دعایی مهم و تأثیرگذار که خدمت به والدین در تحقق آن، نقش ویژه ای دارد

خبرگزاری شبستان: محقق و پژوهشگر علوم اسلامی با بیان مطالبی پیرامون دعایی مهم که حتی دغدغه ائمه اطهار نیز بوده است؛ به عوامل اثرگذار در تحقق این دعا نیز اشاره کرد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمان، حجت الاسلام والمسلمین حمید اسماعیل پور، محقق و پژوهشگر دینی در جمع صدهانفر از مردم راین در مسجد جامع این شهر به مناسبت لیالی قدر در سخنانی با موضوع «عاقبت به خیری» بیان داشت: اهمیت این مسئله را از آیات قرآن می توان فهمید.

 

وی آیه 102 سوره مبارکه آل عمران و نیز آیه 8 این سوره را از موارد مربوط به اهمیت عاقبت به خیری دانست و افزود: آیه 8 در واقع سخن راسخان علم یعنی انبیاء و ائمه است و وقتی ایشان نگران این مسئله هستند، تکلیف ما معلوم است.

 

حجت الاسلام اسماعیل پور با افزودن اینکه بعضی ها عمل اهل بهشت را انجام می دهند اما اهل جهنم هستند زیرا عاقبت به شر می شوند، تصریح کرد: در روایات نیز موارد زیادی به مسئله عاقبت به خیری اشاره دارد از جمله اینکه خداوند قبل از مرگ بعضی را دچار مریضی می کند تا به این وسیله کفاره گناهان او باشد و عاقبت به خیر از دنیا برود.

 

وی ادامه داد: نمونه دیگر این است که خداوند در پایان عمر کسی، عمل صالحی را به او الهام می کند تا در حین این عمل قبض روح شود و این هم نوعی پاک شدن از گناه است.

 

این محقق و پژوهشگر علوم اسلامی با بیان اینکه در صحیفه سجادیه یک دعا مخصوص عاقبت به خیری است و آن دعای یازدهم است که حضرت از خداوند درخواست دارد آخرین برنامه زندگی توبه مقبول باشد؛ گفت: این فراز زیارت عاشورا که « اللهم اجعل محیای محیا محمد وآل محمد و مماتی ممات محمد و آل محمد» نیز در حقیقت دعایی برای عاقبت به خیر شدن است.

 

وی خاطرنشان کرد: در جوشن کبیر نیز که معمولاً در سه شب قدر خوانده می شود، «خلصنا من النار یا رب» و دعا برای رهایی از آتش جهنم نگاه به عاقبت به خیری دارد.

 

امام جمعه سابق راین به مواردی از دغدغه و نگرانی های حتی ائمه اطهار از جمله امیرالمؤمنین علیه السلام و بزرگانی چون سلمان، آیت الله بروجردی، امام(ره)و... از عاقبت به خیر شدن اشاره و تصریح کرد: امام(ره) به آقای اشتهاردی فرمود اگر من یک دعای مستجاب نزد خداوند داشته باشم فقط عاقبت به خیری می خواهم.

 

وی در بخش پایانی سخنانش «زهیر بن قین» و «حربن یزید ریاحی» را نمونه هایی از عاقبت به خیرهای تاریخ ذکر کرد و با برشمردن عوامل عاقبت به خیری تقوای الهی، تثبیت عقاید و خدمت به والدین را از جمله این عوامل دانست و تأکید کرد: خدمت به والدین نقش بسیار مهمی در عاقبت به خیری دارد و ما روایات زیادی در این باره داریم.

 

محقق مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی قم در خطاب به جوانان که اگر عاقبت به خیری لازم دارید راه، آسان است و آن را به ما نشان دادند، خدمت به والدین کنید؛ در این باره ماجرایی جالب درباره آیت الله مرعشی نجفی بیان کرد و گفت: « مرحوم آیت الله العظمی مرعشی نجفی(ره) می‌فرمودند: روزی هنگام ظهر، مادرم گفت: پدر را برای ناهار صدا کن به طبقه بالا رفتم تا پدر را صدا بزنم، دیدم در حال مطالعه به خواب رفته اند، اگر ایشان را صدا نمی زدم، شاید مادرم ناراحت می شد و اگر بیدارش می کردم، شاید موجب رنجش پدر می شد.

 

خم شدم، لب‌هایم را کف پای پدر گذاشتم و چند بوسه زدم تا اینکه به آرامی بیدار شده و فرمودند: شهاب الدین!  تو هستی؟ گفتم: بله آقا! پدرم وقتی این علاقه و احترام من را دید، دستش را به سمت آسمان بلند کرد و فرمود: پسرم، خدا عزتت را زیاد کند و تو را از خادمین اهل بیت علیهم السلام قرار دهد. مرحوم آیت‌الله العظمی شهاب الدین مرعشی نجفی(ره) می فرمودند: هرچه دارم از برکت آن دعای پدر است.»

 

وی پس از بیان این ماجرا، گفت: امروز کتابخانه آیت الله مرعشی نجفی یکی از منابع مهم علوم اسلامی در جهان به شمار می رود.

 

 

 

 

کد خبر 635821

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha