لیالی قدر؛ شب بیدار بودن برای بیدار شدن/ ارتباط با ولایت از آداب مهم شب قدر است

خبرگزاری شبستان: کارشناس مذهبی گفت: شب قدر شب بیدار شدن است نه شب بیدار ماندن، بیدار ماندن از اعمال شب قدر است اما بیدار ماندن در شب قدر برای بیدار شدن است برای به خود آمدن است و اینکه انسان خود را پیدا کند.

حجت الاسلام محمدعلی مومن‌زاده در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در بیرجند با بیان اینکه ارزش شب قدر از هزار ماه بهتر است، گفت: ثواب عمر یک انسان در شب قدر قرار گرفته است و این یک نعمتی است که خداوند در عمر ما قرار داده است، تا خراب‌کار‌ی‌ها و اشتباهات خود را جبران کنیم.

 

وی با بیان اینکه شب قدر را باید قدر بدانیم و حق و شان آن قدرشناسی شود، اظهارداشت: برخی از اولیای خدا برای اینکه شب قدر را بفهمند در طول سال مراقب‌هایی داشته اند تا شب قدر را بهمند و درک کنند.

 

این کارشناس مذهبی با بیان اینکه یکی از علما سالی دوازده ماه هر شب تا صبح شب زنده داری کرد، تا شب قدر آن سال را درک کند، گفت: این سیره اولیا الهی است؛ شب قدر آداب و حرمت دارد و همان طور که وارد حرم و مسجد می‌خواهیم بشویم حرمت و آدابی دارد شب قدر هم آداب و اذن دخول دارد.

 

حجت الاسلام مومن زاده با بیان اینکه صاحب شب قدر امام زمان(عج) است و با کمک، توجه و دستگیری و فریاد رسی و عنایت او شب قدر را احیاء می گیریم، افزود: یکی از آداب شب قدر این است که انسان با صاحب شب قدر ارتباط برقرار کند.

 

وی اظهارداشت: جان ماه‌های سال رمضان است، قلب ماه رمضان شب قدر است و قلب شب قدر ولایت است و لذا همه چیز در این شب به ولایت و انسان کامل ختم می‌شود.

 

نماینده ولی فقیه در سازمان بسیج دانشجویی خراسان جنوبی با بیان اینکه این همه حرمت و جایگاهی که شب قدر دارد از ولایت است، گفت: شب قدر شب بروز و ظهور و تجلی همه کاره بوده ولایت است، در شب قدر ملائکه و روح به اذن خداوند نازل می شوند و به محضر انسان کامل می‌روند، لذا احیا کننده واقعی شب قدر کسی است که با صاحب شب قدر ارتباط داشته باشد.

 

حجت الاسلام مومن‌زاده با بیان اینکه یکی از آداب و مصادیق بزرگداشت شب قدر و قدرشناسی شب قدر ارتباط با ولایت است، گفت: اگر شب قدر شب ویژه ای است ما هم باید در شب قدر کارهای خاص انجام دهیم و این را احیا بداریم.

 

وی با بیان اینکه یکی از قدم‌ها به سوی احیای قدر بیدار شدن است نه بیدار بودن، افزود: شب قدر، شب بیدار شدن است؛ نه شب بیدار ماندن، بیدار ماندن از اعمال شب قدر است اما بیدار ماندن در شب قدر برای بیدار شدن و برای به خود آمدن است و اینکه انسان خود را پیدا کند است، اگر هویت و حقیقت و ماهیت خود پیدا کردیم خدا را هم می شناسیم.

 

این کارشناس مذهبی با بیان اینکه شب قدر، شب خودشناسی و ارزیابی خود و شب پیدا کردن گمشده وجود است، گفت: ما اگر دنبال حقیقت و بندگی نباشیم گمشده هستیم، ما برای بندگی و بنده شدن، بنده بودن و بنده ماندن خلق شدیم آیا واقعا همین هستیم برای مسئولیت و ماموریتی که خلق شدیم؟

 

حجت الاسلام مومن زاده با بیان اینکه شب قدر شب یادآوری‌ها و به خود آمدن ها است و شب پیدا کردن فاصله ها است، گفت: شب قدر شب بیدار ماندن برای بیدار شدن است اگر شب قدر فقط نشستن و دیدن وشنیدن واینها  بود در مرحله ابتدایی شب قدر قرار داریم.

 

وی با بیان اینکه شب قدر مراتبی دارد و هر کسی نسبت به ظرف و روح خود شب قدر را درک می‌کند، گفت: اگر ظرفیت و سعه وجودی و باطن ما قابلیت انوار رحمت را داشت، انچه که لازم است بر ما نازل خواهد شد، لذا به هر میزانی که به ولایت و حقیقت شب قدر نزدیک تر باشیم، از انوار، رحمت‌ها، آمرزش‌ها و مغفرت‌های شب قدر بهره‌مند خواهیم بود.

 

حجت الاسلام مومن زاده با بیان اینکه شب قدر شب آشتی با خدا است، گفت: نتیجه به خود آمدن، بیدار شدن و پیدا کردن فاصله‌ها استغفار است و باید نتیجه بیدار شدن و بیدار ماندن ها، عذرخواهی و استغفار باشد.

 

 

 

کد خبر 635963

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha