همکاری ایران و ترکیه در حوزه کشتی سازی

خبرگزاری شبستان: ترکیه و ایران به عنوان دو کشور غیر عرب در خاورمیانه از کشورهای کلیدی این منطقه هستند و در حال حاضر ایران و ترکیه اسناد تجاری به ارزش ۱۰۰ میلیون دلار در زمینه کشتی سازی و اجرای پروژه های ساختمانی امضا کردند.

خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: ترکیه و ایران به عنوان دو کشور غیر عرب در خاورمیانه از کشورهای کلیدی این منطقه هستند. این دو کشور از سال 1639 تاکنون هیچ گونه درگیری مرزی یا مسائل مشابه نداشته اند و مرزهای دو کشور تا امروز بدون تغییر باقی مانده است. از نظر تاریخی، با وجود تفاوت های ایدئولوژیکی میان حکومت سکولار ترکیه و جمهوری اسلامی ایران، واقعیت های ژئو پلیتیکی و الزامات اقتصادی دو کشور را ملزم به همکاری با یکدیگر در تعدادی از موضوعات کرده است. مرز مشترک دو کشور و وجود سازمان های شبه نظامی کردی به این همکاری استحکام بخشیده است.

 

بنابراین گزارش، علاوه بر موارد فوق نیاز ترکیه به انرژی به افزایش حجم مبادلات تجاری میان دو کشور انجامیده است. روابط تجاری دو کشور همیشه خوب بوده و این از اصول سیاست خارجی دو کشور در جهت توسعه روابط اقتصادی و تجاری با همسایگان سرچشمه می گیرد. تجارت دو کشور بیشتر شامل گاز طبیعی بوده اما همکاری های اقتصادی در زمینه های دیگر نیز وجود دارد و در حال حاضر ایران و ترکیه اسناد تجاری به ارزش 100 میلیون دلار در زمینه کشتی سازی و اجرای پروژه های ساختمانی امضا کردند.

 

این گزارش می افزاید: ایرنا در این زمینه خبر داده است: "شرکت سرمایه‌گذاری تأمین اجتماعی (شستا) و شرکت های ترکیه ای موافقتنامه هایی را برای اجرای پروژه های ساختمانی و نوسازی محوطه کشتی سازی اروندان امضا کردند، همچنین نخستین کشتی «کاتاماران» ساخت ایران نیز به طور رسمی به طرف ترکیه ای تحویل داده شد. اجرای طرح های یاد شده حدود 100 میلیون دلار ارزش دارد که منابع مالی آن توسط طرف ترکیه ای تامین می شود. بر این اساس، سند تحویل شناور کاتاماران میان مسئولان ارشد شرکت سرمایه‌گذاری تأمین اجتماعی ایران و «ماف اینوست» ترکیه امضا شد. ارزش قرارداد ساخت شناور کاتاماران (شناورهای مسافربری تندرو با بدنه آلومینیومی) حدود 10 میلیون دلار است.

 

شرکت سرمایه‌گذاری تأمین اجتماعی ایران و شرکت «شوز ماکینا» ترکیه همچنین برای نوسازی و توسعه سایت کشتی سازی اروندان در استان خوزستان نیز موافقتنامه ای به ارزش 15 میلیون دلار امضا کردند که البته پنج میلیون دلار دیگر نیز به عنوان سرمایه در گردش طرح ها هزینه خواهد شد. قرار است این محوطه صنعتی برای ساخت، تعمیر و نگاه داری انواع کشتی و شناور مورد استفاده قرار گیرد."

 

یادآور می شود: سهم ترکیه از تجارت با ایران طی ١٠ ماه ابتدایی‌ سال‌ 95 در مقایسه با مدت مشابه‌ سال 94 روند نزولی به خود گرفته است و در دو بخش صادرات و واردات به ترتیب افت ٩ و ٣٨,٨‌درصدی را تجربه کرده است. آن‌گونه که آمارها نشان می‌دهد صادرات ایران به ترکیه از ٣‌میلیارد و ١٧‌میلیون دلار به ٢‌میلیارد و ٧١٩‌میلیون دلار رسیده که از افت ٩,٩‌درصدی حکایت می‌کند. همچنین واردات از این کشور نیز با ٩.٩‌درصد کاهش از ٢‌میلیارد و ٢٣٠‌میلیون در ‌سال گذشته به ٢‌میلیارد و ١٨‌میلیون دلار رسیده است.

کد خبر 634429

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha