به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از شبکه خبری «دیلی صباح» مسجد جامع سلیمانیه در استانبول از مساجد متعلق به دوره عثمانی، ماه رمضان مکان جذب روزه داران و نمازگزاران است.
از آداب و رسوم مردم ترکیه این است که موقع افطار در حیاط و بوستان های اطراف مساجد افطار می کنند و این مسجد نیز شاهد حضور گسترده مردم در شب های ماه رمضان است.
مسجد جامع سلیمانیه به ویژه در پایان هفته ها مملو از جمعیت نمازگزاران می شود و ظرفیت آن به حدود 10 هزار نمازگزار می رسد.
در این مسجد، مراسم احیای شب قدر نیز برگزار می شود و در این شب حدود 30 هزار نمازگزار این شب را با حضور در این مسجد احیا می کنند.
ایهان منسز؛ یکی از ائمه جماعات این مسجد درباره اهمیت این مسجد گفت: داخل این مسجد برای 10 هزار نمازگزار ظرفیت دارد و حیاط آن نیز برای 6 هزار نمازگزار ظرفیت دارد.
وی افزود: در شب قدر اگر هوا خوب باشد، تعداد شب زنده داران به 30 هزار نفر می رسد.
وی اظهار کرد: در اطراف این مسجد، مساجد کوچک بسیاری وجود دارد، اما این مسجد برای پاسخگویی به نیاز نمازگزاران بزرگ ساخته شده است.
منسز گفت: این مسجد در سال 1550 تا 1557 میلادی توسط «سنان» معمار مشهور آن زمان بنا شده است.
این امام جماعت مسجد سلیمانیه در ادامه تاکید کرد: در سمت راست محراب، سوره فاتحه با نقشی زیبا بر روی شیشه نوشته شده است که نمونه آن در جهان نیست.
وی افزود: کارهای خوشنویسی این مسجد را «احمد قاره حصار» هنرمند برجسته آن زمان انجام داده است و بر اساس روایات وی هنگام کتابت برای این مسجد چشمان خود را از دست داد و برای همین وی این مسجد را افتتاح کرد.
این مسجد دارای ساختمان های جانبی نظیر حوزه علمیه، حمام، کتابخانه، کاروانسرا، بیمارستان و آشپزخانه عمومی نیز است.
امام جماعت مسجد سلیمانیه درباره کتابخانه آن گفت: در این مسجد نسخه های خطی بسیاری وجود دارد.
نظر شما