خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: نخستین بار خبر ساخت پایانه صادراتی نفت خام جاسک در اسفندماه سال ۹۲ و در سفر استانی هیئت دولت به استان هرمزگان از سوی رئیس جمهوری مطرح شد و از همان ابتدا به دلیل اهمیت راهبردی آن در زمره برنامههای اولویت دار وزارت نفت قرار گرفت. با وجود حساسیت زیاد وزیر نفت روی این پروژه و برگزاری جلسههای مستمر به صورت هر دو هفته یکبار که با هدف نظارت دقیق بر جزئیات مربوط به روند اجرایی آن انجام می شد.
بنابراین گزارش، پایانه نفتی جاسک، دومین پایانه بزرگ صادرات نفت ایران با پیگیریهای مداوم رئیس جمهوری و وزیر نفت دولت تدبیر و امید قرار است تا سال ۱۴۰۰ به بهره برداری رسمی برسد. پایانه جاسک در استان هرمزگان و در ساحل دریای عمان قرار دارد و بهره برداری از آن می تواند باعث کوتاه شدن فاصله تردد نفتکش ها شود. با راه اندازی این پایانه نفتی، افزون بر کاهش فاصله تردد کشتی ها، نیازی به عبور نفتکش ها از تنگه هرمز رفع می شود و ترافیک این آبراه دریایی کاهش می یابد.
این گزارش می افزاید: شرکت ملی نفت ایران در این زمینه به نقل از محمد سقایی، مجری طرح خط لوله انتقال نفت خام گوره- جاسک و پایانه آن (مکران) نوشته است: "ساخت پایانه صادرات نفت خام جاسک از مهمترین طرح های صنعت نفت است که همه فرآیندهای اجرایی آن به طور موازی در حال انجام است. وزیر نفت از آغاز بر بومی سازی این طرح زیربنایی و تامین اعتبارات توسط بخش خصوصی تاکید زیادی داشت که به دلیل تجهیزات خاص مورد نیاز و ناتوانی سازندگان داخلی از تامین این موارد، روند انجام مناقصه و انتخاب پیمانکار با کندی روبرو شد.
اکنون محوطه سازی و جانمایی پتروشیمی و نیروگاه ها انجام شده است و سه شرکت نیز برای ساخت نیروگاه اعلام آمادگی کرده اند. برنده مناقصه ساخت نیروگاه تا یک ماه آینده اعلام می شود. با توجه به روند کنونی برگزاری مناقصات به نظر می رسد در صورت تحویل بموقع تجهیزات و انجام طرح در زمان مقرر از سوی پیمانکاران، این طرح زیربنایی تا 3.5 سال آینده به پایان برسد؛ طرحی ملی که توان ذخیره سازی 30 میلیون بشکه نفت خام را دارد و صادرات روزانه یک میلیون بشکه نفت را تضمین می کند."
یادآور می شود: پایانه خارگ مهم ترین پایانه نفتی ایران به شمار می رود و بیش از 90 درصد صادرات نفت خام کشور از طریق آن انجام می شود.
نظر شما