ماجرای تاسیس جمکران/موانع جمکران در کمک به امام زمان(عج)!

خبرگزاری شبستان: مدیران جمکران باید متناسب با جایگاه و شان این مسجد و دامنه اثرگذاری اش در جامعه شیعی اسلامی استفاده بهتری از ظرفیت آن داشته باشند، چنان که شاهدیم برخی ادیان و مذاهب از داشته هایی به مراتب کمتر از این حد بهره های فراوان می برند.

حجت الاسلام محمدرضا فوادیان، کارشناس مرکز تخصصی مهدویت در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در پاسخ به پرسشی در مورد جریان تاسیس مسجد مقدس جمکران اظهار کرد: امام زمان(عج) در هفدهم رمضان، در سه شنبه شبی با شیخ حسن بن مثله جمکرانی دیدار می کنند. او می گوید: در خانه خوابیده بودم و ناگاه صدای در آمد. جماعتی آمده بودند و مرا از خواب بیدار کردند و گفتند: برخیز امام زمان(عج) با تو کار دارد و من به همراه آنان رفتم.

 

وی ادامه داد:  زمانی که رسیدیم حضرت(عج) را دیدم و به من فرمودند: «برو به حسن مسلم که در این زمین کشاورزی می کند بگو اینجا زمین شریفی است و خداوند آن را از دیگر زمین ها برگزیده است و دیگر نباید روی این زمین کشاورزی انجام شود.» در آن اثنا بود که شیخ حسن بن مثله به حضرت(عج) عرض کرد: نیاز است تا دلیل و نشانه ای داشته باشد در غیر این صورت مردم حرف مرا قبول نمی کنند. حضرت(عج) در پاسخ به او فرمودند: «ما نشانه هایی قرار می دهیم. همچنین نزد سید ابوالحسن الرضا(یکی از علمای قم) برو و به او بگو که حسن بن مسلم را احضار کند و سود چند ساله که از این زمین به دست آورده است تا وصول کرده و با پول آن در این زمین مسجد بسازد.»

 

حجت الاسلام فوادیان در ادامه شرح جریان ساخت مسجد مقدس جمکران تصریح کرد: پس از آنکه حسن بن مثله به راه افتاد و چند قدمی بیشتر دور نشده بود حضرت(عج) دوباره او را فراخوانده و فرمودند: «بزی در گله جعفر کاشانی است، آن بز را بخر و به این مکان بیاور و بکش و بین بیماران انفاق کن که هر بیمار و مریضی که از گوشت آن بخورد، حق‌تعالی او را شفا می دهد.»

 

این پژوهشگر مهدوی در ادامه تصریح کرد: حسن بن مثله جمکرانی بعد از شنیدن سخنان حضرت حجت(عج) به خانه بر می گردد و بعد از اینکه از خواندن نماز صبح فارغ می شود سراغ علی المنذر می رود و ماجرا را برای او بیان کرده و به همراه او به مکان شب گذشته می رود و می بینند که در آنجا طبق فرموده امام عصر(عج) زنجیرهایی وجود دارد که حدود بنای مسجد را مشخص کرده است.

 

وی در ادامه بیان کرد: بعد از آن بود که به اتفاق به منزل سید ابوالحسن رضا رفتند و زمانی که درب خانه او رسیدند، خادم او پرسید: آیا تو از جمکران هستی؟ پاسخ دادم: بله. خادم در جواب گفت: سید از سحر در انتظار توست. وقتی وارد خانه شدیم سید مرا گرامی داشت و گفت: من در خواب بودم و شخصی به من گفت: حسن بن مثله از جمکران نزد تو می آید، هر چه که او گفت تصدیق کن و به قول او اعتماد کن که سخن او از ماست. قول او را رد نکن. پس از آن بود که سید بلافاصله فرمود تا اسب ها را زین کرده و بیرون آوردند و ما سوار شدیم و زمانی که نزدیک روستای جمکران شدیم گله جعفر کاشانی را دیدیم و همین که بز مرا دید به طرف من دوید. جعفر سوگند یاد کرد این بز در گله من نبوده و تاکنون آن را ندیده بودم. به هر صورت هر بیماری که از گوشت این بز خورد شفا گرفت. بعد از آن ابوالحسن رضا، حسن مسلم را فرا خواند و منافع زمین را از او گرفت و مسجد را بنا کرد.

 

وی در بخش دیگری از مباحث خود در پاسخ به پرسشی در مورد جایگاه مسجد مقدس جمکران در زمان ظهور حضرت حجت(عج) و در دولت موعود، اظهار کرد: ما معتقدیم که این مسجد اکنون پایگاه برای مناجات پروردگار و عرض حاجات به حضرت ولیعصر(عج) است. مسجد مقدس جمکران آثار و برکات خوبی دارد  و زائران این مسجد رکورددار اند و در نیمه شعبان سه تا پنج میلیون زایر از ایران و سایر نقاط جهان به این مسجد می آیند.

 

حجت الاسلام فوادیان ابراز کرد: در دولت موعود جایگاهی که برای مساجد دیگر از جمله مسجد کوفه، مسجد سهله و برخی دیگر از مساجد بیان شده است برای مسجد جمکران عنوان نشده است و تنها یک حدیث در این مورد در کتاب «انوار المشعشین» وجود دارد که ما آن را حدیث معتبر و درستی نمی دانیم.

 

وی با اشاره به انتصاب تولیت مسجد مقدس جمکران از سوی مقام معظم رهبری، ابراز کرد: به نظر می رسد مدیران این مسجد باید متناسب با جایگاه و شان این مسجد و دامنه اثرگذاری اش در جامعه شیعی اسلامی استفاده بیشتر و بهتری از ظرفیت آن داشته باشند، چنان که شاهدیم برخی ادیان و مذاهب از داشته هایی به مراتب کمتر از این حد بهره های فراوان می برند.

 

پژوهشگر مرکز تخصصی مهدویت با ابراز گلایه از سطح امکانات رفاهی مسجد جمکران تاکید کرد: امکانات فرهنگی آن نیز در حد انتظار نیست لذا به نظر می رسد باید چاره ای اندیشید و نهادهای مهدوی به کمک مسجد بیایند. موسساتی چون مرکز تحصصی مهدویت، آینده روشن و موسسه موعود(عج) باید در این راستا قدم بردارند و با تولیت مسجد صحبت کنند تا در راستای خدماتی که می توان ارائه کرد، هماهنگی ایجاد شود.

 

وی ادامه داد: افرادی که علاقه مند به امام زمان(عج) هستند و در عرصه مهدویت دست به قلم و سخنی بر زبان دارند باید در رابطه با مظلوم زدایی از این مکان مقدس تلاش کنند، مسجد جمکران ظرفیت و پتانسیل بیشتری دارد که متاسفانه در  طول تاریخ از آن غافل بوده ایم.

 

فوادیان با بیان اینکه البته در حوزه ساخت و ساز مسجد مقدس جمکران رشد و شکوفایی خوبی داشته است، خاطرنشان کرد: در بخش خادمان افتخاری دکتر و مهندس و همه قشری وجود دارد ولی در این جبهه فرهنگی نیاز داریم که متفکران مهدویت طرح و برنامه های فرهنگی به مسجد بدهند تا مسجد از رکود خارج شود و مسایلی که می تواند جنبه خرافی داشته باشد و موجب وهن شیعه شود، از مسجد و آداب زیارت آن حذف گردد.

کد خبر 634625

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha