود و در جزیره العرب آنچنان وضعیت نامطلوب بود که به تعبیر قرآن کریم، «در حالی که هرگاه به یکی از آنها بشارت دهند دختر نصیب تو شده، صورتش (از فرط ناراحتی) سیاه میشود؛ و به شدّت خشمگین میگردد».
مدیر جامعهالزهرا(سلاماللهعلیها) تصریح کرد: دین اسلام برای ابراز شخصیت زن، حقوق، ظرفیت ها و زمینه هایی به وجود آورد که برخی از این حقوق مانند حق مالکیت بعد از هزار و 200 سال در اروپا به رسمیت شناخته شدند.
حجت الاسلام و المسلمین مدنی با بیان این که زنان در دین اسلام می توانند وارد میدان های تجاری، اقتصادی وسیاسی شوند، گفت: اسلام، زن را به میدان های جنگ و در اموری که میتوانند تأثیرگذار باشند، وارد کرد؛ با حضور اسلام، زنان توانستند وارد میدان های علم آموزی شوند.
وی با بیان این که اسلام همه فضاها را برای زن باز کرد، تصریح کرد: اسلام اما از همان ابتدا، حضور زنان در همه میادین را در کنار رعایت حجاب و عفاف و مرز دقیق بین زن و مرد قرار داد.
مدیر جامعهالزهرا(سلاماللهعلیها) به آیات 53 سوره احزاب، 30 و 31 سوره مبارکه نور درباره عفاف و حجاب اشاره و عنوان کرد: حجاب به معنای امروز از آغاز تشریعات اسلام، قدم به قدم بیان و توضیح داده شده است و حد و حدود ارتباطات مرد و زن در اسلام مشخص است.
حجت الاسلام و المسلمین مدنی با بیان این که عفت و عفاف بین زن و مرد مشترک است، اظهار داشت: عفت و عفاف تنها برای زنان نیست، بلکه مرد و زن هر دو باید عفیف باشند.
وی تأکید کرد: اسلام به زنان اجازه داده است که در تمام میادین حضور داشته باشند، اما عفت به عنوان مرزی میان مردان و زنان مطرح است.
مدیر جامعهالزهرا(سلاماللهعلیها) به روایاتی از ائمه معصومین(علیهمالسلام) درباره عفاف اشاره کرد و افزود: امام باقر(علیهالسلام) می فرماید: «هيچ عبادتى برتر و بالاتر از عفت بطن و عفت فرج نيست»؛ همچنین از امام صادق(علیهالسلام) روایت است که امام علی(علیهالسلام) مکرر می فرمودند: «اَفْضَلُ العِبادَةِ الْعِفافُ، یعنی برترین عبادت ها عفاف است».
حجت الاسلام و المسلمین مدنی تصریح کرد: یکی از نکاتی که همه ما می دانیم در زندگی حضرت زهرا(سلاماللهعلیها) در اوج درخشش است، این است که آن حضرت در عین حال که حضور اجتماعی و حضور علمی و آموزشی در جامعه دارند و در عین حال که تنها پشتیبان برجسته و فوق العاده امام علی(علیهالسلام) هستند، در قله عفاف و پاکدامنی است.
وی با بیان اینکه پاکدامنی و عفاف حضرت فاطمه(سلاماللهعلیها) در همه مراحل وجود دارد، یادآور شدند: ما عفت زبان، عفت دامن و در کل، عفت اعضا و جوارح داریم و هر عضو انسان می تواند بهره ای از ناپاکدامنی داشته باشد؛ اما حضرت زهرا(سلاماللهعلیها) در همه مراحل عفیف و پاکدامن بودند.
مدیر جامعهالزهرا(سلاماللهعلیها) با بیان اینکه زنان می توانند در همه صحنه های اجتماعی با حجاب و عفاف حضور داشته باشند، گفت: ارتباط مرد و زن باید همراه با عفاف و پاکدامنی باشد و هر چه ارتباط حداقلی باشد، بهتر است.
نظر شما