مشکل کودکان مسلمان روهینگیایی برای تحصیل در مالزی

خبرگزاری شبستان:کودکان مسلمان روهینگیایی که به مالزی مهاجرت کرده اند برای تحصیل در این کشور با مشکلات متعدد مواجه هستند.

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از «ریلیف وب»،کودکان مهاجران روهینگیایی که در مالزی زندگی می کنند از دستیابی به سیتم آموزشی ملی محروم هستند و به همین دلیل مجبورند در مدارس غیر رسمی شرکت کنند که در آنها جایگاه قانونی برای آنها وجود ندارد.

شمشیده،دختر 18 ساله روهینگیایی از جماه مهاجرانی است که برای تحصیل در مالزی خود را به آب و آتش می زند.

او در این باره می گوید:من تحصیلم را وقتی 14 ساله بودم آغاز کردم برای اینکه هیچ مدرسه ای وجود نداشت که من آنجا بروم.

کودکان مهاجر مانند شمشیده از زمانی که از خانه های خود بیرون انداخته شده اند در تحصیلشان اختلال ایجاد شده است.

در این گزارش آمده است: در مالزی که آژانس مهاجران سازمان ملل نام حدود 150 هزار مهاجر را در آن ثبت کرده است،مهاجران هیچ گونه جایگاه و وضعیت قانونی ندارند.

کودکان روهینگیایی که جزو اقلیت مسلمان هستند و خانواده هایشان حدود یک دهه پیش از خشونت های میانمار فرار کرده اند نیز جزو همین مهاجرانی هستند که از دسترسی به تحصیل محرومند.

دانش آموزانی مانند شمشیده مجبور شده اند تحصیل خود را دیرتر از زمان مقرر آغاز کنند و به همین دلیل مجبور هستند در سن بالا با دانش آموزان جوان تر سر کلاس های ابتدایی بنشینند و انگلیسی،ریاضی و علوم یاد بگیرند.

با اینکه شمشیده از همسن های خود عقب تر است اما قدر همین فرصت را برای تحصیل می داند و می گوید:برای من اهمیتی ندارد و امیدوارم بتوانم درسم را ادامه دهم،وارد مقطع راهنمایی و دبیرستان شوم و کامپیوتر یاد بگیرم.

مشکل شمشیده برای همه مهاجران وجود دارد.بر اساس گزارش آژانس مهاجران سازمان ملل تنها 50 درصد از کودکان مهاجر در سراسر جهان در مدارس ابتدایی،22 در صد در مقطع راهنمایی و یک درصد در مقطع دبیرستان درس می خوانند.

برای کودکان روهینگیا در مالزی این وضعیت بدتر هم هست.تا دسامبر 2016 میلادی،تنها بیش از 39 درصد کودکان در سن مدرسه به تحصیل دستیابی دارند.

آنها در 120 مرکز یادگیری غیر رسمی که از سوی جامعه مهاجران یا سازمان های دینی با حمایت آژانس مهاجران سازمان ملل اداره می شوند،تحصیل می کنند.

کد خبر 635497

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha