خبرگزاری شبستان - مازندران
هنر از ابزار مهم برای انتقال سنت های مختلف پیشینیان به آیندگان است و به خوبی در قلب های مختلف، رسوخ و نفوذ می کند.
تعزیه از هنرهایی است که از دیرباز در مازندران، رواج دارد و رسوم و مراسم های مختلف از نگاه هنر، به طور رودررو و چهره به چهره در برابر بینندگان به نمایش، گذاشته می شود.
بی شک می توان از تعزیه به عنوان ماناترین و ارزشمندترین هنر، یاد کرد که تاثیر شگرف و جاودانی در اذهان می گذارد که می تواند انسان را از فرش به عرش اعلی برساند.
ضربت خوردن و به شهادت رسیدن مولای متقیان، حضرت علی(علیه السلام) موجب شده که در ماه ضیافت الهی، بیشتر به این بزرگوار پرداخته شود و تعزیه خوانان، آن شخصیت ارجمند و ارزشمند را مورد توجه قرار دهند.
تعزیه خوانی در ماه مبارک رمضان در نقاط مختلف مازندران به ویژه در بابلکنار، برگزار می شود تا آحاد مختلف مردم به ویژه جوانان و نوجوانان با امیرالمومنین(علیه السلام)، بیشتر آشنا شوند.
مردم این منطقه در ماه محرم نیز برنامه ها و تعزیه های جالبی را برگزار می کنند که مردم از دورترین نقاط نیز برای مشاهده آن به این مکان می روند و هنر تعزیه نسل به نسل در خون عاشقان خاندان عصمت و طهارت(علیهم السلام)، جریان دارد.
تعزیه خوانان دیار علویان بر خود می بالند که در ماه رمضان با دهان روزه و خوردن مختصر افطاری با زبان هنر، ارادت خود را به حضرت علی(علیه السلام) نشان می دهند و زبان هنر را برای تبیین زندگی این امام همام، به منصه دید همگان، می گذارند.
حیدر کرار به دفعات متعدد و در مناسبت های مختلف از او، یاد می شود اما تکرار افکار، گفتار و کردار آن حضرت، ناگفته های بسیار دارد که می طلبد به اشکال مختلف به این مهم، عنایت جدی صورت گیرد.
هنگامی که شیر خدا برای دلتنگی ها و ظلم های زمانه در حق او و اهل بیت عصمت و طهارت(علیهم السلام) به چاه، پناه می برد و گوشی برای شنیدن حقایق روزگار نمی بیند به نخلستان و چاه می گوید تا شاهدی برای ناعدالتی ها باشند.
مردم دیار علویان در ماه رمضان سال جاری، عشق خود را به حضرت علی(علیه السلام) در مساجد و تکایا به اشکال مختلف نظیر تعزیه خوانی به خوبی، نشان می دهند تا با این فعالیت ها، باقیات صالحیات خوب و ماندگاری برای خود و یادگاری را برای آیندگان در تاریخ به ارمغان بگذارند.
گزارش: معصومه علیزاده
نظر شما