اتحادیه اقتصادی اوراسیا همکار اقتصادی ایران/ رشد اقتصادی ایران بدون نفت

خبرگزاری شبستان: اتحادیه اقتصادی اوراسیا همکار اقتصادی ایران، فعال شدن ۸۵ درصد برنامه های ایمیدرو، رشد اقتصادی ایران بدون نفت، اروپا همکار ایران برای انتقال فناوری پتروشیمی برخی از سرتیترهای اخبار اقتصادی در هفته گذشته بود.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، اتحادیه اقتصادی اوراسیا همکار اقتصادی ایران، فعال شدن ۸۵ درصد برنامه های ایمیدرو، رشد اقتصادی ایران بدون نفت، اروپا همکار ایران برای انتقال فناوری پتروشیمی برخی از سرتیترهای اخبار اقتصادی در هفته گذشته بود. ادامه اخبار و رویدادهای این حوزه را در گزارش زیر بخوانید:

سیاست های تشویقی برای رونق سرمایه گذاری در حوزه انرژی های تجدیدپذیر

خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: در سال‌های اخیر با توجه به این که منابع انرژی تجدید ناپذیر رو به اتمام هستند انرژی های تجدیدپذیر مورد توجه قرار گرفته‌اند. در سال ۲۰۰۶ حدود ۱۸ درصد از انرژی مصرفی جهانی از راه انرژی‌های تجدید پذیر بدست آمد. سهم زیست‌توده به‌طور سنتی حدود 13 درصد، که بیشتر جهت حرارت دهی و 3 درصد انرژی آبی بود.۲/۴ درصد باقی‌مانده شامل نیروگاهای آبی کوچک، زیست توده مدرن، انرژی بادی، انرژی خورشیدی، انرژی زمین‌گرمایی و سوختهای زیستی می‌باشد که به سرعت در حال گسترش هستند.

بنابراین گزارش، انرژی‌های نو را می‌توان در مقیاس‌های کوچک (نیروگاه کوچک خارج مدار یا نیروگاه کوچک مدار بسته) استفاده کرد. به این دلیل که منابع انرژی‌های تجدیدپذیر در تمام نقاط کره زمین در دسترس می‌باشند، در حواشی و در جاهای دور افتاده، نقش انرژی‌های نو به‌خوبی نمایان می‌شود، در حالی که منابع سوخت‌های فسیلی (نفت، گاز، و زغال‌سنگ) فقط در کشورهای خاصی یافت می‌شود. کنیا دارای بالاترین نرخ سالانه فروش سیستم‌های کوچک خورشیدی (۲۰-۱۰۰ وات) به میزان ۳۰۰۰۰ سیستم در سال می‌باشد. در کشورمان هم چند سالی است که استفاده از انرژی های تجدیپذیر بیش از پیش مورد توجه قرار گرفته است و در حال حاضر نیز سیاست های تشویقی برای بومی‌سازی تجهیزات و فناوری‌های تجدیدپذیر مورد استفاده قرار می گیرد تا زمینه برای سرمایه‌گذاری شرکت‌های خارجی در بخش تولید قطعات انرژی‌های تجدیدپذیر فراهم شود.

این گزارش می افزاید: وزارت نیرو در این زمینه به نقل از سیدمحمد صادق‌زاده، معاون وزیر نیرو و رئیس سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره‌وری انرژی برق جمهوری اسلامی ایران (ساتبا) نوشته است: "وزارت نیرو برای تشویق سرمایه‌گذاران بخش خصوصی (داخلی و خارجی) و افزایش انگیزه آن‌ها برای سرمایه‌گذاری در نیروگاه‌های تجدیدپذیر و از دیگر سوی ایجاد بستر مناسب در خصوص تنوع بخشی هر چه بیشتر به سبد انرژی و توسعه ظرفیت برق تولیدی از منابع انرژی تجدیدپذیر و پاک از طریق خرید تضمینی برق و جلب مشارکت بخش خصوصی اقدام کرده است. به این ترتیب فرصتی مناسب برای حضور سرمایه‌گذاران خصوصی برای ورود به این عرصه در کشور فراهم شده که رویکرد اقتصادی و انتفاع مالی برای آن‌ها را نیز به همراه داشته است. جمهوری اسلامی ایران برای حمایت هر چه بیشتر از این بخش، سیاست تشویقی برای بومی‌سازی تجهیزات و فناوری‌های تجدیدپذیر دارد که زمینه را برای سرمایه‌گذاری شرکت‌های خارجی در بخش تولید قطعات انرژی‌های تجدیدپذیر فراهم کرده است."

اتحادیه اقتصادی اوراسیا همکار اقتصادی ایران می شود/امضای توافق تجارت آزاد

اتحادیه اقتصادی اوراسیا (EAEC) یک مجمع اقتصادی میان گروهی از کشورهای آسیایی و اروپایی است. این مجمع از ۱۰ اکتبر ۲۰۰۰ آغاز به‌کار کرد. در مجمع اقتصادی اوراسیا کشورهای بلاروس، قزاقستان، قرقیزستان، روسیه، تاجیکستان و ازبکستان عضویت دارند. در نشست‌های این مجمع درباره مسایلی از جمله گردشگری، انرژی، همکاری‌های مالی، اقتصادی و آموزشی بحث و تبادل نظر می‌شود. ایران نیز در بعضی از نشست‌های آن حضور دارد. شهر شی‌آن مرکز استان شنسی در شمال غرب چین محل دائمی مجمع اقتصادی اوراسیا است که نخستین بار در نوامبر ۲۰۰۵ میزبان این اجلاس بود.

بنابراین گزارش، عملیاتی شدن اتحادیه اقتصادی اوراسیا در وهله نخست به ایجاد بازار مشترک بزرگی در حوزه کشورهای مستقل هم‌سود عضو این اتحادیه منجر شده است. درعین‌حال هدف اصلی ایجاد این اتحادیه، تسهیل تجارت میان کشورهای استقلال‌یافته از اتحاد جماهیر شوروی است. ارمنستان در 2 ژانویه 2015 به عضویت کامل اتحادیه اقتصادی اوراسیا درآمد. همچنین توافقنامه پیوستن قرقیزستان به این اتحادیه در 23 دسامبر 2014 به امضا رسید. اتحادیه اقتصادی اوراسیا در حال حاضر از کشورهای روسیه، بلاروس، قزاقستان، قرقیزستان و ارمنستان تشکیل‌شده است. مجموع مساحت کشورهای این اتحادیه بیش از 20 میلیون کیلومترمربع، جمعیت آن‌ها بیش از 180 میلیون نفر و تولید ناخالص داخلی آن‌ها در سال 2013 میلادی حدود 4 تریلیون دلار (بر اساس معیار برابری قدرت خرید) است.

این گزارش می افزاید: با افزایش اشتیاق کشورهای اروپایی و آسیایی برای همکاری های اقتصادی و تجاری با ایران؛ اتحادیه اقتصادی اوراسیا نیز خواهان همکاری با کشورمان شده است و قرار است ایران با اتحادیه اقتصادی اوراسیا توافق تجارت آزاد امضا کند. مهر دز این زمینه یه نقل از فایننشال تایمز نوشته است: "اتحادیه اقتصادی اوراسیا به رهبری روسیه قصد دارد تا پایان امسال موافققت نامه تجارت آزاد با ایران را نهایی کند. ایران و روسیه که در زمینه های مختلف ژئوپولتیک از جمله در بحران سوریه همکاری های نزدیکی با هم دارند قصد دارند همکاری های اقتصادی خود را نیز تعمیق بخشند. دستیابی به این توافق تجارت آزاد موفقیت بزرگی برای ایران و کشورهای عضو این اتحادیه روسیه، قزاقستان، قرقیزستان، بلاروس و ارمنستان می باشد و اهمیت زیادی در گسترش روابط ایران با کشورهای جدا شده از تحاد جماهیر شوروی سابق دارد."

فعال شدن ۸۵ درصد برنامه های ایمیدرو

سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران بموجب ماده 6 قانون تاسیس وزارت صنایع و معادن مصوب 1379/10/6 مجلس شورای اسلامی و تبصره ذیل ماده مذکور به منظور بررسی، تهیه و اجرای طرحهای احداث، توسعه، تجهیز و نوسازی صنایع تولیدی متالوژی، استخراج و فرآوری مواد معدنی و اجرای طرحهای اکتشافی تشکیل شده است.

بنابراین گزارش، این سازمان طبق قانون تاسیس سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران مصوب 1346/4/26 و اساسنامه و مقررات آن اداره شده و دارای 8 شرکت اصلی و 55 شرکت عملیاتی بهره برداری در زمینه صنایع فولاد، آلومینیوم، مس، سیمان و مواد معدنی می باشد. در راستای تحقق اهداف پیش بینی شده و با توجه به مفاد قانون برنامه سوم توسعه اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی جمهوری اسلامی ایران این سازمان بعنوان شرکت مادر تخصصی تلقی شده و نظارت عالیه بر شرکتهای عملیاتی و انجام برنامه ریزیهای لازم برای واگذاری آنها به بخش خصوصی را در دستور کار دارد. ضمنا برای پیشبرد اهداف مربوطه طبق ضوابط و مقررات استخدامی سازمان نیروی انسانی مورد نیاز باید دارای تحصیلات عالیه و تجربه پیش بینی شده در شرایط احراز مشاغل باشند.

این گزارش می افزاید: این سازمان اقدامات فراوانی را در مسیر توسعه خود طی کرده است و در دولت یازدهم 240 هزار میلیارد ریال طرح در دستور کار داشت و تا پایان سال گذشته بیش از 85 درصد این برنامه فعال شد و برخی به افتتاح رسید. مهدی کرباسیان، معاون وزیر صنعت، معدن وتجارت در این زمینه به ایرنا گفته است: "واقعیت اینکه از مجموع طرح هایی کــه پیش روی این سازمان قرار داشت، 85 درصد با همکاری و مشارکت بخــش خصوصــی، جــان گرفــت و شماری از آنها افتتــاح شدند و ایــن مهم امیدوارکننــده بــرای ادامــه مســیر و انجــام وظایــف محوله است. طرح هــای اســتانی فــولاد ( هفت طرح ) بــا مشــارکت بخــش خصوصــی و همچنیــن جــذب 1.6 میلیــارد یــورو فاینانــس، فعــال شــدند و اکنــون برخــی در نوبــت افتتــاح قرار دارند.

نمونــه عینــی آن هم آذرماه 95، کارخانــه آهــن آســفنجی فــولاد ســفید دشــت چهارمحــال و بختیــاری اســت کــه بــه عنــوان نخســتین طــرح از فولادهــای اســتانی- بــا حضــور معــاون اول رییــس جمهــوری و وزیــر صنعــت معــدن و تجــارت بــه مــدار تولیــد پیوســت. همچنین فولاد شادگان نیز در اردیبهشت 96 به عنوان دومین طرح در مدار قرار گرفت و برای خرداد ماه هم انتظار می رود سه واحد دیگر اضافه شوند. فولاد سپید دشت (چهارمحال و بختیاری)، فولاد شادگان (خوزستان)، نی ریز (فارس)، قائنات (خراسان جنوبی)، میانه (آذربایجان شرقی)، سبزوار (خراسان رضوی)، بافت (کرمان) در مجموع هفت طرح فولاد استانی است."

رشد اقتصادی ایران بدون نفت/رشد ۶.۳ درصدی

اقتصاد ایران در سال های اخیر رشد داشته است و بسیاری از کارشناسان اقتصادی داخلی و خارجی بر این نکته تاکید داشتند و یورونیوز نیز گزارش داده است که اقتصاد ایران پس از توافق برجام پیشرفت خوبی داشته است. ایرنا در این زمینه به نقل از تارنمای یورونیوزنوشته است: "توافق هسته ای ایران در زمانی انجام شد که از یک سو مخاطرات سیاسی بسیار بالا و از سوی دیگر درآمد اقتصادی و امکان سرمایه گذاری محدود بود. اما امروز با گذشت بیش از یک سال از انعقاد توافق هسته ای موسوم به برجام، تغییر بزرگی در اقتصاد ایران روی داده است. بیش از 90 درصد از تحریم های مربوط به برنامه هسته ای ایران در پی توافق هسته ای برداشته شد، که تحریم بانک مرکزی ایران و بانک های دیگر، تحریم فروش نفت و سرمایه گذاری در پروژه های نفتی و گازی، حمل و نقل، خطوط کشتیرانی و صنعت هواپیمایی تجاری از مهم ترین آن ها به شمار می رود.

خدمات سوئیف اروپا در همان روز تحریم بازگردانده شد، اما هنوز ارتباط کاملی میان بانک های ایرانی و غربی برقرار نشده است و این به دلیل ترس بانک های غربی از تحریم های یک سویه آمریکاست که همچنان وجود دارد. تحریم های آمریکا همچنین از سرمایه گذاری و روابط تجاری گسترده نیز جلوگیری کرده است. ایران پس انعقاد برجام در پی جذب سرمایه گذاری در بخش های مختلف بوده و این کشورها و شرکت های خارجی را نیز در فکر احیای روابط تجاری با ایران انداخته است. فرانسه با فعالیت دوباره شرکت های خودروسازی رنو و پژو، حضورش را در ایران تثبیت کرده و شرکت ایرباس قراردادی 18 میلیارد دلاری با تهران امضا کرده است. حضور ایتالیا و آلمان نیز قابل ذکر است."

بنابراین گزارش، در ادامه اقداماتی که برای رشد اقتصادی کشور انجام شده مرکز آمار ایران اعلام کرد در سال 1395 محصول ناخالص داخلی با احتساب نفت، رشد 8.3 درصدی را تجربه کرد و رشد این شاخص بدون نفت 6.3 درصد محاسبه شده است.

این گزارش می افزاید: تارنمای مرکز آمار ایران در این زمینه خبر داده است: "محصول ناخالص داخلی به قیمت ثابت سال 1376 در سال 1395 به میزان 673 هزار و 94 میلیارد ریال با نفت و 641 هزار و 375میلیارد ریال بدون احتساب نفت رسید. این رقم در سال 1394 با نفت 621 هزار و 237 میلیارد ریال و بدون نفت 603 هزار و 494 میلیارد ریال بود که رشد 8.3 درصدی محصول ناخالص داخلی با نفت و 6.3 درصدی محصول ناخالص داخلی بدون نفت در سال 1395 را ثبت کرد. بر پایه این نتایج در سال 1395 رشته فعالیت های گروه کشاورزی 5، گروه صنعت (شامل: معدن، صنعت، انرژی و ساختمان) 11.3و گروه خدمات 7.1 درصد نسبت به سال 1394 رشد کرد. رشد گروه صنعت بیشتر از افزایش صادرات نفت خام و گاز طبیعی ناشی شد."

توسعه همکاری های بانکی ایران و ایتالیا/پوپولاره دی‌سوندریو همکار ۲۰ بانک ایرانی

مناسبات بین ایران و ایتالیا از یک پشتوانه غنی تاریخی، فرهنگی و تمدنی برخوردار است که همین عامل در پیشبرد روابط دوجانبه در همه اعصار بسیار حائز اهمیت و موثر بوده است. مناسبات اقتصادی ایران و ایتالیا همواره از دیرباز وجود داشته و دارای قدمتی دیرینه است.

بنابراین گزارش، اولین کمیسیون مشترک اقتصادی دو کشور در سال 1367 در تهران تشکیل شد و هفتمین دوران نیز در سال 1383 در تهران برگزار شده است. در سال‌های اخیر روند همکاری‌های اقتصادی و بازرگانی فی‌مابین افزایش یافته و علاوه بر تبادل هیأت‌های مختلف، سمینارهایی برای تقویت همکاری‌های دوطرف در کلیه زمینه‌های اقتصادی، تجاری، فنی و صنعتی در پایتخت‌های دوکشور برگزار شده است. همکاری اقتصادی شکل گرفته بین دو کشور، بر پایه شناخت و اعتماد متقابل بوده است که بواسطه همکاری و فعالیت‌های چند ده ساله شرکت‌های ایتالیایی بویژه در بخش‌های صنعت نفت، پتروشیمی، فولاد، انرژی و مکانیک، ساختارهای زیربنایی و مکانیک ایجاد شد.

این گزارش می افزاید: با توجه به آمار مبادلات اقتصادی ایران و ایتالیا تراز تجاری دو کشور، ایران سال 2013 با واردات یک میلیارد و 56 میلیون یورویی از ایتالیا در مقابل صادرات بیش از 137 میلیون یورو واردات هفت برابری داشته است. در حالی که در سال 2014 واردات از ایتالیا در همین میزان تقریبا ثابت مانده یعنی یک میلیارد و 156 میلیون یورو و در مقابل 440 میلیون یورو به این کشور کالا صادر شده است که حاکی از افزایش بیش از دو برابری صادرات ایران به ایتالیا است. پس از لغو تحریم ها مراودات تجاری دو کشور گسترش یافته است و در حال حاضر بانک پوپولاره دی‌سوندریو ایتالیا آمادگی خود را برای همکاری با 20 بانک ایرانی اعلام کرده است.

اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران در این زمینه خبر داده است: "بر اساس آنچه که در نامه مدیرکل غرب اروپای این وزارتخانه به معاون بین‌الملل اتاق تهران آمده است، بانک پوپولاره دی‌سوندریو، رابطه بانکی با 20 بانک ایرانی را پذیرفته و تایید کرده است. بدین ترتیب امکان انتقال مستقیم پول به شعب این بانک در ایتالیا فراهم شده است که کاهش هزینه‌ها و در نتیجه کاهش ریسک انتقال را در مقایسه با انتقال پول از طریق صرافی در پی دارد‌. همچنین این مراوده پولی در بستری شفاف‌تر برابر با قوانین گروه ویژه اقدام مالی FATF انجام می‌شود. هزینه کمیسیون بانکی برای انتقال هر هزار یورو، یک و نیم یورو تعیین شده است."

اروپا همکار ایران برای انتقال فناوری پتروشیمی

صنعت پتروشيمي از صنايع مادر و اشتغال زا مي باشد كه به عنوان تغذيه كننده ساير بخش هاي صنعت مي تواند به عنوان موتور حركت اقتصاد كشورهای در حال توسعه نقش اساسي را ايفا کند. در حال حاضر توليد كنندگان عمده پتروشيمي آمريكا، كشورهاي اروپاي و عربستان صعودي است. مسائل زيست محيطي باعث شده كه كشورهاي اروپايي بسياري از كارخانجات توليد محصولات پتروشيمي را به كشورهاي جهان سوم منتقل کرده يا ديگر برنامه اي براي افزايش ظرفيت نداشته باشند در نتيجه انتظار مي رود در آينده كشورهایی نظيرعربستان، ونزوئلا، ايران و كشورهای خاورميانه توليد كننده عمده مواد پتروشيمي باشند.

بنابراین گزارش، صنايع پتروشيمي در ايران قدمتي نزديك به 40 سال دارد. تاسيس بنگاه شيميايي و به  دنبال آن آغاز عمليات احداث كارخانه كود شيميايي در سال 1338 موجب پيدايش اين صنعت در ايران شد. در سال 1343 به منظور تمركز و توسعه اين صنعت، شركت ملي صنايع پتروشيمي تاسيس شد و كار خود را آغاز كرد. هدف از تاسيس اين شركت، توليد فرآورده هاي پتروشيمي و شيميايي از نفت، مشتقات نفتي، گازهاي طبيعي و ساير مواد خام، اعم از آلي و معدني بود.

این گزارش می افزاید: محصولات پتروشيمي در ساخت موادي نظير لاستيكها، پلاستيكها، شوينده ها، كودها، چسبها، اسيدها، رنگها، سموم و الياف مصنوعي كه هر كدام ماده اوليه صدها مواد ديگر هستند، مورد استفاده قرار مي گيرند و کشورمان برای توسعه صنعت پتروشیمی برنامه ریزی های متعددی داشته است و در حال حاضر انتقال فناوری محور همکاری‎‎ ایران و شرکتهای اروپایی در صنعت پتروشیمی شده است.

شانا در این زمینه به نقل از ﺣﺴﯿﻦ ﻋﻠﯿﻤﺮﺍﺩ، ﻣﺪﯾﺮ ﺳﺮﻣﺎﯾﻪﮔﺬﺍﺭﯼ ﺷﺮﮐﺖ ﻣﻠﯽ ﺻﻨﺎﯾﻊ ﭘﺘﺮﻭﺷﯿﻤﯽ نوشته است: "توافقنامه همکاری میان ایران و یک شرکت معتبر اروپایی به منظور انتقال فناوری به زودی امضا می شود، متن توافقنامه نهایی شده است و به زودی منعقد می شود. برای مشارکت در ایجاد لایسنس مشترک در پروژه های صنعت پتروشیمی کشور، شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران با یک شرکت اروپایی توافقنامه همکاری امضا میکند و اکنون متقاضیان زیادی دارد. پس از هماهنگی با وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی، جزئیات بیشتر این خبر منتشر خواهد شد. این توافقنامه حاصل مذاکرات صورت گرفته پس از اجرای برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) است و به زودی امضا میشود."

سرمایه گذاری فیلیپین در میادین گازی پاسانان و دارخوین

روابط ایران فیلیپین در دوران معاصر از سال 1964 آغاز شد. این روابط در عرصه سیاسی و تجاری از ثبات کافی برخوردار بوده است. روابط تجاری دو جانبه نیز تا سال 2006 که غرب مواضعی علیه ایران اعمال کرد ادامه داشت. به عنوان مثال، در سال 2008 ایران در طرح 125 میلیونی دلاری پتروشیمی سرمایه گذاری کرد. در سال 2011 نیز فیلیپین حدود شش میلیون بشکه نفت خام که معادل 8.4 درصد از کل واردات این کشور بود را از ایران وارد کرد.

بنابراین گزارش، سال های پس از آن، افزایش بهای جهانی نفت کشورهای واردکننده این محصول از جمله فیلیپین را تحت تاثیر قرار داد. تحریم های غرب به رهبری آمریکا، روابط ایران و فیلیپین را محدود کرد، به طوری که سهم 30 درصدی صادرات موز از فیلیپین با ایران از بین رفت اما لغو تحریم ها فرصتی را برای توسعه روابط برای دو کشور فراهم کرد تا جایی که امروز فیلیپین قرار است در ۲ میدان نفتی ایران سرمایه‌گذاری ‌کند.

این گزارش می افزاید: تسنیم در این زمینه به نقل از فیل استار نوشته است: "شرکت دولتی پی ان او سی فیلیپین یادداشت تفاهمی را با شرکت ملی نفت ایران برای همکاری های نفتی امضا کرده است. این یادداشت تفاهم مجموعه شامل ارزیابی، مرور و برآورد اولیه اجرای چند پروژه نفتی در ایران و فیلیپین است که بین معاون توسعه شرکت ملی نفت ایران، غلامرضا منوچهری و رئیس شرکت پی ان او سی، پدرو آکینو به امضا رسیده است. سرمایه گذاری برای توسعه میدان های نفت و گاز پاسانان و توسعه فاز سوم میدان نفتی دارخوین، سرمایه گذاری برای ساخت یک کارخانه تولید ال ان جی در ایران و همچنین تامین نفت پالایشگاه پیشنهادی در میندانائو از جمله پروژه های تعریف شده در این توافق است. شرکت پی ان او سی در نظر دارد طی 3 سال آینده پالایشگاهی در میندانائو احداث کند و نفت این پالایشگاه را از ایران وارد کند."

توسعه حمل و نقل دریایی با تقویت ناوگان ملی کشتیرانی

کشورمان به دلیل گستردگی که در حوزه آب دارد مکان مناسبی برای توسعه حمل و نقل دریایی است و در این زمینه طی سال ها اقدامات فراوانی صورت گرفته است و به تازگی نیز رییس سازمان برنامه و بودجه از برنامه‌ریزی برای تقویت ناوگان ملی کشتیرانی خبر داده است.

بنابراین گزارش، تسنیم در این زمینه به نقل از محمد باقرنوبخت، رییس سازمان برنامه و بودجه نوشته است: "برای تقویت ناوگان ملی کشتیرانی برنامه ریزی هایی صورت گرفته است و حمل و نقل دریایی به دلیل ارزان بودن برای انتقال کالا به ویژه برای ایران بسیار حائز اهمیت است. با توجه به اینکه توسعه دریا محور بخشی از سیاست‌های ابلاغی رهبر معظم انقلاب در برنامه ششم توسعه است، لذا توجه به صنعت حمل و نقل دریایی جزو برنامه های دولت و ردیف های ارقامی برنامه توسعه ششم قرار گرفته  و امسال در طول برنامه نیز نسبت به گسترش حمل ونقل دریایی اقداماتی صورت می‌گیرد. حمل و نقل دریایی به دلیل ارزان بودن برای انتقال کالا به ویژه برای ایران بسیار حائز اهمیت است، از این رو نیاز به گسترش حمل و نقل دریایی قطعی است و این امر در برنامه توسعه ششم دیده شده و اجرایی می شود."

توسعه منطقه ویژه اقتصادی شمال بوشهر

منطقه ویژه اقتصادی شمال استان بوشهر با رویکرد تخصصی نفت، گاز و پتروشیمی به مساحت ۳۹۰۰ هکتار در فاصله ۱۵ کیلومتری جنوب شهر دیلم واقع شده است. منطقه ویژه اقتصادی شمال استان بوشهر به دلیل موقعیت جغرافیایی دارای مزیت های بسیاری می باشد از جمله ایجاد زنجیره ارزش از طریق استقرار مجموعه ای از صنایع مرتبط با نفت، گاز و پتروشیمی، دسترسی و نزدیکی به آب های آزاد دارای ۱۳ کیلومتر مرز آبی با خلیج فارس، دسترسی به خوراک همجواری با منطقه نفتی بهرگان و تاسیسات نفتی گوره و امکان اتصال به خطوط سراسری ششم و نهم انتقال گاز، دسترسی به منابع انسانی ماهر باتوجه به سابقه استقرار صنایع نفت و گاز در منطقه، دسترسی به آب: امکان استقرار صنایع آب بر در منطقه و دسترسی به بازارهای خارجی از طریق مسیر های دریایی.

بنابراین گزارش، در راستای توسعه این منطقه اقتصادی قرار است چهار طرح پتروشیمی با 50 هزار میلیارد ریال سرمایه‌گذاری در منطقه ویژه اقتصادی استان بوشهر اجرا شود. ایرنا در این زمینه به نقل از سید حسین حسینی محمدی، رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان بوشهر نوشته است: "با اجرای این طرحها در منطقه ویژه اقتصادی شمال استان بوشهر برای 2 هزار نفر ایجاد اشتغال خواهد شد. معادن جاشک دارای ظرفیتی مهم در تولید محصولات مختلف هستند که تاکنون 70 میلیارد ریال در آنها سرمایه‌گذاری شده است. اکنون در طرح معدنی جاشک 60 نفر مشغول فعالیت هستند که با تامین زیرساخت‌ها و حمایت از سرمایه‌گذار ظرفیت اشتغال به چند برابر افزایش می یابد. 200 هزار میلیارد ریال درخواست تسهیلات برای حل مشکلات واحدهای تولیدی و صنعتی کشور به دولت ارائه شده است. این میزان تسهیلات برای حل مشکل 6‌هزار طرح صنعتی در استانهای مختلف که پیشرفت بالای 60 درصد دارند، پیش بینی شده است."

 

 

کد خبر 633863

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha