به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بندرعباس، حجت الاسلام و المسلمين احمد مروي در جمع شب زنده داران شب نوزدهم رمضان در گلزار شهدای بندرعباس با اشاره به اینکه شب قدر، شب مناجات، راز و نیاز با خدا و توبه و استغفار است، یادآور شد: توصیه شده است که مومنین در این شب ها به ویژه آخر شب و نزدیک به سحر بیدار بمانند.
وی با ذکر این نکته که خدا در قرآن می فرماید: « انسان های مومن هنگام سحرگاهان به توبه، استغفار، مناجات و راز و نیاز با خداوند می پردازند، افزود: خداوند متعال به خاطر رحمت واسعه و لطف کثیر و فراوان نسبت به بندگانش، ظرفیت هایی را در اختیار آنان قرار داده است که یکی از این ظرفیت ها، شب قدر است.
حجت الاسلام و المسلمین مروی ادامه داد: سحرگاهان بهترین فرصت در طول روز، شب و روز جمعه بهترین زمان در طول هفته، ماه مبارک رمضان به ویژه شب های قدر و شب و روز عرفه در طول سال مناسب ترین فرصتی هستند که خداوند برای بازگشت بنده بسوی ذات باری تعالی در اختیار او قرار داده است.
وی با استناد به روایتی از ابن عباس خاطرنشان کرد: خداوند در شب قدر ملائکه و جبرئیل و میکائیل را به زمین نازل می کند و آنها در سراسر زمین پخش می شوند و در هر خانه ای که مومنی به شب زنده داری و استغفار مشغول باشد، این ملائکه نیز آمرزش او را از خداوند طلب می کنند.
معاون ارتباطات حوزه اي دفتر مقام معظم رهبری از شب قدر به عنوان بهترین فرصت و موقعیت نام برد و گفت: بنده باید همواره به رحمت خدا امیدوار و از عذاب الهی نیز خوفناک باشد.
توبه مجرای امید به خداست
وی، ناامیدی از رحمت خدا و مغرور شدن بخاطر اعمال نیکو را از گناهان کبیره دانست و بیان کرد: انسان مومن باید همیشه بین خوف و رجا باشد؛ یعنی هم امیدوار به فضل و رحمت و عفو و گذشت پروردگار و هم خوفناک از عذاب خدا باشد.
حجت الاسلام و المسلمین مروی از توبه به عنوان مجرای امید به رحمت خدا یاد کرد و افزود: خداوند به خاطر اینکه انسان های گناهکار به ناامیدی دچار نشوند، باب توبه را باز کرده است.
توبه واقعی بنده را متوجه خدا می کند
وی توبه را بر دو نوع زبانی و قلبی برشمرد و با بیان اینکه توبه زبانی اثری ندارد، تصریح کرد: توبه ای موثر است و رحمت خدا را متوجه انسان می کند که از عمق قلب انسان نشات بگیرد و بنده را متوجه خدا کند.
مروی، توبه را پشیمانی و بازگشت به خدا و متعهد شدن برای انجام ندادن گناه و معصیت ذکر کرد و گفت: جزم کردن عزم برای انجام ندادن دوباره گناه، توبه واقعی است.
وی با اشاره به اینکه خداوند در توبه را باز گذاشته است، اذعان کرد: خداوند انسان را خلق کرده و همه چیز را به او عطا فرموده و تنها خواسته اش از بنده، معصیت نکردن و نافرمانی نکردن است و حتی فرموده است که ای بنده اگر معصیت هم کردی، باز آی که علاوه بر اینکه تورا می بخشم به تو نیز پاداش خواهم د اد.
معاون ارتباطات حوزه اي دفتر مقام معظم رهبری با بیان اینکه تصمیم گرفتن برای انجام ندادن گناه و معصیت باعث می شود که انسان کمتر به سمت گناه برود، یادآور شد: انسان بخاطر ضعفش، توان مسلط شدن بر خود ندارد و از این رو باید همواره از خدا بخواهیم که ما را در برابر معصیت محافظت بفرماید.
گفتنی است؛ قرائت دعای افتتاح، جوشن صغیر، جوشن کبیر، مداحی و مراسم قرآن بر سر گرفتن ازجمله برنامه های شب نوزدهم ماه مبارک رمضان در گلزار شهدای بندرعباس بود.
نظر شما