فقر، معلولیت و کوچ نشینی از عوامل عمده بازماندن کودکان از تحصیل است

خبرگزاری شبستان: مدیر کل دفتر آسیب‌ های اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، فقر، معلولیت، کوچ نشینی و ... از را عوامل عمده بازماندن کودکان از تحصیل دانست و افزود: خوزستان جزء استان ‌هایی است که کودکان بازمانده از تحصیل آن کمترین پوشش بیمه ‌است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اهواز، روزبه کردونی، مدیر کل دفتر آسیب‌های اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، عصر سه شنبه (23 خرداد) در جلسه شورای ساماندهی کودکان خیابانی خوزستان، با اشاره به وضعیت کودکان بازمانده از تحصیل، گفت: در جلسه شورای عالی رفاه کشور، وزات آموزش و پرورش موظف شده به موضوع دانش آموزان بازمانده از تحصیل بپردازد.

 

وی با اشاره به اینکه در سال 92، 134 هزار کودک بازمانده از تحصیل شناسایی شدند که از این که از این تعداد 110 هزار نفر یارانه بگیر و مابقی نقطه کور در تحقیقات ما هستند، افزود: مقرر شده از طریق وزارت کشور تکلیف 24 هزار نفر دیگر مشخص شود.

 

کردونی، با بیان اینکه فقر، معلولیت، کوچ نشینی و ... از عوامل عمده بازماندن کودکان از تحصیل است، اضافه کرد: در استان خوزستان تعداد 11 هزار و 970 کودک بازمانده از تحصیل در مقطع ابتدایی شناسایی شده که از این تعداد چهار هزار و 625 نفر تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی هستند.

 

وی با اشاره به اینکه از کودکان شناسایی شده استان، یک هزار و 895 نفر فاقد هر گونه اطلاعاتی هستند و با پنج هزار و 907 نفر تماس گرفته شده و اطلاعات آنها را دریافت کردیم، ادامه داد: با 2 هزار و 341 کودک نتوانستیم تماس داشته باشیم.

 

وی ابراز کرد: در اطلاعات جمع ‌آوری شده در مورد کودکان بازمانده از تحصیل حتی اطلاعات وضعیت پوشش بیمه ‌ای آنها ثبت شده و خوزستان جزء استان ‌هایی است که کودکان بازمانده از تحصیل آن کمترین پوشش بیمه ‌ای را دارند که این امر بدون مشارکت و ارائه تصویر روشن از کودکان بازمانده از تحصیل امکان پذیر نیست.

 

محمد تقی زاده، مدیرکل آموزش و پرورش خوزستان، هم یکی از دلایل بازماندن کودکان از تحصیل را عوامل اقتصادی خانواده ها جهت تامین لوازم مورد نیاز فرزندانشان به مدرسه و ادامه تحصیل عنوان کرد و یاد آور شد:عوامل‌ فرهنگی، کوچ ‌نشینی، ازدواج ‌های زودهنگام، بی ‌سرپرست بودن و بد سرپرست بودن، معلولیت، ترجیح تحصیلات فرزند پسر بر دختر در جامعه عشایری و ... از دیگر موارد است.

 

وی با بیان اینکه در بحث کودکان بازمانده از تحصیل آمار دقیق و متمرکزی در دست نیست، افزود: یک هزار میلیارد ريال جهت شناسایی کودکان بازمانده از تحصیل به آموزش و پرورش تخصیص داده شده که این میزان اعتبار کافی نیست و باید برای حفظ و نگهداری کودکان نیز اعتبار دیگری در نظر گرفته شود.

 

در ادامه سید نور محمدپور، مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خوزستان، با اشاره به اینکه طبق قانون کار کودکان زیر 15 سال ممنوعیت کار دارند و در صورت مشاهده، از طریق مراجع قضایی با کارفرما و فرد متخلف برخورد و به دادگاه معرفی می شوند، اظهار کرد: بر اساس بازرسی هایی که از کارگاه‌ های مختلف سطح استان انجام شده، در حال حاضر در هیچ کارگاهی کودک زیر 15سال مشغول به کار نیست.

 

کد خبر 635670

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha