پرداخت زکات فطریه تنها مختص روزه داران نیست

استاد دانشگاه و حوزه علمیه قم گفت: زکات فطریه مختص کسی که روزه می گیرد، نیست بلکه متعلق به همه مسلمان های روزه دار و سایر افراد دیگر است که به فکر مستمندان باشند.

آیت الله محمد باقر تحریری، استاد دانشگاه وحوزه علمیه قم در گفتگو با خبرنگار شبستان در اردبیل، گفت: رمضان ماه تصفیه روح است واگر انسان خالص شود، تصفیه شود از عذاب جهنم هم دور می شود.


وی با اشاره به معنای فقهی روزه بیان کرد: معنای فقهی روزه کفه نفس یعنی نگهداری خود از ارتکاب بعضی از امور که مباح است، با نیت از تبعیت از فرمان خداست.

 

وی ادامه داد: ماه رمضان از ماه های مخصوص خدا است که خدا عنایات خاصش برای بندگان سرازیر می کند وبه تعبیری دعوت عمومی کرده است که در این فرصت یک ماه، یک تحولی در روح، زندگی و جسمشان ایجاد کنند.

 

آیت الله تحریری اظهار داشت: طبق روایات خدای متعال ما را به ضیافت خودش دعوت کرده است و معرفت انسان هر اندازه باشد، ضیافت خدا را به همان اندازه درک می کند.

 

وی با بیان اینکه خدا برای این ضیافت خود، روزه داری را انتخاب کرده، عنوان کرد: خاصیت روزه این است که در یک مدت روز از اول طلوع فجر تا موقع مغرب انسان از یک امور مباحی که در ایام دیگر، در شرع مقدس انجام آن جایز است، دوری می کند به نیت تقرب به خدای متعال و علاوه بر اینکه انسان باید از یک سری محرماتی دوری کند، از یک سری اعمال مباح نیز باید دوری کند از جمله خوردن وآشامیدن و ارتباط زنا شویی در روز و  که این یک توفیق جبری است که انسان تمرینی می کند برای مواجه شدن با کمبود هایی که ممکن است در زندگی پیش بیاید.


وی در ادامه شرح داد: به بیانی دیگر انسان در ماه مبارک رمضان نگران کمبودهای دیگران نیز می شود و توجه به فقرا در فرد بیشتر می شود وقتی که در شرایط مشابه آنها قرار می گیرد که روزه عواطف انسانی را تحریک می کند.

 

این استاد دانشگاه و مبلغ اعزامی از حوزه علمیه قم خاطر نشان کرد: در این ماه خدا قرآن را نازل کرده است و به ما نیز سفارش کرده است که به طور خاصی قرآن بخوانیم همان طور که خداوند در فضیلت نازل شدن قرآن در این ماه می فرماید: خواندن یک آیه ازقرآن کریم در رمضان معادل ختم کلی قرآن در ماه های دیگر است.

 

این روحانی اعزامی از قم تصریح کرد: رمضان ماه دعا وبندگی است وما نیز باید اعمال خود رابسنجیم تا ببینیم تا چه حد توانستیم خود را به معبود وخالق خود نزدیک سازیم وچون انسان در ماه های دیگر فرصت پیدا نمی کند که اظهار خضوع خالصانه بکند و با توجه به اینکه نماز اظهار خضوع روزانه نسبت به خدای متعال است و خدا خود خواسته که با انجام فریضه روزه اظهار خضوع بندگان به درگاه حق بیشتر شود.

 

وی تاکید کرد: در ماه رمضان عملی که بسیار سفارش شده است، دعا کردن از خالق است و ماه مبارک رمضان، شب وروز و هم هنگام سحر وافطار دعاهای مخصوص به خود را دارد علاوه بر اینها سه دعای مستحب وجود دارد که خواندن آنها نیز سفارش شده است.

 

آیت الله تحریری در خصوص پرداخت زکات فطریه اضافه کرد: زکات فطریه مختص کسی که روزه می گیرد، نیست بلکه متعلق به همه مسلمان های روزه دار وسایر افراد دیگر است که به فکر مستمندان باشند زیرا که خاصیت باطنی روزه این است که قهرا به فکر مستمندان و نیاز مندان باشیم.

 

وی اذعان داشت: زکات فطره برای سلامتی خود انسان نیز مفید است که این نشان می دهد که دستورات اسلام، دستورات بیهوده وبی هدفی نیست بلکه برای غایتی مهم تدوین شده است و همه جنبه های نیاز انسان را کامل می کند.

 

این روحانی اعزامی از حوزه علمیه قم یاد آور شد: ما با استفاده از فیوضات ماه مبارک رمضان می توانیم یک تحولی در خود ایجاد کنیم، کارهای بد وزشت گذشته خود را جبران کنیم، استغفار کنیم و اگر واجبی را ترک کردیم تصمیم بگیریم که آن واجب را انجام بدهیم مثلا اگر اخلاقمان خوب نیست کمی در مورد آن کتاب سیره پیامبر، اخلاق انبیا و امامان را مطالعه کرده و سرمشق زندگی خویش قرار دهیم.


استاد دانشگاه وحوزه علمیه قم توفیق بهره مندی از نعمت های بی شمار مادی ومعنوی، اطاعت از دستورات خداوند تبارک و تعالی و دین را در زندگی وقرار گرفتن در مسیر ولایت اهل بیت (ع) را از درگاه ایزدی برای همه مسلمانان جهان و امت خواستار شد.

 

پایان پیام/

کد خبر 63387

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha