به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد و به نقل از آستان نیوز، حجت الاسلام و المسلمین محسن قرائتی مفسر قرآن کریم در شانزدهمین جلسه از سلسله جلسات درسهایی از قرآن که برگزار شد، با اشاره به اینکه بیشتر مردم بخیل بودن را در موضوع مال میشناسند، اظهار کرد: بخیل بودن فقط اختصاص به مال ندارد، بلکه شامل محبت کردن، علم و انجام اعمال عبادی میشود.
وی با اشاره به اینکه بخیل بودن در اموال و انفاق شیوع بیشتری دارد، عنوان کرد: خساست حالتی است که انسان وقتی گرفتار این حالت میشود، به جای اینکه در حد معتدل نیازهای روزانه خویش و خانوادهاش را برآورده کند و حقوق واجب اموالش نظیر خمس، زکات و کفاره را بپردازد و اهل انفاق و کمکهای مستحبی به دیگران نیز باشد، بر خود، خانواده و دیگران سخت میگیرد.
این استاد حوزه تصریح کرد: البته انسان در برخی از موضوعات باید بخیل باشد، به عنوان مثال عمر خود را بابت هر کاری هزینه نکند و در انجام کارهای بیهوده و عبث، بخیل باشد.
وی با اشاره به اینکه اگر انسانها بخیل نباشد، خیلی از مشکلات جامعه حل میشود، گفت: بخیل بودن آثاری دارد که به جامعه و خانواده ضرر میزند، بخل به همراه خودش حسادت، اختلاف طبقاتی، تجملگرایی، زیاد شدن فقیر و تعصبات بیجا را به ارمغان میآورد.
حجت الاسلام قرائتی افزود: انسانی که گرفتار خصلت بخل است، به یک معنا منکر آخرت نیز میشود. او بر این باور نیست که در آینده همه اعمال و رفتارش مورد حسابرسی قرار گرفته و از آن بازخواست میشود، خداوند برای تنبیه انسانها، گاه مردمان بخیل را به سختی دچار میکند تا از این رفتار خویش دست بردارند.
وی عنوان کرد: انسانی که بداند همه داراییها از آن خداست و مشیت الهی در توسعه روزی انسانها نقش اساسی دارد، یقینا درک درستی از خیر و شر پیدا میکند و به آسانی میتواند از منش و صفت بخل رهایی یابد.
این مفسر قرآن با اشاره به اینکه انفاق کردن باعث میشود تا انسان عاقبت بخیر شود، اظهار کرد: انسان با کمک به دیگران در واقع زندگی خود را بیمه کرده است و عاقبت به خیری برای خود به ارمغان میآورد.
وی افزود: اگر کسی از خصلت زشت خساست رنج میبرد، راه درمان آن انفاق و بخشندگی است، در ابتدای امر این کار سخت است، ولی کمکم آسان و به تدریج تبدیل به یک سنت حسنه در انسان میشود.
حجت الاسلام قرائتی گفت: همچنان که در قرآن آمده و از آیات قرآن در مورد انفاق استخراج شده است، هر کار نیک و خیری در آخرت دارای پاداش است و چند برابر آن در دنیا و آخرت نصیب حال خیر میشود.
نظر شما