به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، اولین کارگروه سلامت و امنیت غذایی این شهرستان امروز ( 22 خرداد) در محل فرمانداری با دستور کار بررسی مصوبات جلسه گذشته، تبیین خدمات نوین سلامت، تبیین اقدامات لازم جهت پیشگیری از بروز احتمالی بیمارهای مشترک بین انسان و دام بویژه تب کریمه کنگو و تقدیر از اعضای کارگروه به مناسبت هفته سلامت و همکاری در سال 95 برگزار شد.
علی ناصری، فرماندار بیرجند در این جلسه به بازدید استاندار و مدیران از روستاهای حاشیه شهر و محل خروجی پساب فاضلاب اشاره کرد و گفت: در این بازدید مقرر شد کمیته تخصصی برای بررسی کشت محصولات و آلودگی روخانه حاشیه این پساب تشکیل شود.
فرماندار بیرجند افزود: نتایج آزمایشات از پساب فاضلاب برای کشت طی سه ماه آینده در کمیته تخصصی اعلام خواهد شد.
ناصری در ادامه این جلسه به لزوم شناسایی و ساماندهی فروشندگان روز بازارها و چهارشنبه بازار اشاره کرد و بیان داشت: با تشکیل کمیته روزبازارها با حضور اتاق اصناف و شهرداری باید مشکلات آنان بررسی و نتایج به کارگروه ارائه شود.
وی ضمن گلایه مندی از فروش البسه دست دو در حاشیه چهارشنبه بازار که تبدیل به معضلی شده و هر رزو بر تعداد آنان افزوده می شود از نیروی انتظامی درخواست کرد راهکاری برای برخورد و جمع آوری فروشندگان این کار بیاندیشد.
فرماندار بیرجند با بیان اینکه با ایجاد مشکلات ترافیکی در محل چهارشنبه بازار باید بخشی از این بازار به شمال شهر منتقل شود، تصریح کرد: می توان بخشی از چهارشنبه بازار و فروشندگان را به میدان میوه و تره بار قدیم که تخلیه شده منتقل کرد تا شهروندان شمال شهر هم از مزایای این روز بازار استفاده کنند.
ناصری در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید بر اینکه بر لزوم جانمایی استگاه های صلواتی، گفت : باید این ایستگاه ها با مجوز دستگاه های مربوطه در نقاط مشخصی برپا شود.
مرتضی میر، کارشناس پشتیبانی امور فرهنگی تبلیغات اسلامی خراسان جنوبی نیز در این جلسه اظهار کرد: هرسال با حجم بالایی از ایستگاه های صلواتی مواجه هستیم و تاکنون علی رغم پیگیری های انجام شده شهرداری ایستگاه های صلواتی بیرجند را جانمایی نکرده است.
به گفته وی با جانمایی ایستگاه ها ی صلواتی از سوی شهرداری قطعاً نظارت ها و کنترل نیز افزایش می یابد.
محمد صدیق فاروقی، مسئول واحد بیماریهای مرکز بهداشت بیرجند نیز در این جلسه با بیان اینکه یکی از مباحثی که در طرح سلامت حوزه بهداشت مطرح است بحث بیماری های غیرواگیر است، اظهار کرد: 75 درصد مرگ و میرها در کشور ناشی از بیماری های غیرواگیر است.
وی علت فوت 46 درصد بیمارهای غیرواگیر بیماری قلبی و عروقی، 14 درصد حوادث و سوانح، 13 درصد سرطان، 2 درصد دیابت، 11 درصد سایر بیماری ها و 7 درصد بیماری های حول تولد و زاد و ولد عنوان کرد.
فاروقی با اشاره به اینکه 45 درصد مردم تحرک مناسب و 85 درصد رژیم غذایی مناسبی ندارند، گفت: تا سال 2014 باید مرگ و میر بر اثر بیمارهای غیرواگیر 25 درصد کاهش یابد.
مسئول واحد بیماریهای مرکز بهداشت بیرجند ادامه داد: برای رسیدن به این مهم باید مصرف الکل و دخانیات، پرفشاری خون، مصرف نمک و سدیم کاهش و فعالیتهای بدنی افزایش و داروهای لازم برای پیشگیری در اختیار مردم قرار گیرد.
به گفته وی در حال حاضر افراد بالای 30 سال در مراکز بهداشتی و درمانی ارزیابی و براساس وضعیت جسمانی از آنان آزمایشاتی گرفته می شود و از افراد پرخطر به صورت دوره ای مراقبت می شود.
فاروقی به بیماریهای مشترک بین انسان و دام بویژه تب کریمه کنگو اشاره کرد و افزود: تب خونریزی دهندهی ویروسی کریمه کنگو (CCHF)، یک بیماری مشترک بین انسان و حیوانات به شمار میرود.
وی بیان کرد: اولین راه ابتلا به این ویروس، تماس مستقیم فرد با خون یا ترشحات بدن حیوان یا لاشهی حیوان آلوده به ویروس است و در روش دوم فرد به طور غیرمستقیم توسط کنهای آلودهای میشود که از خون حیوان آلوده تغذیه کرده باشد و در روش سوم ویروس از انسان به انسان منتقل خواهد شد.
مسئول واحد بیماریهای مرکز بهداشت بیرجند با بیان اینکه در مرحلهی اول بیماری نهفته است و به طور معمول و بر اساس نوع انتقال، دورهی کمون (نهفتگی) بیماری بین یک تا سه روز طول میکشد، عنوان کرد: در مرحله دوم و بعد از مرحله اول، فرد دچار علائمی همچون تب، اسهال، استفراغ، حالت تهوع، درد عضلانی، گیجی یا حتی سفتی گردن میشود.
فاروقی افزود: اگرچه شیوع این بیماری سریع و جزو بیماریهای کشنده بهحساب میآید، اما تشخیص زودهنگام تب کریمه کنگو قابل درمان است.
نظر شما