راه‌اندازی مرکز تجاری صنایع دستی در هلند/رشد فروش بازارچه‌های نوروزی به بالای ۴۲ میلیارد تومان

خبرگزاری شبستان: معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی از راه‌اندازی مرکز تجاری صنایع دستی در هلند خبر داد و گفت: میزان فروش بازارچه‌های نوروزی به بیش از ۴۲ میلیارد تومان رسیده است.

به گزارش خبرنگار اجتماعی شبستان، بهمن نامورمطلق، معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی در مراسم بزرگداشت روز جهانی صنایع دستی با اشاره به گزارش فعالیت‌های انجام شده در حوزه صنایع دستی گفت: در این یک سال صنایع دستی کشور کامیابی ها و ناکامی هایی داشته است.

 

وی با بیان اینکه سال 95 سال پرباری برای صنایع دستی کشور بوده است، خاطرنشان کرد: صادرات صنایع دستی نسبت به سال گذشته 36 درصد افزایش یافته است و به مرز 252 میلیون دلار رسیده است.

 

نامورمطلق با اشاره به برگزاری نمایشگاه‌های صنایع دستی افزود: برپایی نمایشگاه‌های صنایع دستی 40 درصد افزایش یافته است و میزان فروش صنایع دستی از این طریق به 3.5 میلیارد تومان و سفارش صنایع دستی به 5 میلیارد تومان رسیده است.

 

معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی با اشاره به راه‌اندازی بازارچه صنایع دستی در هلند گفت: رشد 32 درصدی برگزاری بازارچه های نوروزی در سال 96 و درآمد 42 میلیارد تومانی راه اندازی 10 بازارچه دایمی در شهرستان ها، برگزاری نخستین جشن تولید ملی، راه اندازی سامانه زبردستان با بیش از 8 هزار نفر عضو از دیگر اقدامات انجام شده در حوزه صنایع دستی طی یک سال گذشته است.

 

نامورمطلق با بیان اینکه ایجاد اشتغال از طریق صنایع دستی 30 درصد افزایش یافته است و به مرز 400 هزار نفر در سامانه رسیده ایم، گفت: برگزاری نخستین جشنواره فجر صنایع دستی، برگزاری نخستین نمایشگاه نشان ملی و گردهمایی فارغ التحصیلان صنایع دستی، مسابقه بزرگ طراحی صنایع دستی، نخستین اجلاس صنایع دستی در اصفهان، برگزاری دو نشست آسیا و اقیانوسیه در تبریز و اصفهان، برگزیده شدن 2 شهر ایران جزء شهرهای جهانی، دریافت 9 نشان جغرافیای ملی و یک نشان جغرافیای بین المللی، افتتاح دفتر غرب آسیا و ایجاد پایانه صنایع دستی از دیگر اقدامات انجام شده در این حوزه است.

 

وی با بیان اینکه بیش از 18 میلیارد تومان تسهیلات از محل صندوق کارآفرینی به هنرمندان صنایع دستی پرداخت کرده ایم، گفت: برگزاری 16 همایش علمی تخصصی در یک سال گذشته از دیگر اقدامات انجام شده در این عرصه است.

 

نامورمطلق با اشاره به مشکلات و دغدغه های هنرمندان صنایع دستی گفت: علیرغم تلاش های زیادی که در خصوص بیمه هنرمندان انجام داده ایم اما در این عرصه ناکام بوده ایم.

 

وی با بیان اینکه طی سال گذشته معادل 4 سال خدمات و تسهیلات و اعتبارات به هنرمندان صنایع دستی اعطا کرده‌ایم، افزود: علیرغم اقدامات انجام شده این میزان در مقایسه با نیاز جامعه هنری ناچیز است.

 

بهمن نامورمطلق با بیان اینکه باید به صادرات یک میلیاردی در حوزه صنایع دستی مندرج در برنامه ششم توسعه برسیم، افزود: بر این اساس قرار است اشتغالزایی یک میلیون نفری نیز داشته باشیم که برای رسیدن به این جایگاه به تغییر ساختار نیاز داریم.

 

نامورمطلق با بیان اینکه طی 4 سال گذشته توانسته ایم 4 ردیف اعتباری مستقل در حوزه صنایع دستی کسب کنیم، افزود: قوانین مربوط به صنایع دستی باید مورد بازبینی قرار بگیرد چرا که صنایع دستی در حوزه قانونگذاری بسیار ضعیف است.

 

نامورمطلق با بیان اینکه به بازارهای جهانی در عرصه صنایع دستی توجه داشته ایم، خاطرنشان کرد: یکی از اهداف ما بازگرداندن اخلاق و عزت با تجاری سازی و خلاقیت در عرصه صنایع دستی است.

 

نامورمطلق با بیان اینکه تجاری سازی صنایع دستی این امکان را فراهم می کند تا هنرمندان ما بتوانند با غول هاث صنایع دستی هند و چین رقابت کنند، ادامه داد: از کمک های مستقیم دولتی به سوی کمک های زیرساختی و تبلیغاتی در حوزه صنایع دستی حرکت کرده ایم.

 

معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی با بیان اینکه از صنایع دستی غبارروبی شده و در حال بازپس گیری سهم خود است، گفت: صنایع دستی نقش فعالی در حوزه اقتصاد مقاومتی، تولید و اشتغال پیدا کرد

کد خبر 634744

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha