خبرگزاری شبستان-جنوب کرمان: فرهنگ مجموعهای از بینشها و کنشها، معقولات و محسوسات، اعتقادات و رفتارها در طول تاریخ یک جامعه است که از نسلی به نسل دیگر در همان جامعه منتقل میشود، فرهنگ هر انسان در برخورد انسان با خود، خدا، طبیعت و جامعه انسانی بهوجود میآید و فرهنگ هر جامعه نیز در برخورد جامعه با طبیعت و جوامع دیگر بهوجود میآید.
پایه و اساس همه فعالیت ها در جامعه مبتنی بر مسئله فرهنگ است به عبارت دیگر فرهنگ هویت بخش جامعه است لذا چنانچه اجزای فرهنگ در راستای صحیح آن حرکت کند، موجب می شود سایر اجزا و ابعاد نیز به نحوه صحیح پیش برود.
مقوله اقتصاد و فرهنگ دو حوزهای هستند که در زندگی اجتماعی انسان حائز اهمیت هستند؛ دو مقولهای که در عین حال بر هم اثر میگذارند و از یکدیگر تاثیر میپذیرند و به نوعی تفکیک این دو از یکدیگر ممکن نیست، شما زمانی که درباره اقتصاد و توسعه اقتصادی بهعنوان یک توسعه اجتماعی صحبت میکنید نمیتوانید این بحث را بدون توجه به فرهنگ خاص حاکم بر آن توصیف کنید، بنابراین باز تعریفی که شما از حوزه اقتصاد میدهید در قالب فرهنگی است که بر جامعه و روابط اجتماعی حاکم است و شما زمانی میتوانید به یک توسعه اقتصادی قابل اعتنا دست پیدا کنید که یک فرهنگ غنی و با پشتوانه بر اقتصادتان حاکم باشد.
ارتباط فرهنگ و اقتصاد، ارتباطی ناگسستنی و در عین حال همافزاست، فرهنگ به عنوان عامل تعیینکننده نحوه حضور و فعالیت افراد جامعه در عرصههای مختلف، این قابلیت را دارد که بر همه شئون زندگی مردم کشورمان اثر بگذارد.
نقطه تلاقی اقتصاد و فرهنگ را می توان در فعالیت ها و برنامه های ستاد عالی کانون های مساجد کشور مشاهده کرد در جایی که بسیاری از کانون های فرهنگی هنری در سراسر کشور با توجه به محور بودن فعالیت های فرهنگی در جوار مساجد، شاهد انجام برنامه های اقتصادی و حتی اشتغالزایی هستیم.
کانون فرهنگی هنری امام صادق علیه السلام شهرستان عنبرآباد در استان کرمان از جمله کانون هایی است که مفهوم فرهنگ و اقتصاد را به خوبی به یکدیگر گره زده است.
بعداز ظهر یک روز بهاری البته بسیار گرم با هماهنگی قبلی که با محبوبه جبالبارزی مدیر مسئول کانون امام صادق علیه السلام انجام داده بودیم، وارد این کانون شدیم و از نزدیک شاهد فعالیت هایی آنها بودیم.
حضور ما در این کانون نشان دهنده این بود که این مکان دارای فضای نه چندان بزرگی بود بگونه ای که فضای آن متشکل از یک اتاق بزرگ بود که آن را به دو قسمت جهت انجام فعالیت آقایان و خانم ها تقسیم کرده بودند که به انجام فعالیت های خود می پرداختند.
مدیر مسئول کانون امام صادق علیه السلام در ابتدا ضمن بیان تاریخچه شکل گیری این کانون به خبرنگار شبستان گفت: کانون فرهنگی هنری امام صادق علیه السلام عنبرآباد که در جوار مسجد جامع این شهرستان قرار دارد در سال 1370 تاسیس و با ارتباط گیری با اقشار مختلف جامعه یکسری امکانات را در آن تجهیز کردیم.
وی با تقسیم کردن فعالیت های کانون به حوزه های علمی، فرهنگی، ورزشی، اقتصادی و حوزه زنان، ادامه داد: در زمینه مسائل علمی ما دارای هسته پژوهش هستیم که در مسابقات و فراخوان های مختلف حائز رتبه های برتر در سطح شهرستان و استان شده ایم.
در حین صحبت های مدیرمسئول این کانون، آنچه توجه ما را جلب کرد یکسری ابزارهای هنری مثل گلیم بافی بود که در ادامه جبالبارزی توضیحاتی به خبرنگار شبستان داد و افزود: آموزش چرخ دوزی که از سال 91 آغاز شده است، یکی از برنامه های ثابتی است که در طول سال توسط یک مربی به افراد متقاضی آموزش داده می شود و البته در این زمینه قراردادی را نیز با اداره فنی و حرفه ای منعقد کرده ایم که بر اساس آن افراد پس از آموزش های لازم در آزمون شرکت می کنند و پس از قبولی به آنان مجوزی ارائه می شود که می توانند کارگاه خانگی چرخ دوزی را در منزل راه اندازی کنند و به فعالیت بپردازند.
وی در ادامه با بیان اینکه افراد پس از کسب مجوز لازم از اداره فنی و حرفه ای، بیمه می شوند به خبرنگار شبستان گفت: کانون امام صادق علیه السلام به افراد متقاضی رشته چرخ دوزی در حوزه های ساخت کیف دستی، کیف زنانه و جاسوئیچی آموزش های لازم را ارائه می دهد و همچنین باید اشاره کرد که در هر دوره میانگین 5 تا 15 نفر در کلاس های آموزشی کانون شرکت می کنند.
یکی دیگر از فعالیت های اقتصادی و هنری کانون امام صادق علیه السلام عنبرآباد، آموش ساخت گل گریستال است که در این زمینه جبالبارزی افزود: آموزش ساخت گل کریستال توسط یک مربی در هفته دو روز در دو شیفت صبح و بعداز ظهر انجام می شود که افراد پس از کسب آوزش های لازم گواهی پایان دوره توسط اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان را دریافت می کنند.
وی ادامه داد: از سال 91 تاکنون که آموزش ساخت گل کریستال آغاز شده است، 15 نفر وارد بازار کار شده اند و خوشبختانه تلاش کرده ایم که بازار آن را نیز فراهم کنیم.
آموزش قالی بافی یکی دیگر از فعالیت های فرهنگی و اقتصادی کانون امام صادق علیه السلام عنبرآباد است که مدیر مسئول این کانون ضمن ارائه توضیحاتی به خبرنگار شبستان، اظهار داشت: آموزش قالی بافی که در 3 دوره اول و دوم برگزار می شود، از سال 91 فعالیت خود را آغاز کرده است که با انعقاد قرار داد با اداره فنی و حرفه ای، هر ماه بطور ثابت 15 نفر آموزش داده می شوند و افراد پس از کسب مجوز می توانند مشغول به کار شوند.
این فعال فرهنگی به آموزش طرح فرش اشاره کرد و افزود: آموزش طرح فرش در سال های گذشته بر روی گونی با کاموا انجام می شده است اما در سالجاری به آموزش ساخت پادری یا اتاق خواب می پردازیم.
یکی از ابتکارات کانون فرهنگی هنری امام صادق علیه السلام، حمایت از ساخت سفره هفت سین توسط خانم های بد سرپرست و بی سرپرست و فراهم کردن بازار فروش آنان بود که در این زمینه موجب افزایش انگیزه این افراد شد.
برگزاری دوره آموزشی روبان دوزی یکی دیگر از برنامه هایی است که توسط این کانون برگزار می شود و توانسته است بستری را جهت اشتغالزایی فراهم کند که جبالبارزی در این زمینه بیشتر توضیح می دهد: کلاس روبان دوزی فقط در ایام تابستان دایر می شود و استقبال خوبی نیز از آن می شود تا جایی که هر دوره آموزشی بالغ بر 30 نفر مشغول به کار می شوند.
شاید سوالی که در ذهن ما مطرح شود، این باشد که فعالیت های انجام شده، چطور می تواند در یک فضای کوچک انجام شود، پاسخ این سوال را مدیرمسئول کانون امام صادق علیه السلام اینگونه مطرح می کند که تلاش داریم با توجه به محدود بودن فضای فیزیکی کانون، تعدادی از فعالیت ها را در داخل منازل افراد شرکت کننده برگزار کنیم تا تسریع در انجام برنامه ها صورت بگیرد.
جبالبارزی با اشاره به برگزاری نمایشگاه پته دوزی و روبان دوزی، خاطرنشان کرد: در این زمینه نیز با اداره فنی و حرفه ای قرارداد داریم لذا افراد پس از گذراندن دوره آموزشی و اخذ مدرک می توانند مشغول به کار بشوند.
از آنجا که محوریت کانون فرهنگی هنری انجام فعالیت های فرهنگی است، سر زدن به خانواده های شهدای شهرستان و برگزاری برنامه های مختلف قرآنی، برگزاری دوره های آموزش و مسابقات نقاشی در تابستان برای کودکان زیر 10 سال، برگزاری همایش شیرخوارگان با حضور 3 هزار نفری افراد نیز از جمله برنامه هایی این کانون فرهنگی هنری است.
همه فعالیت های ذکر شده توسط محبوبه جبالبارزی مدیر مسئول کانون فرهنگی هنری امام صادق علیه السلام با کم ترین امکانات مدیریت شده است و این جمله را به اثبات رساند که کار فرهنگی با دستان خالی نیز امکان پذیر است.
وی در ادامه دلیل موفقیت خود را ایمان و تقوا می داند چراکه این بانوی موفق فرهنگی شهرستان عنبرآباد معتقد است که اگر انسان پشتش به ذات باری تعالی باشد و تلاش کند در هر شرایطی موفق است.
نظر شما