سناریوی چند فصلی ترامپ برای کشورهای عربی خلیج فارس

خبرگزاری شبستان: پس از اعلام امضاء قرار داد فروش ۳۶ فروند جنگنده "اف ۱۵" میان آمریکا و قطر در پنتاگون، تنش میان کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس فروکش کرد و دستکم اکنون و تا زمان اجرای قانون "جاستا" قطر دیگر حامی تروریسم نخواهد بود.

به گزارش خبرگزاری شبستان؛ روزنامه "رأی الیوم" در مقاله ای به قلم "عبد الباری عطوان" نوشت: پس از اعلام امضاء قرار داد فروش 36 فروند جنگنده "اف 15" میان آمریکا و قطر در پنتاگون، می توان پیش بینی کرد که بحران کشورهای خلیج فارس به طور ملموسی گشایش پیدا خواهد کرد و احتمال وقوع درگیری نظامی تا حد بسیار زیادی کاهش یافته است؛ ولی لغو محاصره و بازگشایی مرزهای هوایی به کمی وقت نیاز دارد.

"دونالد ترامپ" –رئیس جمهور آمریکا- محرک اصلی شعله ور شدن این بحران بود و از ائتلاف سعودی-بحرینی- اماراتی و مصری به عنوان اهرم فشاری علیه دولت قطر استفاده و این کشور را واداشت تا به خواسته های آمریکا و پرداخت فدیه در قالب معامله تسلیحاتی و سرمایه گذاری در زیرساخت های آمریکا تن دهد؛ دقیقا مانند همان کاری که با رژیم سعودی کرد.

به محض امضاء توافق تسلیحاتی و دریافت 12 ملیارد دلار از سوی آمریکا به عنوان بخش اول هزینه این معامله، سخن ها در مورد حصول گشایش در بحران و میانجی گری ها دوباره بالا گرفته و قطر در آستانه خروج نهائی از بحران و دام پهن شده برایش قرار گرفته است.

کلمه رمز همان میلیاردها پولی است که "ترامپ تاجر" از صدای آن به طرب می آید و می داند که چگونه آن را با توسل به زور، تهدید، ایجاد اختلافات میان عرب ها و استفاده از تروریسم آن را به دست آورد.

ارزش واقعی معامله تسلیحاتی آمریکا و قطر 21.1 ملیارد دلار و شامل 72 فروند هواپیماست که شرکت "بوئینگ" اعلام کرده است این معامله برای حفظ خط تولید این نوع از هواپیماها بسیار مهم است و می تواند 62 هزار فرصت شغل در 42 ایالت آمریکا بوجود آورد. در واقع بدون این معامله خط تولید این هواپیماها به طور کامل متوقف می شد.

پیام هایی که "ترامپ" در توئیتر منتشر کرده و در آنها گفته است: "قطر تاریخی سرشار از حمایت تروریسم در بالاترین سطح خود را دارد و باید مجازات شود" و "انزوای قطر، آغازی برای پایان تروریسم است" اکنون و پس از امضاء معامله تسلیحاتی به طور کلی محو شده و پیام های دیگری که در آن از دولت قطر به عنوان متحدی استراتژیک تمجید شده جایگزین آن گردیده و تأکید شده است که این معامله گامی بزرگ در راستای تقویت همکاری های راهبردی و امنیتی میان دو کشوراست.

پس از گذشته چند ساعت از امضاء این توافق میان "جیمز متیس" –وزیر دفاع آمریکا- و "خالد العطیه" –همتای قطری او- به دو فروند از کشتی های جنگی آمریکا دستور داده شد تا به سمت بندر "حمد" در جنوب دوحه حرکت کنند تا تأکید شود که آمریکا پشت دولت قطر را خالی نمی کند.

این نمایشنامه ای بود که فصل های آن در کاخ سفید نوشته شد و نقش های آن در کنفرانس اخیر ریاض و در حضور بازیگر نقش اصلی یعنی "ترامپ" میان دیگر بازیگران توزیع شد.

دستکم اکنون و تا زمان اجرای قانون "جاستا" در خصوص محاکمه کشورهای حامی تروریسم و پرداخت غرامت صدها و چه بسا هزاران میلیارد دلاری که قطر و دشمنان کنونی آن جزئی از این قانون هستند، دیگر این کشور حامی تروریسم نیست.

این نمایشنامه ای چند فصلی است که هنوز در آغاز سناریوهای فصل اول قرار داریم و قربانیان آن عرب ها هستند؛ چه مردم و چه آنها که بر روی سن نقش ایفا می کنند.

تمام این میلیارد ها دلار نوش جان ترامب باشد و برای آن کودن ها نیز نباید هیچ ناراحت بود.

کد خبر 636050

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha