حضرت علی(ع)شهید راه عدالت/امیری خوانی، نمایانگر عشق مازنی ها به مولای متقیان

خبرگزاری شبستان:حضرت علی(ع) الگوی برپایی قسط و عدل، شهید راه عدالت است و امیری خوانی، نمایانگر عشق مردم دیار علویان به آن امام همام است که در مناسبت های مختلف، مورد استفاده قرار می گیرد.

خبرگزاری شبستان – ساری

 

مولای متقیان، حضرت علی(علیه السلام) را به ویژگی های مختلف می شناسند چرا که سراسر زندگی آن حضرت، درس ها و عبرت های زیادی دارد.

 

توجه به نهج البلاغه که کتابی باارزش درباره امیرالمومنین، علی (علیه السلام) به شمار می آید، استفاده مطلوب از آن، چراغ راهنمای خوبی برای تمام آحاد مردم جامعه است.

 

انسان ها در فراز و نشیب زندگی به رهنمودها و راهنمایی هایی، نیازمند هستند که می طلبد با تحقیق و تفحص از زندگی بزرگان دینی و ملی به ویژه ائمه اطهار(علیهم السلام) به سعادت دنیا و آخرت، دست یافت.

 

بهره گیری از کتاب نهج البلاغه و سیره حضرت مرتضی(علیه السلام)، نه تنها استفاده از یک کتاب بلکه به عنوان یک نیاز باید مورد توجه قرار گیرد تا در زمینه های مختلف بتوان از آن، استفاده بهینه را نمود.

 

الگو و پیشوای امام اول شیعیان را به عناوین مختلف می شناسند چرا که خود را برای دفاع از اسلام در خطر انداخت و در بستر پیغمبر(صلی الله علیه و آله و سلم)، خوابید.

 

عادل بودن یکی از ویژگی های بارز حضرت علی(علیه السلام) است که عدالت را در حق نزدیک ترین اقوام و خویشان خود، بکار بست و اندکی، شک و تردید به خود راه نداد.

 

حضرت علی(علیه السلام) الگوی برپایی قسط و عدل، شهید راه عدالت در شب نوزدهم ماه رمضان به دست ابن ملجم مرادی و هنگام سجده در مسجد، ضربه ای از ناحیه سر خورد و در شب بیست و یکم ماه ضیافت الهی به شهادت، رسید.

 

به دفعات متعدد شنیده ایم که آن امام همام به بینوایان و مستمندان، کمک می کرد اما آنها نمی دانستند که این کمک ها را چه کسی، انجام می دهد که با شهادت آن حضرت، متوجه سخاوت، بذل و بخشش وی، شدند.

 

شب های رمضان، ماه ضیافت الهی رو به پایان است و امشب، آخرین شب قدر محسوب می شود و با توجه به اینکه انسان از طول عمر خود، خبری ندارد بنابراین بجا است که از این روز ها و شب های باقی مانده، نهایت بهره را برد و سال و حتی عمری پربرکت را برای خود از خدا، طلب نمود.

 

سیه پوش کردن دیوار و میادین شهرها و روستاها و همچنین اماکن مذهبی، امامزاده ها و مساجد کشور به ویژه مازندران تنها گوشه ای از نشان دادن ارادت مردم این دیار به مولای متقیان(علیه السلام) است.

 

پخت آش های نذری، لباس مشکی بر تن کردن، اطعام فقرا و یتیمان نیز گوشه ای دیگر از ابراز علاقه مازنی ها به این امام همام است اما وظیفه مهم تر درونی کردن و عمل به سیره آن حضرت و بکارگیری در زندگی است که می طلبد به آن به عنوان یک وظیفه و نیاز، نگریسته شود.

 

انجام آداب و رسوم اقوام مختلف در مناسبت های مختلف به ویژه شهادت حضرت علی(علیه السلام)، موجب حفظ هویت و ماندگار شدن ارزش های جامعه، می شود که باید از سوی کارشناسان خبره، مورد توجه و اطلاع رسانی کامل، قرار گیرد.

 

امیری خوانی، همانطور که از نامش مشخص است نمایانگر عشق مردم دیار علوی به حضرت علی(علیه السلام) است که گوش ها و دل های بسیاری را به سمت و سوی آن حضرت، شیفته می سازد و در جشنواره های سراسری شعر علوی، نماد بیرونی دارد که تا چه اندازه مازنی ها به آن حضرت، علاقه دارند.

 

الفت و نهادینه کردن نهج البلاغه و همچنین بهره گیری از امیری خوانی در اشعار باید از سوی کارشناسان فرهنگی و شاعران بومی، مورد عنایت ویژه باشد تا دیار علویان و مردم این دیار، در گسترش و ترویج سیره حضرت علی(علیه السلام)، پیشقدم و کوشا باشند.

گزارش: معصومه علیزاده

کد خبر 636098

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha