خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: در نیم قرن گذشته شاهد حضور حدود پنج فناوری عمده بودیم که باعث پیشرفتهای بزرگ اقتصادی در کشورهای سرمایه گذار و ایجاد فاصله شدید بین کشورهای جهان شد. علم و فناوری نانو (نانو علم و نانو تکنولوژی) توانایی بدست گرفتن کنترل ماده در ابعاد نانومتری (ملکولی) و بهره برداری از خواص و پدیدههای این بعد در مواد، ابزارها و سیستمهای نوین است. این تعریف ساده خود در برگیرنده معانی زیادی است. به عنوان مثال فناوری نانو با طبیعت فرا رشتهای خود، در آینده در برگیرنده همه فناوریهای امروزین خواهد بود و به جای رقابت با فن آوریهای موجود، مسیر رشد آنها را در دست گرفته و آنها را بصورت «یک حرف از علم» یکپارچه خواهد کرد.
بنابراین گزارش، با توجه به کاربردهای گسترده نانو در دنیای امروز؛ استفاده از این تکنولوژی در دستور کار قرار گرفته است و در حال حاضر نیز قرار است 12 نانوتکنولوژی با همکاری سنای اقتصادی اتحادیه اروپا به ایران وارد شود.
این گزارش می افزاید: ایرنا در این زمینه به نقل از ایرج علیپور، عضو ایرانی و تنها نماینده مسلمانان در سنای اقتصادی اتحادیه اروپا نوشته است: "12 نانوتکنولوژی بزرگ با همکاری سنای اقتصادی اتحادیه اروپا وارد کشور می شود تا برای بهینه سازی صنایع مختلف از آن ها استفاده شود. این نانوتکنولوژی ها شامل نانوتکنولوژی بهینه سازی سیمان، بهینه سازی آلومینیوم و شیشه، نانوتکنولوژی در بخش دارویی، مواد غذایی دامداری و لوازم بهداشتی و درمانی است. تفاهم نامه ورود این نانوتکنولوژی ها پس از امضای توافق نامه برجام امضا شده است، تمام این نانوتکنولوژی ها با پشتیبانی و سرمایه گذاری سنای اقتصادی اتحادیه اروپا در کشور اجرا می شود."
یادآور می شود: اتحادیه اروپا یک اتحادیه اقتصادی - سیاسی است که از 28 کشور اروپایی تشکیل شده و منشا اتحادیه اروپا به جامعه اقتصادی اروپا که در سال 1957 با توافقنامه رم بین 6 کشور اروپایی شکل گرفت و صرفاً یک اتحادیه اقتصادی بود باز میگردد. از آن تاریخ با اضافه شدن اعضای جدید، اتحادیه اروپا بزرگتر شد و در سال 1993، توافق ماستریخت چارچوب قانونی کنونی اتحادیه را پایهگذاری کرد.
نظر شما