برای اصلاح جامعه ابتدا باید از خودمان شروع کنیم/حضرت علی(ع) به خاطر عدلش همچنان می درخشد

خبرگزاری شبستان:یک رواشناس با بیان اینکه ما عدالت را از بین بردیم، گفت: ما همه چیز را از جایش خارج کردیم، قفط به فکر منافع خودمان هستیم، چرا بعد از ۱۴۰۰ سال همچنان علی(ع) به عنوان عادل می درخشد چون از خود شروع کرده است.

علی محمدی، روانشناس و مشاور خانواده در گفتگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان با بیان اینکه یکی از مشکلات جامعه ما این است که جای همه چیز عوض شده است، گفت: همچنین یکی از مشکلات میان خانواده های امعه ما همین گفتن جمله «فامیل من و فامیل تو »است بر سر کوچکترین مسایلی پای خانواده های خود را به میان می کشند و با استفاده از مسایل گذشته یکدیگر را محکوم می کنند.

 

وی با بیان اینکه ما عدالت را از بین بردیم، بیان کرد: همه چیز را از جایش خارج کردیم، قفط به فکر منافع خودمان هستیم، خداوند می فرماید: برای اینکه جامعه اصلاح شود ابتدا بایدمنافع خود را بشکنید و دایم نگویید من من.

 

محمدی تصریح کرد: هر روز در جامعه شاهد این هستیم که افراد در عروسی ها، عزاها،‌ خریدها، فروش ها، معاملات، مولودی ها و ارتباطات اجتماعی همه چیز را به سمت و سوی خود می کشند و به دنبال منافع خود هستند تا منافع همنوع خود. در کجای جامعه امروز ایران دیدیم فردی برای همسایه خود ایجاد مزاحمت کند و فردا از همسایه خود به خاطر ظلمی که در حقش کرده عذرخواهی کند.

 

این روانشناس با بیان اینکه برای اصلاح جامعه ،ما باید ابتدا از خودمان آغاز کنیم، اذعان کرد: گفته می شود همه دروغ می گویند و نتیجه اش را هم می بینند، شما بگویید من که دروغ نمی گویم در قبالش شب وجدانم درگیر نمی شود، به جهنم نزدیک تر نمی شوم. ما نباید به دلیل اینکه برخی از افراد  جامعه دروغ می گویند، به دیگران ظلم می کنند و حقی را پایمال می کنند ما نیز به مانند آنها عمل کنیم  و نسبت به همه چیز بی تفاوت باشیم و بگوییم جامعه کلا اینگونه شده است به ما هم ربطی ندارد.

 

این مشاور خانواده گفت: اگر ما بخواهیم جامعه اصلاح شود ابتدا باید بزرگان و مسئولان جامعه خود را اصلاح کنند،چون پیامبر فرمودند ،مردم پیرو بزرگان جامعه خود هستند. خداوند امام (ره) را بیامرزد، چون پارتی بازی نمی کردند دیگران هم جرات پارتی بازی نداشتند  زمانی که حکومت را در دست گرفتند ،گفتند هر کس از جانب من سفارش و توصیه ای از جانب من آورد قبول نکنید آن را به دیوار بزنید و پاره کنید. همه ما از بزرگان خود یاد می گیریم، ما انجام می دهیم کوچک ترها یاد می گیرند، بزرگان جامعه انجام می دهند مردم یاد می گیرند.

 

وی با ابراز تاسف از اینکه سیستم جامعه ما خراب و معیوب است، افزود: چرا باید این همه دروغ در یک کشور اسلامی وجود داشته باشد، دروغ جرم است، هر ظلمی گناه است و هر گناهی ظلم است، چرا باید این همه جرم و خیانت در کشور ما رخ دهد. انواع و اقسام خیانت ها و جرایمی که در شهرستان ها رخ می دهد زیبنده جامعه اسلامی ما نیست.

 

محمدی در ادامه افزود: ما دم از عدالت می زنیم اما کو عدالت؟ عدالت مال علی (ع)  است. وقتی می گوییم از خودت شروع کن، برای این است که علی(ع) این کار را انجام داد؛ فرزندش از بیت المال گردنبندی گرفت، علی فرمود: مسئول بیت المال را بیاورید، سوال کردند، این گردنبند را چگونه به دختر علی (ع) دادی، امانت یا اینکه چون دختر علی بود دادی. جواب داد امانت دادم، فرمود به خدا قسم اگر این گردنبند را غیر از امانت می دادی ،اولین دست در بنی هاشم دست ،دختر علی بود که قطع می شد (به عنوان دزد) لذا وقتی پیرو علی هستیم و از علی دم می زنیم باید بدانیم علی  کیست؟حضرت علی (ع) در نهج البلاغه فرمودند شما را بر من حقی است و من را بر شما حقی. حق من این است که یاد می دهم، چگونه باید حق تان را از حکومت اسلامی بگیرید.

 

این روانشناس خاطرنشان کرد: صدها هزار روزنامه می نویسند به مردم دروغ نگویند، مردم حقایق را می فهمند ولی گوش شنوایی نیست. پس عدل را از خودمان شروع کنیم ،چرا اکنون بعد از 1400 سال همچنان علی به عنوان عادل می درخشد چون از خود شروع کرده است. شما اول از خودتان، خانواده هایتان، فرزندان و همسرتان شروع کنید، ببینید جامعه اصلاح می شود یا خیر ولی افسوس که ما حاضر نیستیم ابتدا از خودمان آغاز کنیم.

 

این مشاور خانواده با اشاره به دو اصل مهم دین مبین اسلام یعنی عدل و امامت تصریح کرد: هر کجا عدل را برداشتیم ظلم حاکم شد، عدل و ظلم درست در ردیف هم قرار دارند، ریشه قوامین در آیه کونوا قوامین بالقسط از قائم است، قائم یعنی ایستاده، برپا؛ می دانید وقتی اسم امام زمان به عنوان قائم در جلسات می آید همه بلند می شنوند ولی خیلی ها نمی دانند ،پاسخ اینجاست ،چون قائم از قیام می آید، قائم یعنی ایستاده، کونوا قوامین بالقسط یعنی اجرایی کردن، عمل کردن یعنی به گونه ای عدل و قسط را در جامعه اجرایی کنیم که قائم و سرپا باشد یعنی ما آنچنان عدل را در جامعه برپا کنیم که هر کس وارد هر جایی شد شیرینی عدل را بچشد. سوال اینجاست آیا واقعا جامعه امروز ما همین شرایط را دارد.

 

وی اظهار کرد: قائم یعنی هر جا افراد مراجعه کردند رشوه نبینند، پارتی بازی نبینند، برای بیمه عمر دو سال دوندگی نکنند، برای گرفتن یک وام هفت خوان رستم را رد نکنند، چون عدل از میان رفته، دغدغه مردم جامعه شده است. از حضرت علی (ع) پرسید عدل چیست؟ فرمودند: عدل یعنی هر چیزی را سر جای خود قرار دادن است مانند اجزای صورت انسان که با نظم و ترتیب هر چیزی جای خود قرار گرفته است.

 

محمدی با بیان اینکه فطرت انسان عدل و عدالت را می شناسد، افزود: پس عدل فطری انسان هاست؛ همه چیز باید منظم چیده شود، در حال حاضر چیزی که در جامعه ما را آزار می دهد، ساختمان های بی نظمی است که بدون هیچ گونه زیبایی و نظمی ساخته شده اند، این باعث برهم خوردن آرامش افراد جامعه شده است در صورتی که وقتی ساختمان ها منظم و زیبا ساخته شوند انسان نیز احساس آرامش می کند.

 

وی افزود: قرآن کریم می فرماید: عدل را اقامه کنید، اکنون بی عدالتی در خانواده های ما بیداد می کند، مثلا وقتی همسران اختلافی پیدا می کنند مسئله 30 سال پیش را بر سر یکدیگر می کوبند، از هر مسئله ای سوءاستفاده کرده و خود را حاکم و دیگری را محکوم می کنند.

 

این مشاور خانواده تصریح کرد: ما باید عدل را به گونه ای در جامعه اجرایی کنیم که هر کس وارد دادگستری شد، مشکلی نداشته باشد. وقتی به شعب تامین اجتماعی مراجعه می کند نخواهد برای یک سابقه کار دو سال دوندگی کند.

کد خبر 636178

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha