خبرگزاری شبستان _ خراسان شمالی؛ شب قدر، پاک ترین سرود آفرینش است که خداوند در جان انسان ها دمیده است. قدر، بهترین فرصت هجرت است که در تقدیر انسان آمده و لحظه طلایی مغفرت است که لب های نازک و معصوم گل ها را به حسرت کشانده است. لیالی قدر هنگام بزم است و عطا و زمان عشق است و دعا.
شب های قدر، فرصتی است تا انسان به خود آید، قفس تن را بگشاید و روح را در عالمی غیر از عالم حقیر و محدود ماده، در فضایی معطر و نورانی به پرواز درآورد و با نگاهی دیگر و لطیف تر به خود و جهان اطراف بنگرد؛ حجاب جان را به کناری بزند، تا ببیند که کیست و چیست و از کجا می آید و در کجا تمام دارد و به کجا خواهد رفت؟
شب قدر، نعمت و رحمتی است که خداوند منّان به انسان مرحمت فرموده است. در این شب، خداوند راه بندگی را هموار و ابزار رشد و تکامل را بیش از پیش در اختیار آدمیان قرار داده است. به بندگان خویش مهلتی داده تا مقرب او شوند و از باده معرفت او بنوشند. این چراغانی و مهمانی و فراخوان بهانه ای است تا بندگان عاصی و فراری را به طوق بندگی خویش بکشاند و از بندگی طاغوت و هوا و هوس برهاند.
در این ضیافت سفره ای گسترانیده به وسعت قرآن، با مائده های آسمانی و از جنس نور؛ تا دل و جان آدمی را از زلال معرفت خویش صفا بخشد و مهمان را به جایی برساند که معبود خویش را آن گونه که هست ببیند و دیده از هرچه غیر اوست برگیرد و جهان در نظرش ناچیز شود و پایکوبان بیاید و جانباز این درگاه شود.
یکی از نشانه های برتری ماه رمضان بر سایر ماه ها این است که شب قدر در این ماه قرار گرفته است؛ شبی که طبق صراحت آیه سوم سوره قدر: (لَیْلَةُ الْقَدْرِ خَیرٌ مِنْ اَلْفِ شَهْر)، بهتر از هزار ماه است. شخصی از امام باقر(ع)پرسید: «شب قدر بهتر از هزار ماه است» یعنی چه؟ امام پاسخ داد: «یعنی عمل نیک در آن، از عمل نیک در هزار ماه که در آن، شب قدر نیست بهتر است».
دعاهای شب قدر، از طولانی ترین و پرمحتواترین دعاهاست؛ دعاهایی مانند جوشن کبیر، ابوحمزه ثمالی که اگر با حال و توجه خوانده شود، مایه تحوّل روحی می شود و انسان را با دریایی از معارف دینی آشنا می کند. انسان مؤمن با خواندن دعاهای لیالی قدر، از یک سو با یادآوری لطف و کرم و رحمت و بخشش بی پایان خدا نور امید در دلش می درخشد و از دیگر سو، با یاد آوردن سختی های فردای قیامت تمام وجودش سرشار از ترس و نگرانی می شود و ندامت سراسر وجودش را فرا می گیرد. از آن پس، تصمیم می گیرد و مسیر زندگی اش را دگرگون می کند. اگر هم به این مرحله نرسد، دست کم بر اعمال خود بیشتر مواظبت خواهد کرد؛ زیرا بیم و امیدی که دستاورد دعاهای شب قدر است در مراحل مختلف زندگی به یاری اش می شتابد.
بر اساس این گزارش؛ مراسم احیاء شب نوزدهم ماه مبارک رمضان و نخستین شب از لیالی پر فضیلت قدر، با حضور پرشور و باشکوه اقشار مختلف مردم در اماکن متبرکه، مساجد، حسینیه ها، تکایا و امامزادگان شهرستان های خراسان شمالی برگزار شد.
در شب ضربت خوردن حضرت علی علیه السلام، مردم مومن و ولایتمدار شهرستان های خراسان شمالی با حضور در اماکن متبرکه و مقدس، از عمق وجود و با سوز و گداز با راز و نیاز با معبود و قرائت قرآن و دعا و شب زنده داری، نخستین شب قدر را با ندای "الهی العفو" و "الغوث الغوث خلصنا من النار یا رب" احیا کردند.
این گزارش حاکی است، آیین محوری احیاء شب نوزدهم ماه مبارک رمضان شهرستان بجنورد که در دو محل مصلای امام خمینی(ره) و همچنین امامزاده سید عباس بن موسی بن جعفر علیه السلام برگزار شد، مملو از عاشقان و شب زنده دارانی بود که خواب را بر خود حرام کرده و شب تا به سحر را به راز و نیاز با معبود خود پرداختند.
در این آئین معنوی که تا سحر در بیش از یک هزار مسجد خراسان شمالی ادامه داشت؛ سخنرانان در خصوص فضیلت شب قدر و اعمال و دعاهای ویژه این شب که به گفته قرآن کریم از هزار ماه برتر است، به ایراد سخن پرداختند.
شیفتگان ولایت و عاشقان حریم علوی با قرائت دعای جوشن کبیر، ابوحمزه ثمالی، نماز قضا و نماز ویژه شب قدر که با مداحی، سخنرانی، مرثیه سرایی و قرآن بر سر گرفتن ادامه یافته بود از خداوند در این شب عزیز طلب آمرزش کردند.
نظر شما