به گزارش خبرنگار محیط زیست شبستان، سعید متصدی، معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست در نشست خبری امروز با اشاره به اقدامات انجام شده در حوزه محیط زیست گفت: سالانه 8 هزار نفر بر اثر آلودگی هوا جان خود را از دست می دادند که با اقدامات انجام شده این رقم به 5300 نفر کاهش یافته است.
وی با بیان اینکه طی یک سال اخیر سه هزار نفر از میزان مرگ و میر بر اثر آلودگی هوا کاهش یافته است، افزود: این امر بیانگر آن است که برنامه محیط زیست کشور به سمت مطلوبی در حال حرکت است.
متصدی ادامه داد: یکی از مواردی که در این دوره رخ داد تدوین سندهای گوناگون و متناسب با تغییر اقلیم است.
وی خاطرنشان کرد: سند ملی و راهبردی تغییر اقلیم کشور، سند مشارکت داوطلبانه کشور برای کاهش میزان گازهای گلخانه ای و سند اقتصاد کم کربن کشور سه سند ملی و راهبردی مهم در حوزه حفاظت از محیط زیست است.
متصدی با بیان اینکه ایران در جهت تغییر اقلیم و همجهت با کشورهای دنیا برای مبارزه با پدیده جهانی در حال مشارکت است، افزود: برای کاهش گازهای گلخانه ای به نحو مطلوبی برنامه ریزی کرده ایم تا با این بلای طبیعی مبارزه کنیم هرچند منشا اصلی تغییر اقلیم انسان است.
متصدی با بیان اینکه راهبرد بهره گیری از فناوری سازگار با محیط زیست را از سال 92 اجرایی کرده ایم، گفت: بر این اساس از سال 92 به نیروگاه های با راندمان زیر 50 درصد مجوز فعالیت نداده ایم.
متصدی ادامه داد: دوربین های همه نیروگاه ها را کلاس C اختصاص دادیم که با این اقدام راندمان تولید انرژی 58 درصد خواهد بود.
وی با اشاره به عدم صدور مجوز برای سیستم های آب بر از سال 92 خاطرنشان کرد: از سال 92 تلاش کرده ایم منابع کشور را به سمتی سوق دهیم که برای نسل آتی حفظ شود.
متصدی، توسعه بازیافت و اقتصاد سبز در کشور را از اقدامات انجام شده در راستای محافظت از منابع طبیعی و محیط زیست عنوان کرد و افزود: ایجاد تصفیه خانه های فاضلاب در شهرک های صنعتی با هدف اصلی بازچرخانی آب و جبران کمبود آب از دیگر اقداماتی بوده است که انجام داده ایم.
وی با اشاره به تکمیل شبکه پایش گرد و غبار کشور گفت: کامل ترین استراتژی ها و بیشترین فعالیت در مبارزه با گرد و غبار در دولت یازدهم انجام شده است.
متصدی با بیان اینکه در این دولت نشان دادیم می توان پدیده های طبیعی را در اختیار گرفت و اثرات آن را کاهش داد، افزود: آب گیری بیش از 80 درصد حورالعظیم در خوزستان، پخش سیلاب و درختکاری در 40 هزار هکتار، مانچ پاشی و درختکاری در 7 هزار هکتار از اراضی خوزستان و احیای برخی تالاب های خشک از مواردی است که در حوزه مقابله با گرد و غبار انجام داده ایم.
معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به اخذ 4 قطعنامه با هدف جلب مشارکت کشورهای منطقه و دنیا از سوی سازمان ملل گفت: تا یک ماه آینده بزرگترین کنفرانس گرد و غبار با همکاری سازمان ملل و سازمان محیط زیست ایران در تهران برگزار می شود.
متصدی با اشاره به هدف برگزاری کنفرانس گرد و غبار در ایران گفت: رسیدن به مشارکت کشورها برای کاهش گرد و غبار در منطقه و جهان رویکرد اصلی این کنفرانس است.
وی با بیان اینکه فعالیت های زیادی در حوزه کاهش آلودگی هوا انجام داده ایم، افزود: اصلاح و استانداردسازی سوخت، حذف بنزین پتروشیمی، کنترل بخارات بنزین، ارتقای استاندارد خودروها، ایجاد سیستم معاینه فنی یکپارچه، کاهش میزان مصرف سوخت مازاد در نیروگاه ها از 45 درصد به زیر 8 درصد و در سال جاری به صفر درصد از جمله اقدامات انجام شده برای کاهش آلودگی هوا بوده است که همه این اقدامات تابع برنامه راهبردی معاونت محیط زیست انسانی بود.
متصدی با اشاره به اجرایی کردن پیوست ارزیابی زیست محیطی در پروژه ها گفت: سال گذشته پروژه هایی که پذیرفته شدند موظف کردیم تا قوانین HFE را رعایت کنند و مفاد آن را اجرایی کنند.
وی خط لوله دماوند به امامزاده هاشم و فیروزکوه را یکی از پروژه های سال گذشته عنوان کرد و گفت: این پروژه به دلیل عدم توجه به ملاحظات زیست محیطی در گزارشات ارزیابی متوقف شد. همچنین پروژه های پذیرفته شده علاوه بر ارایه گزارش ارزیابی زیست محیطی باید مطابق آن نیز عمل کنند در غیر این صورت متوقف می شوند.
متصدی با اشاره به اجرای طرح صنعت سبز کشور گفت: امروز داشتن گواهینامه سبز در ایران یک مدرک بین المللی است برای اینکه بتوانیم فرصت رقابت جهانی را برای صنعت کشور ایجاد کنیم.
معاون سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به تدوین سه لایحه زیست محیطی طی سال اخیر گفت: لایحه هوای پاک در مجلس شورای اسلامی تصویب شده است و منتظر تصویب نهایی آن در شورای نگهبان هستیم.
متصدی با اشاره به تدوین لایحه خاک افزود: این لایحه در جلسات کمیسیون مجلس بررسی شده است و به زودی برای بررسی به صحن مجلس می رود.
وی با اشاره به لایحه ارزیابی زیست محیطی گفت: متاسفانه این لایحه به دلیل ندانم کاری مجلس قبلی رد شد و دولت لایحه ارزیابی زیست محیطی را پس از بررسی مجدد به مجلس می فرستد.
متصدی در خصوص لایحه ارزیابی زیست محیطی توضیح داد: ممنوعیت صادرات خاک، تصویب استانداردهای خاک، استانداردسازی کالاها، تولید پسماند کمتر، ممنوعیت استفاده از محصولات پلاستیکی و ضوابطی که تضمین کننده حفاظت از خاک هستند در قالب این لایحه تدوین شده است.
متصدی با بیان اینکه ممنوعیت استفاده از محصولات پلاستیکی در کمیسیون های دولت در حال بررسی است، ادامه داد: این موضوع در کمیته ای با همکاری وزارت صنایع و معادن و سازمان محیط زیست در حال بررسی است و پیشنهاد نهایی آن آماده و به دولت ارسال می شود.
وی مکانیزه کردن استقرار فرآیند صنعت را از دیگر اقداماتی عنوان کرد که اشتغالزایی و میزان اشتغال را افزایش می دهد و افزود: تلاش کرده ایم تا صنعت و محیط زیست در کنار هم و با هم توسعه پیدا بکنند و این تعامل و تعادل امروز برقرار است.
معاون سازمان حفاظت محیط زیست تاکید کرد: با استفاده از ابزارهای گوناگون زیست محیطی با نگاه نوین حفظ محیط زیست فرآیند توسعه کشور را تسهیل می کنیم، فرآیندی که نتیجه اش توسعه و بالندگی محیط زیست باشد.
وی با بیان اینکه حرکت توسعه ای کشور و دیپلماسی محیط زیست همگام کردن ارتقای راندمان نیروگاهی کشور، کاهش مصرف آب و بازچرخانی آب، عدم فشار به منابع طبیعی کشور با انجام بازیافت از شیوه های حفاظت از محیط زیست کشور است که در حال انجام آنها هستیم.
متصدی در ادامه با اشاره به موضوع طرح قطب بند گفت: وزارت نیرو، سازمان حفاظت محیط زیست و وزارت جهاد کشاورزی و موسسه آب دانشگاه تهران با همکاری سازمان برنامه و بودجه کمیته ای را تشکیل داده اند و در قالب آن سناریوهای مختلف در خصوص بهبود وضعیت این منطقه تهیه و بررسی شده است.
متصدی ادامه داد: بررسی خروجی آب کارون، میزان شوری آب، توده نمک و کف مخزن همه بررسی شده است و بر اساس آن سناریوهای مختلفی نوشته شده است.
وی ادامه داد: انتقال آب به مناطق نزدیک سد، ایجاد استخرهای تبخیری، انتقال آب به خلیج فارس، ایجاد یک سیستم بایپاست، تخریب سد همه گزینه هایی بوده است که مطرح و بررسی شده است و سرانجام به این نتیجه رسیدیم که مخزن سد را مدیریت کنیم و میزان نمک موجود در آب را کنترل کنیم.
معاون سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه مدیریت مخزن آب و کنترل میزان نمک را به مدت یک سال به وزارت نیرو واگذار کرده ایم، اظهار داشت: در حال حاضر یک سال مورد نظر پایان یافته است و باید نتیجه آن را بررسی کنیم و اینکه ببینیم در این مدت چه اتفاقاتی رخ داده است.
نظر شما